Tool - 10,000 Days (2006)

Alternatieve titel: 10000 Days

Rock / Metal
Label: Volcano

1. Vicarious (7:09)
  2. Jambi (7:31)
  3. Wings for Marie (Part 1) (6:13)
  4. 10,000 Days (Wings Part 2) (11:16)
  5. The Pot (6:24)
  6. Lipan Conjuring (1:13)
  7. Lost Keys (Blame Hofmann) (3:48)
  8. Rosetta Stoned (11:13)
  9. Intension (7:23)
  10. Right in Two (8:58)
  11. Viginti Tres (5:03)
avatar van Dudeness
Ha, nog 36 uur en het is weer zover......

huh? ik volg je ff niet geloof ik.

avatar van meyer
Tool op pukkelpop, hopelijk spelen ze eens wat meer van het album Lateralus dat toch wel een niveautje hoger is dan dit. Maar dit is ook verre van slecht maar dat heb ik al eerder beargumenteerd.

Mja, denk je dat het word uitgezonden ergens op een internetstram ofzo dan? Tool laat dat meestal niet toe.

avatar van meyer
Nee, gewoon gaan, op de eerste rij!!!

Wordt normaal gezien uitgezonden op TMF. Help me onthouden dak veel bier en pocorn moe kopen

VUILE HEREXAMENS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gisteren Tool gezien op Lowlands, in één woord geweldig. De show op zich was niet heel verschillend van wat ze normaal doen maar desalniettemin zéér geslaagd. De setlist was geloof ik als volgt:

Jambi
46&2
Stinkfist (extended)
Schism (extended)
Flood
Rosetta Stoned
Lateralus (extended met een gitaarsolo van iemand anders)
Vicarious

Joy
wie speelde dan de gitaarsolo?

flood is wel opvallend

de rest zowat dezelfde set als in dusseldorf

tomtom137 schreef:

Jambi
46&2
Stinkfist (extended)
Schism (extended)
Flood
Rosetta Stoned
Lateralus (extended met een gitaarsolo van iemand anders)
Vicarious

Flood?

Cool!!

avatar van Dudeness
Ik vond het op pukkelpop eerlijk gezegd enigszins tegenvallen...

Tool tegenvallen? gosh, dan moet het wel beroerd zijn. Ik kna me daar namenlijk geen voorstelling van maken. Wat was de set?

DonDijk
ThirdEyedCitizen schreef:

Op Werchter ook hoor vorig jaar. Het zijn maar mensen.

Dudeness schreef:
Ik vond het op pukkelpop eerlijk gezegd enigszins tegenvallen...

Wat ze deden was gewoonweg prachtig, ik had ze nog nooit van zo dicht gezien, wat een muzikanten, die synthesiserstukjes ook, de muziek staat gewoon boven alles, maar... ze speelden bijna letterlijk hetzelfde optreden als een half jaar ervoor in Brussel, dat terwijl ze uit zoveel goeie songs kunnen kiezen, dat was wel tegenvallen. Maar het optreden zelf was magnifiek.

Ja ik vond de show wel goed op Pukkelpop alleen ze speelden wel weer ongeveer hetzelfde. Vond de setting wel veel mooier dan op Pinkpop en de HMH vorig jaar. Maar het zijn me toch wel een briljant stel muzikanten trouwens.

avatar van Dudeness
Setlist was dezelfde als hieronder reeds vermeld (Lowlands).

En natuurlijk zijn het stuk voor stuk klassebakken, en natuurlijk kan in wezen niemand tippen aan hun muzikale virtuositeit (in het geval van tool beschouw ik dit nu eenmaal als zijnde evident...)

En toch, reeds van bij de start (jambi) had ik het gevoel dat het allemaal niet zo strak in elkaar zat in vgl. met de vorige concerten die ik gezien heb. Na de aanvankelijke geluidsperikelen -die vrij snel werden weggewerkt- is er eigenlijk nooit echt iets "magisch" gebeurd. Daarvoor werd de magie/trance te vaak doorbroken door foutjes in het gitaarspel of door net verkeerde timing van de zang. ..wat je als luisteraar keer op keer terug deed "ontwaken"/"terugkeren"...

Ik weet het niet, maar ik had het gevoel dat er te hard werd "gewerkt" i.p.v. gecreeerd.

Degelijk was het vast en zeker, laat daar geen twijfel over bestaan...maar ze overstegen zchzelf niet....

Dit is waarschijnlijk gewoon de standaard "festival-setlist" aangezien ze bijna altijd voor 75 minuten worden geprogrammeerd op festivals.

Flood was inderdaad erg gaaf, live heeft dat nummer echt ontzettend veel energie. Had het nummer wel verwacht, tijdens de US tour van de laatste maanden kwam het nummer steeds vaker terug, eerst als een verrassing, daarna werd het steeds "normaler".

Tja, Tool staat er nu eenmaal bekend om niet erg vaak z'n setlist om te gooien, hoewel ik het wel betreur dat ik Wings 1 en 2 live niet heb mogen horen, ik vraag het me ten zeerste af of ze het ooit nog live zullen spelen in Europa, want ik denk niet dat er nog een 10,000 Days tour in Europa komt volgend jaar.

"We hope to see you next time. Peace...Out."

Kid A(cid)
Joy schreef:
aks ik iets niet geconstrueerd vind is het tool

tool is zo organisch als wat

ok, om zo te kunnen spelen komt het aan op bijzondere vakmanschap, maar het gaat nergens over the top en men loopt niet te freaken met hoogstandjes

Tool is zo organisch als een scalpel.

leg eens uit...

avatar van Rayaccos
Tool speelde op lowlands erg strak. Ik vind het alleen niet echt een goede festival afsluiter, daarvoor zijn ze live niet speciaal genoeg.

voltazy
Rayaccos schreef:

ik wil ze nog wel eens gewoon live zien in een zaal, dat vind ik beter passen dan op een festival

Joy
of in mijn huiskamer, ook wel aardig

Kid A(cid)
Joy schreef:
leg eens uit...

Een scalpel is niet organisch, maar als je er mee snijdt, blijft er wat organisch materiaal aan zitten. Net zoals met Tool, heel soms hoor ik iets dat in de verte op een liedje zou kunnen lijken.

avatar van Nakur
dan heb je oren op je grote teen, en niet op je hoofd . Ke hoeft geen raketgeleerde te zijn om liedjes te horen in muziek die niet opgebouwd is volgen s een standaard intro/couplet/refrein/couplet etc. opbouw. Structuur is alom aanwezig.

avatar van Jazper
Structuur te over hier lijkt me.
Maar met structuur maak je niet direct een liedje.
Bij het woord liedje denk ik aan muziek waarbij de nadruk op de zang ligt, de zang maakt muziek een liedje.

Volstrekt mee oneens, dat geldt misschien in de popmuziek in lichte mate, maar vooral bij Tool niet. De drums en bas vind ik misschien nog wel imposanter dan de stem van MJK.

avatar van Jazper
tomtom137 schreef:

Waar ben je het nou mee oneens eigenlijk?

Dat de zang van muziek een liedje maakt.

avatar van Gajarigon
In de categorie "hoe zou het nog zijn met" ... hoe zou het nog zijn met de video van Vicarious?

hoezo, wat is er met die video?

avatar van Gajarigon
Wel, die werd gemaakt door een eerste bedrijf, is dan uitgesteld geweest wegens 'artistieke geschillen' tussen de CGI-producers en Adam Jones, is dan opnieuw opgestart, dan toch terug gestopt. Dan is Tool naar een ander bedrijf gestopt, en die werken daar nu al aan sinds begin 2007.