Tool - 10,000 Days (2006)

Alternatieve titel: 10000 Days

Rock / Metal
Label: Volcano

1. Vicarious (7:09)
  2. Jambi (7:31)
  3. Wings for Marie (Part 1) (6:13)
  4. 10,000 Days (Wings Part 2) (11:16)
  5. The Pot (6:24)
  6. Lipan Conjuring (1:13)
  7. Lost Keys (Blame Hofmann) (3:48)
  8. Rosetta Stoned (11:13)
  9. Intension (7:23)
  10. Right in Two (8:58)
  11. Viginti Tres (5:03)
Oelieda
Ssscht... schreef:

10000 days is toch nog een stuk beter
Niet dat Lateralus slecht is ofzo hoor...

Tool heeft geen slechte muziek. 10.000 days is de absolute top voor mij.
Als liefhebbers van muziek "Tool" willen luisteren, moeten ze beginnen met een redelijke inslallatie te kopen. Dan is 10.000 days muziek in 3 D. Elke keer is anders, je kijkt als het ware in de muziek.
Dus niet te snel oordelen over muziek. Net zo als zwart Wit. is er goede en slechte muziek. Punt.
Nog een mening van mij is dat er veel te veel artiesten en bands zijn tegenwoordig die de muziek die ze maken in een belabberde kwaliteit op cd zetten.
TOOL maakt alleen kwaliteit CD 's en platen.

Alles van TOOL 5 sterren voor mij met 10000 days als hoogtepunt.

avatar van Don Cappuccino
10.000 Days is net iets rustiger en atmosferischer, maar ik vind Lateralus beter. Hoewel deze ook geweldig is en precies kwalitatief van Tool is wat je kan verwachten. De verpakking verdient zeker een vermelding, die 3D glazen zijn echt een gave toevoeging. Vicarious is een geweldige opener met een hele, maar dan ook hele mooie video. Wings of Marie is een heel stuk relaxter. Toch ook 5 sterren voor dit album, Tool heeft in zijn bestaan nog geen een slecht album gemaakt. En ik tel Opiate ook mee, want die is ook geweldig. Ik word echt gek als het nieuwe album van Tool slecht is, maar dat kan bijna niet.

Don Cappuccino schreef:

Wanneer komt dat ding nou eens? En wanneer houdt MJK nou eens op met die flauwe side-project onzin?

avatar van Bardt1980
kaztor schreef:

Waarschijnlijk is de volgende verpakking van het nieuwe album in de vorm van een fles wijn

avatar van bennerd
Dit album is beter dan ik dacht. Ik heb het gevoel dat ik er nog geen bal van versta, maar het klinkt in ieder geval wel goed.

beter dan je dacht?

wat dacht je dan voordat je het kende?

avatar van bennerd
"Ik heb zin in wat doelloos gefrunnik met een bak distortion."

he jammer, andere cd opzetten

avatar van bennerd
Toen bleek dat ik geen zin meer had in Dragonforce, dus heb ik deze plaat maar opgelegd.

JJJ
bennerd schreef:

Haha ik weet nog wel dat ik voor het eerst tool ontdekte. Ik was net klaar met mijn middelbare school en we gingen uiteraard op vakantie naar Llorret de mar. Met een enorme kater iedere dag een paar uur met oortjes in uitrusten in het zonnetje. Ik wist ook dat ik het vet vond maar had na 3x de cd lateralus nog steeds moeite de nummers van elkaar te onderscheiden. Nu is het al jaren mijn favoriete band. Dus waar blijven die concerten!?!

die concerten komen na het uitbrengen van een nieuwe plaat

avatar van Maiky
Om me voorzichtig te laten wennen aan het wat 'stevigere' muziekwerk stuurde een goede internetvriendin mij in 2006 Intension. Die duisternis kwam niet helemaal bij me aan. Voor iemand die toen de zware gitaren van Within Temptation al teveel vond was Tool verre van aantrekkelijk.

Ze moest eens weten wat ik nu allemaal ken. Ik zou haar gezicht... ehm... reactie wel eens willen zien nu ik een Devin Townsend of zelfs een Meshuggah hoog kan waarderen. Tool's 10,000 Days markeerde een rigoureuze omslag in mijn muziekbeleving. Was dat voorheen nog wat voorzichtig, met relatief rustige muziek als die van Sigur Rós, daar stelde Tool me echt voor aan het wat zwaardere werk. En voor ik het wist - ik had dit album nog geen week - stond ik vooraan bij het podium te wachten op Within Temptation.

Natuurlijk kwamen daar nog Ænima en Lateralus bij, en zodoende evolueerde mijn smaak tot een alleseter die eindigde bij My Dying Bride, Meshuggah en recent Devin Townsend. Het kan soms raar lopen. 10,000 Days was tot die tijd het meest complexe album dat ik kende, zelfs een van de eerste groeiplaten waar ik heel bewust naar luisterde. Ik was over de gehele linie onder de indruk van het drumwerk en het samenspel met de gitaren. Jambi met zijn geweldige opbouw - wat een agressie, wat een duisternis op het einde! Nu ik het weer terug luister heeft het amper aan kracht ingeboet.

Maar ook het tweeluik Wings for Mary en 10,000 Days maakte een enorme indruk op me. Vooral omdat in die tijd mijn opa overleed. Het waren die twee specifieke nummers die mij door die tijd hebben gesleept. Rosetta Stoned, aan de andere kant, was van het melige type dat ik erg kon waarderen - leuke riffs, heel aardige teksten en een fantastische opbouw.

Je zou kunnen zeggen dat 10,000 Days een revelatie was. Het was de blauwdruk van wat ik ook nu nog kan waarderen (duisternis, die complexiteit zonder aan emotie in te boeten). Het zou zomaar eens kunnen zijn dat ik zonder Tool niet bij een Oceansize was gekomen. Maar goed, ik denk dat er vast wel een andere band voor zou hebben gezorgd. Maar het is toch mooi hoe die dingen gaan - ik ben erg blij dat m'n vriendin mij toen aan Tool voorstelde. Ik had die weg naar volwassenheid niet willen missen.

Twee hele goede nummers: 10,000 days en rosetta stoned

Drie leuke nummers: jambi, vicaricious en the pot
De rest vind ik niet veel. Vrij wisselvallig album dus

Zelfs Right in Two niet?

avatar van Poepgezicht
Ik weet niet of dit hier al gepost was (heb geen 56 paginas doorgelezen), maar er schijnt dus een easter egg in dit album te zitten. Als je 10.000 days tegelijk afspeelt met Viginti Tres en Wings for Marie dan krijg je een nummer dat perfect samen valt.

Ik vind het in ieder geval wel goed klinken en voor mij was het nog helemaal nieuw.

‪Tool - 10,000 Days Hidden Track (Full Perfect Sync)‬‏ - YouTube

Poepgezicht schreef:

Dat is inderdaad wel een hele oude koe...

avatar van Edwynn
Ja ik wist dat wel. Is ook al wel gepost maar dat maakt het niet minder apart, nietwaar? Ik heb het ook eens geprobeerd met 2 mp3tjes en de cd. Maar dat kreeg ik niet geript.

Dus dank voor de link naar de sync.

avatar van Poepgezicht
Stalin schreef:

Dat is inderdaad wel een hele oude koe...

Wist wel dat het oud was, het artikel waar ik uit haalde was dan ook van vorig jaar. Voor mij was het wel helemaal nieuw.

Die koe op je foto ziet er niet zo oud uit eigenlijk.

Poepgezicht schreef:
Die koe op je foto ziet er niet zo oud uit eigenlijk.

Deze wel...

avatar van oceanvolta
Het klinkt in ieder geval wel goed. Ik kende het verhaal inderdaad al maar een echte goede mix had ik nog niet gevonden. Thanx.

PriestMaiden
Minste Tool tot nu toe denk ik. Iets te veel saaie stukken in de tweede helft van het album. Vicarious is wel een erg vet nummer, The Pot en Jambi ook.

Over de conclusie dat het gitaarwerk van Jones eem ondergeschikte rol heeft binnen de muziek van Tool, iig niet de hoofdrol, ene conclusie die al vaak is getrokken, luister eens goed naar Hooker With a Penis, waar vooral het gitaarwerk het nummer zo onbeschrijfelijk vet en stormachtig maakt

Op deze plaat is Jones idd aardig ingedamt en meer subtiel

Maiky schreef:

Next stop King Crimson?

kaztor schreef:

Next stop King Crimson?

Zeker, al een jaar of drie zelfs. Omdat mijn schoonfamilie daar enorm fan van is krijg ik héél erg veel van King Crimson mee Zo krijg ik ook steeds meer mee waar Tool de mosterd vandaan haalt.

Maiky schreef:

Heeft jou schoonfamilie wellicht nog een leuke vrijgezellige dochter over ?

Stalin schreef:

Heeft jou schoonfamilie wellicht nog een leuke vrijgezellige dochter over ?

Helaas. de enige vrijgezelle dochter is al veroverd

(Hoewel beide broers op hetzelfde geslacht vallen...)

De mosterd van Tool wordt mondjesmaat bij Crimson gehaald

Beide bands hebben te kennen gegeven dor elkaar beinvloed te zijn, daarnaast is de gelijkenis maar beperkt aanwezig, Tool is zoveel meer dan de invloed van Crimson, alleen

Mosterd halen klinkt mij altijd als, slechts nadoen, en dat is het niet

avatar van horizon
Beste album ooit.

Das ene leuk statement maar slaat zonder onderbouwing natuurlijk nergens op, overigens ook nog eens niet waar, als er al een beste bestaat is het Lateralus

avatar van Kronos
Van een statement zeggen dat het nergens op slaat omdat het niet onderbouwd is en er dan zelf eentje aan toevoegen dat volgens hetzelfde criterium ook nergens op slaat, dat slaat natuurlijk ook nergens op.