Tool - 10,000 Days (2006)

Alternatieve titel: 10000 Days

Rock / Metal
Label: Volcano

1. Vicarious (7:09)
  2. Jambi (7:31)
  3. Wings for Marie (Part 1) (6:13)
  4. 10,000 Days (Wings Part 2) (11:16)
  5. The Pot (6:24)
  6. Lipan Conjuring (1:13)
  7. Lost Keys (Blame Hofmann) (3:48)
  8. Rosetta Stoned (11:13)
  9. Intension (7:23)
  10. Right in Two (8:58)
  11. Viginti Tres (5:03)
avatar van BoordAppel
Een verwijzing maar niet naar die band:

avatar van itchy
Joy schreef:
er bestaat, zo ondervond ik net, een band die heet:

rosetta stone

grapje of verwijzing des tools?

Lijkt me eerder een verwijzing naar de Steen van Rosetta

Een search op Allmusic leert dat er drie bands zijn die Rosetta Stone heten en 13 artiesten met een nummer wat zo heet. In 2006 hobbelde Tool er ook nog eens achteraan met Rosetta Stoned.

Joy
zo ver had ik me niet verdiept

ik let niet zoveel op teksten enzo

avatar van Nicholas123
Hoewel dit misschien nog wel het meest progressieve Tool album is en het sommige van hun beste nummers bevat (10,000 days en The Pot) kan ik over dit album als geheel toch minder enthousiast worden dan bijvoorbeeld Lateralus (hoewel die natuurlijk ook perfect was).

10,000 days blijft net niet het hele album door boeien waardoor het lastig wordt het in één keer achter elkaar te luisteren. Dat kon bij Lateralus door de perfecte opbouw wel. De nummers afzonderlijk beluisteren gaat al een stuk beter trouwens. Verder is er ook nog iets van conservatisme terug te horen in dit album. Sommige gitaar of basloopjes konden zo van het Lateralus album gekomen zijn.

Gelukkig staan daar echter wel nummers als 10,000 days tegenover en Intension die wat meer experimenteel voor hun doen zijn. Al met al toch nog een 4,5. Niet geniaal als Lateralus, maar wel nog steeds een erg sterke Tool plaat.

avatar van Gajarigon
In afwachting van de Vicarious video nog eens opgezet. Ik blijf het toch een erg goed album vinden hoor. Erg sfeervol, zo'n nummer als Rosetta Stoned.

Feeder
Gajarigon schreef:
In afwachting van de Vicarious video...

Dudeness schreef:

Inhoud al bekend?

Vage beelden van vreemde mannetjes die wat rondhangen en vreemde dingen doen. Met achtergrondmuziek van Tool.

Joy
ik vond zojuist nog een vergeten versie lipan conjuring van voor de tijd dat het album officieel uit was, op mijn computer

ik vind het een leuk stukje muziek, het is toolisch, maar ik heb geen id of het daadwerkelijk door tool gespeeld is

tis een intremezzo zoals alleen tool die maakt

ben erg benieuwd waar het nu vandana komt en van wie het is

wie kan ik het opsturen

Joy schreef:

tis een intremezzo zoals alleen tool die maakt

ben erg benieuwd waar het nu vandana komt en van wie het is

wie kan ik het opsturen

Zo heb ik een nep-Vicarious uit de tijd van voor de release. Klinkt behoorlijk cool! Zou me ook niks verbazen als de band het allemaal zelf heeft gemaakt. Deze heren houden wel van een goeie grap.

Zoek ook eens naar Tool - Choked. Dat is geen Tool maar Maynard die een partij meezingt/huilt met een drummerscollectief waarvan me de naam even ontschoten is.
Het klinkt erg Tool-achtig en is zeer goed!

ga ik is ff opzoeken

leuk stukske muziek!

avatar van THEMARSVOLTA
Wat komt er eigenlijk op die nog gereleasde dvd te staan? Vast geen concert...

avatar van Nicholas123
THEMARSVOLTA schreef:
Wat komt er eigenlijk op die nog gereleasde dvd te staan? Vast geen concert...

Dat zou toch wel geweldig zijn . Eindelijk een live dvd van Tool.

Zal eens tijd worden. Maar ik denk t niet.

avatar van THEMARSVOLTA
Hmz... van bol.com:

**** Vicarious was in de VS de eerste single van hun album "10,000 Days" (april 2006).

Om verschillende redenen, slechts bekend bij Tool, is de video nooit afgemaakt, tot nu! De DVD bevat de "Vicarious" video van 8 minuten lang, audio commentaar van de band en bonus materiaal. Zoals het Tool betaamt, ziet het artwork ziet er fantastisch uit met screenshots uit de video. Om de ervaring compleet te maken wordt er een 3D-bril bij geleverd. ****

Wordt dus weer zoiets als de Parabol/a en schism dvdsingles maar dan iets beter en meer.

Release staat volgens bol op 17 december.

avatar van kaztor
Ik snap dus echt niet waarom er bij elke Tool-clip tegenwoordig een dvd moet verschijnen. Vind ik wel erg summier allemaal.

kaztor schreef:

Zo'n wijngaard kost geld hé!

Nu, €35 voor een ticket... van mij heeft hij al genoeg geld gekregen.

Gajarigon schreef:

Nu, €35 voor een ticket... van mij heeft hij al genoeg geld gekregen.

Vind ik best nog meevallen.

Maar buiten dat om geef ik geen geld uit aan dat soort fratsen. Ik geef het liever uit aan nieuwe muziek of echt interessante dvd's.

avatar van Dudeness
Griezelig mooi....

avatar van meyer
waauw, geniaal!!!

avatar van Lin
Lin
Zoals we gewend zijn van Adam Jones / Tool, weer erg mooi

Niet normaal hoe je net over de 8 minuten zoveel creativiteit kan tonen en toch nog een soort van lijn in de clip weet te ontdekken. GEWELDIG. Wil wel es weten wat er op die dvd staat.

ThirdEyedCitizen schreef:

Een behind-the-scenes, commentaar, en een making-off, dacht ik. En het artwork is weer met bijgeleverde 3D glazen en zo stereoscopische afbeeldingen.

Ik had er uit begrepen dat je 3d bril deze keer ook voor je video was. Maargoed, erg vette video, maar die making off kijk je natuurlijk maar een 1x en ool de behind the scenes. Dus de geef je als t ware 12 euro uit aan artwork en 8 minuten visuals. hmmm

Inmiddels al weer verwijderd. Kan 'm overigens nergens anders meer vinden.

Joy
nog mensen die deze plaat net zo hoog hebben zitten als de voorgangers?

al maanden niet meer gedraaid