Tool - 10,000 Days (2006)

Alternatieve titel: 10000 Days

Rock / Metal
Label: Volcano

1. Vicarious (7:09)
  2. Jambi (7:31)
  3. Wings for Marie (Part 1) (6:13)
  4. 10,000 Days (Wings Part 2) (11:16)
  5. The Pot (6:24)
  6. Lipan Conjuring (1:13)
  7. Lost Keys (Blame Hofmann) (3:48)
  8. Rosetta Stoned (11:13)
  9. Intension (7:23)
  10. Right in Two (8:58)
  11. Viginti Tres (5:03)
avatar van Dudeness
't Zijn voorwaar geen gemakkelijke mensen...die Tool-ers/Tool-ianen....

avatar van Jazper
tomtom137 schreef:
Dat de zang van muziek een liedje maakt.

Zonder zang kun je een nummer volgens mij geen liedje noemen.
Verder heeft de term liedje iets luchtigs, zonder pretenties. En pretentieloos kun je Tool toch onmogelijk noemen.

Maar goed, jij hebt blijkbaar een andere beleving als je het woord liedje hoort.

Kid A(cid) schreef:

Een scalpel is niet organisch, maar als je er mee snijdt, blijft er wat organisch materiaal aan zitten. Net zoals met Tool, heel soms hoor ik iets dat in de verte op een liedje zou kunnen lijken.

sjee, ik vrees dat je met de oren die jij hebt ongelooflijk veel mist in muziek

de term liedje is ook niet echt van toepassing op tool

ik vraag me af welke platen je hebt beluisterd van tool, en mischien wel belangrijker hoe vaak:)

avatar van Gajarigon
Compositie, muziekstuk zijn betere termen inderdaad.

avatar van Dudeness
Geen idee waar, maar ik heb ergens gelezen dat Tool kan gezien worden als de "Wagner" van onze tijd.

Hoewel de vergelijking hier en daar mank loopt, vind ik wel dat er wat voor te zeggen valt.

Welnu, je noemt de verwezenlijkingen van Wagner toch ook geen Liedjes?

Dudeness schreef:

Welnu, je noemt de verwezenlijkingen van Wagner toch ook geen Liedjes?

Tenzij je barbaars bent niet nee.

Hoewel ik vergelijking wat vreemd vind - het zijn toch volledig verschillende soorten liedjes - oeps!

avatar van Dudeness
Etymolgisch en cultureel is het ook al onmogelijk om hier te gewagen van de term "Liedjes".

Immers, volkswijsheden zoals "Mooie Liedjes duren niet lang" zouden dan onmiddellijk als een kaartenhuis in elkaar storten mocht dit worden toegepast op Tool...

Joy
als ik naar lateralus kijk dan is het van kop tot staart eerder een soundscape

Jazper schreef:

Zonder zang kun je een nummer volgens mij geen liedje noemen.

Ik vind Triad anders een heel vet liedje hoor

Nakur schreef:
dan heb je oren op je grote teen, en niet op je hoofd . Ke hoeft geen raketgeleerde te zijn om liedjes te horen in muziek die niet opgebouwd is volgen s een standaard intro/couplet/refrein/couplet etc. opbouw. Structuur is alom aanwezig.

Nou nou, Joost. Wat doe jij trouwens in dit topic? Maar ik hoor inderdaad dat er structuur in zit, maar naar mijn mening wordt er te lang over gedaan en het verveelt me nogal. Als ze de boel wat compacter hadden gehouden (liedjes van 5 tot 7 minuten) was ik veel meer te spreken geweest over dit album.

Joy
dat heeft niets te maken met organisch of niet (je eerdere post)

Kid A(cid)
Nah, laten we het er maar op houden dat ik gewoon niet zo van Tool hou.

avatar van kaztor
Jazper schreef:

3 woorden:

Peaches En Regalia.

Kid A(cid) schreef:
Nah, laten we het er maar op houden dat ik gewoon niet zo van Tool hou.

zeg dat dan meteen, bespaart je gezever over organiek en scalpels

avatar van Nakur
Kid A(cid) schreef:

Nou nou, Joost. Wat doe jij trouwens in dit topic?

volgens mij heb ik deze plaat en haar voorganger wél in mijn platenkast staan, en jij niet.

Kid A(cid)
Ik heb hem geleend bij de bieb.

en, hoe vaak beluisterd?

Dit album had volgens mij makkelijk in de top 250 kunnen staan, maar helaas vergelijkt iedereen (ik namelijk ook) 'm met Lateralus en dan valt ie toch wel een beetje tegen.

Zou 10,000 Days op de plek van Aenima hebben gestaan als 10,000 Days in 1996 en Aenima in 2006 was uitgebracht?

ik denk van niet

Aenema is gewoon beter

10.000 days zou bij mij tegenwoordig in het rijtje van 4 op 4 staan, daar zit undertow nog voor

inmiddels ligtie stoffig in mijn platenkast, en heb ik over deze plaat nu de mening dat de heren te ver zijn doorgeschoten in compositie en het geheel uit het oog zijn verloren

tomtom137 schreef:

10,000 Days zal er ook inkomen hoor, maar er moeten eerst 2 jaar gepasseerd zijn. Nog 8 maandjes wachten! (en dan komt 'ie binnen op plaats 40 ongeveer).

Joy schreef:
en, hoe vaak beluisterd?

Twee keer en daarna had ik geen zin meer.

kid a toch, zo kom je er natuurlijk nooit

ware muziek willen beoordelen op basis van 2 luisterbeurten, dat kan bij tool iig zeker niet

avatar van Jazper
Je bent wel een beetje voorspelbaar Joy

tsja, kan wel wezen, maar Tool heeft altijd meer dan 2 luisterbeurten nodig hoor

Bij mij werkte dat averechts, meer luisterbeurten.

Joy schreef:
kid a toch, zo kom je er natuurlijk nooit

Ik had geen zin om nog vaker vijf kwartier te vergooien aan dit album, ik dig de hele sfeer niet, ik dig de stijl niet, ik dig het gewoon niet. Het duurt me allemaal te lang.

Sammael
Misschien een idee om Aenima en/of Lateralus nog een kans te geven voordat je Tool definitief verwerpt Of Undertow, als je nummers zoekt met een duidelijkere kop en staart.

voltazy
Kid A(cid) schreef:

wat duurt je te lang dan:?

profieltje Kid-A:

teveel koffiel teveel suiker en cola, en een grammetje adhd, sjah, dan wordt het lastig

grapje hoor

als het je niet meteen aanstaat betekend dat bij mij ook vaak, exit en links laten liggen, e doch, niet meteen aanslaan maar wel newsgierig want inzien dat hier iets bijzonders gebeurd, kan de balans doen doorslaan naar positieve, gelukkig had ik dat bij tool

avatar van Ramone
Rosetta Stoned 8:37

mooiste stukkie van het album. Krijg er steeds weer kippevel van!