Tool - 10,000 Days (2006)

Alternatieve titel: 10000 Days

Rock / Metal
Label: Volcano

1. Vicarious (7:09)
  2. Jambi (7:31)
  3. Wings for Marie (Part 1) (6:13)
  4. 10,000 Days (Wings Part 2) (11:16)
  5. The Pot (6:24)
  6. Lipan Conjuring (1:13)
  7. Lost Keys (Blame Hofmann) (3:48)
  8. Rosetta Stoned (11:13)
  9. Intension (7:23)
  10. Right in Two (8:58)
  11. Viginti Tres (5:03)
avatar van Pruut
Tja, en Stadium Arcadium wint best rock-album... Hoe serieus moet je die grammy's nog nemen tegenwoordig. Al zeg ik hier niet mee dat Tool hem wel verdient, maar dit is toch wel een stuk beter dan *proest* RHCP

avatar van Gajarigon
En hij staat op een virtuele 60e plaats in de top 250, de andere niet-opgenomen albums niet meegerekend natuurlijk.

avatar van Banjo
Ja Pruut de RHCP.. wat maken die tegen woordig slappe nummers! het is om te huilen!!.
ze worden wat ouder oke....maar rockers voor het leven toch?.
daarom haal ik hun album dit keer niet.

^10.000 Days op 1. Zozo.

Waar blijft trouwens die videoclip van Vicarious. Straks is het al een jaar over tijd

avatar van KampF
Ja of de live DVD. Luie aapjes.

KampF schreef:
Ja of de live DVD. Luie aapjes.

"We werken aan live DVD'SSSSSSSSSS" dixit drummer Danny Carey.

Exit Tool,Welcome Slayer

geen enkele behoefte meer aan complexiteit, doordachtheid, ut zal allemaal wel, pretentieloze rommel die steengoed klinkt waar waar ik helemaal mijn buik van vol heb

Slayer, rechttoerechtan, hard, vet,snel,beuken, loos!

dat is het momenteel

(heft niks met carnaval te maken overigens:)

Exit Tool,Welcome Slayer

Slayer, rechttoerechtan, hard, vet,snel,beuken, loos!

dat is het momenteel

(heft niks met carnaval te maken overigens:)
Na verschillende luisterbeurten had ik het al gehad met Tool .Goede muziekkanten .Maar voegde voor mij niet echt iets toe.

rusty nail schreef:

de vraag is, waaraan voegde het niet echt iets toe

je gehoor?

de vraag is, waaraan voegde het niet echt iets toe

je gehoor?
Ook dat !!Maar voornamelijk dat ik geen kippevel van deze nummers krijg. Net als je denkt nu komt het, ..zwakt het weer af. Nu zal er wel een opmerking over dat kippevel komen Joy kennende

Joy
nee hoor maar dit is toch een zin die iets mist

rusty nail schreef:

Goede muziekkanten .Maar voegde voor mij niet echt iets toe.

daarom mijn vraag, waaraan voegde het niets toe

inmiddels is me duidelijk dat het niets toevoegde aan je kippevelgevoel (?)

nog steeds begrijp ik het niet

of bedoel je, het voegde niets toe ana het voorgaand werk van tool, in dat geval ben ik het een deel met je eens, de verschillen tussen Aenema en lateralus zijn opwaarts gezien behoorlijk aanwezig, 10.000 days tov lateralus, klein stapje, en niet eens voorwaarts mbt de hele plaat, sommige nummers wel, meesten niet

maar alez, geen gezeur, je vind het niets, prima, ik vind het inmiddels ook niks meer

avatar van mathias
Jij bent ook nogal van koers veranderd zeg

avatar van Lin
Lin
goh inderdaad, wat een ommeslag, van lyrisch de hemel inprijzen naar het niks meer vinden...naja, kan...
denk ik...

Toffe plaat !
Pinkpop 2006 heb ik ze even gezien, toen was het nieuw voor me, heb spijt dat ik toen ben weg gelopen.

Joy schreef:
prima, ik vind het inmiddels ook niks meer

Leg uit graag?
Ik weet niet hoeveel posts jij over dit album hebt gemaakt die niets dan lof & hulde waren?

avatar van tom broshuis
maar die clips zijn toch geen orginele clips, anders valt het me zwaar tegen. volgens mij is dat door een fan gemaakt ofzo

avatar van KampF
Die clips zijn zo nep als de neus van Michael Jackson.

KampF schreef:
Die clips zijn zo nep als de neus van Michael Jackson.
en z,n onschuldigheid mischien ook wel?

avatar van tom broshuis
wings for marie, 10,000 days (wings 2)

avatar van Facedown
tom broshuis schreef:
wings for marie, 10,000 days (wings 2)

avatar van Twilight
Ik vind die videoclips van Vicarious en The Pot eigenlijk niet zo fantastisch. Die van Vicarious is niet de officiele geloof ik maar van The Pot weet ik het niet. Ik ben er niet echt kapot van, weet iemand daar meer van?

avatar van Facedown
Twilight schreef:

Allebei fake volgens mij...

Leg uit graag?

klopt, ik evolueer, back & forth

draai voornamelijk slayer momenteel, ben het helemaal zat dat ingewikkelde knappe gedoe
(slayer is wat dat betrefd erg anders, en ik heb het herontdekt )

grote manko van 10.000 days inmiddels ook ontdekt, de zang van maynard, vaak door zon verstoorde microfoon gezongen, en dat vind ik niks, het is daardoor te rommelig, te ruizig, te minder aanwezig, het irriteert me zelfs

tool, werchter, heb ik dan wel weer zin in, maar 10.000 days? de enige nummers die ik ervan draai zijn wings/rosetta/right in 2, de rest al maanden niet meer gehoord, geen behoefte aan

ik denk niet ik bij dit standpunt ga blijven

ik heb met geen enkele andere tool plaat het gevoel:dit ga ik niet vaak meer draaien, altijd is er de interesse gebleven, en ik heb altijd wel ff zin om Aenema of Lateralus te beluisteren, 10.000 days daarentegen niet, maar kan nog komen

mijn ervaring zegt nu eenmaal dat voor elk moment muziek ineens wel middels het kwartje kan vallen

zo heb ik een zooi platen in de kast die ik niet draai, en ineens, zit de muziek in mijn hoofd en draai ik het grijs, kan best nog 5 ofg 10 jaar duren met tool

Facedown schreef:

Allebei fake volgens mij...

En dat kan ik volledig bevestigen.

avatar van Twilight
Oke dat is fijn. Ben dan wel erg benieuwd naar de échte clips!

Heb er inmiddels maar een halfje bij gedaan. Vind het toch best sfeervolle muziek. Sfeer is totaal anders als op Lateralus, ook veel minder hard en 'metal'. Maar dat maakt natuurlijk niet uit. Ik kan het wel waarderen, vooral Wings for Marie en 10,000 Days doen een beetje post-apocalyptisch aan.

Joy
mijn voorspelling: tool komt over jaartje of 5 met een schijfje beeld en geluid, dvd heet dat,maar dan multi, waarin je zelf kan bepalen waar je naar luisterd

zo organisch in elkaar gezet dat je dmv het schijfje in de computer proppen stukken muziek en beeld aan mekaar kan plakken zoals jij het wilt en zo creer je je eigen tool

blijkt muzikaal en tekstueel dan ook op alle mogelijke manieren te kloppen

dvd wordt de standaard, ceedees verdwijnen sowieso

en ja, wings en rosetta zijn nog steeds goed voor een dik kwartier kippevel :0

avatar van KampF
Tegen die tijd hebben we marsmannetjes met hypersoniche-uberultra-brillen die Tool vloeiend kunnen afspelen in 4D, waarbij onze oren getweakt zijn zodat ze frequenties boven de 20KH kunnen horen.

Ik blijf een optimist!

Voor de rest heb ik mijn stem verlaagd van 4,0 naar 3,5. Hoog genoeg als je 10k days naast de andere 2 albums zet!

optimist, idd als je dat verwacht binnen 5 jaar

nah tool is toch 5 waard, je moet het niet vergelijken met voorgaand werk, je moet de postitie van een band als tool waarderen en beoordelen op niveau binnen het hele muzikale spectrum, zo ook 10.000 days

5 dus

Ritmisch en muzikaal is Rosetta Stoned echt een van de meest moeilijke nummers om te spelen(althans die ervaring heb ik op m'n basgitaar). Vooral de timing in de laatste 30 seconde is echt héél erg vaag. In tegenstelling tot wat Adam speelt tussen 9:16 en 9:28(want daarna laat ie een halve tel weg, wat overigens zeer cool klinkt), hier timet ie namelijk gewoon op Maynard's zanglijn, doet ie de laatste 30 seconde echt iets wat ik nog steeds niet begrijp. Het ritme klopt wel maar de timing is zo raar...

Verder vind ik (als enige?) Intension best vet, vooral de bastechniek die JC gebruikt in de intro(rond 1:45) is erg tof en een genot voor het oor.