Tool - 10,000 Days (2006)

Alternatieve titel: 10000 Days

Rock / Metal
Label: Volcano

1. Vicarious (7:09)
  2. Jambi (7:31)
  3. Wings for Marie (Part 1) (6:13)
  4. 10,000 Days (Wings Part 2) (11:16)
  5. The Pot (6:24)
  6. Lipan Conjuring (1:13)
  7. Lost Keys (Blame Hofmann) (3:48)
  8. Rosetta Stoned (11:13)
  9. Intension (7:23)
  10. Right in Two (8:58)
  11. Viginti Tres (5:03)
avatar van opperhex
Woorden aan deze schoonheid hangen, zijn haast een artistieke belediging. Uiteraard besef ik wel dat het anders moeilijk communiceren is hier. *grijnz*

Meneer Bungel
Toch maar een volle punt eraf, wat een matige plaat is dit eigenlijk. Het beste hebben ze met de eerste drie platen er kennelijk al uitgepoept. Jammer. The pot, Rosetta stoned en Right in two redden de zaak nog enigszins.

Meneer Bungel schreef:

avatar van Gajarigon
Er doen wederom geruchten de ronde over een zogezegd in aantocht zijnde 3D-video van The Pot...

avatar van Bardt1980
Klopt inderdaad: The Pot video details | Fourth Eye - fourtheye.net

Ben zeer benieuwd!

Meneer Bungel schreef:

Hehe, zo zie je maar hoe smaken soms kunnen verschillen he.
Ik vind dit met een mooie grote voorsprong Tool's beste tot nog toe!

avatar van Gajarigon
Ssscht... schreef:

Hehe, zo zie je maar hoe smaken soms kunnen verschillen he.
Ik vind dit met een mooie grote voorsprong Tool's beste tot nog toe!

Waarom springt deze er zo bovenuit voor jou?

Ssscht...
Wel euuuuhm... Moeilijke vraag eigenlijk! Ik denk dat ik Aenema om te beginnen wat minder vind door de iets vlakkere productie en hoewel er echt wereldnummers op staan blijft het geheel niet altijd even boeiend... Alsof het talent er wel al is maar niet ten volle wordt benut. Ik mis ook die glasheldere precisie die ik zo typisch vind aan Tol. Lateralus is een hele stap vooruit maar haast onvergelijkbaar met Aenema. De productie is hier natuurlijk ongelooflijk goed, alle muzikale details zijn top en i.t.t. Aenema is ie van het eerste nummer tot het laatste uitluisterbaar. Neemt niet weg dat ik 10.000 days op alle vlakken nog een tikkeltje beter vind. Vooral Keenan's stem bereikt hier haast een bovenmenselijke kunnen. 't Is ook zo heerlijk dynamisch, stuwend en een stuk melodischer. Frisser misschien ook. Ochja, de bedoeling achter die plaat is ook helemaal verschillend van Lateralus, moeilijk te vergelijken dus...
Alleen Lipan Conjuring is een beschamend puberaal en ziekmakend nummer

Nuja, 't is ook maar mijn bescheiden mening en bovenstaande tekst is maar snel even neer getypt hoor. Ik maak geen hele studies van muziek, ik luister liever gewoon.

avatar van THEMARSVOLTA
Zouden ze, gerekend de tijd tussen de voorgaande albums, niet volgend jaar met een nieuwe op de proppen moeten komen?

Joy
men zit iig weer in de studio, althans, het toeren is al een jaar afgelopen dus wel aan te nemen

rumoer over april, dus niet, rumoer over september, ook niet als ik tool zo inschat

zal begin volgend jaar worden denk ik zo

btw, deze draai ik amper

zal begin volgend jaar worden denk ik zo

btw, deze draai ik amper

Dat is wat me eigenlijk stoort aan deze band: Dat zelfingenomen gedoe rondom releases. Met name Maynard lijkt daar een handje van te hebben: Fans op hun honger laten zitten en dan ondertussen met ontzettend flauwe zijprojecten aan komen kakken alsof het 'm geen ene fuck kan schelen.

avatar van Alexepex
Ah, ik ben 'stem 666'.
Wat verduiveld leuk.

Al waren alle nummers nog zo slecht, alleen al vanwege de hoes/artwork verdient deze cd een 5.
Ach, laat ik niet zo gek zijn.

Tool lijkt er een kunst van te hebben gemaakt om met vreemde titels op de proppen te komen. Nou is dat op zich niet erg, als de muziek maar in orde is.
Wat dat betreft word je met deze plaat niet teleurgesteld.
Nou is het niet zo'n klassieker als bijvoorbeeld Lateralus was (en is) maar een waardige opvolger is het wel. Noem het een logisch antwoord op.

Tekstueel vind ik Tool niet altijd even sterk maar het past wel bij de donkere sfeer van het album.

Een aanrader.

Ssscht...
Van 8 naar 7 in m'n top-10. Beste "harde" band aller tijden.

avatar van Dudeness
Lateralus eens beluisteren;)

Of waarom je niet es aan Precambrian (The Ocean) wagen? Ik ken dit pas een goede twee maand, maar de voldoening die ik hiermee heb benadert de ervaring die ik had toen ik stilaan Aenima begon te doorgronden. En laat dit nu net m'n 'laatste alleoverrompelende' luistervaring zijn in m'n niet-meer-zo-jonge leven....

ok, gaan we proberen

anders nog iets?

avatar van Dudeness
anders nog iets?

Nope.

Hopelijk kan je om met wat robuuste grunts, though.

10000 days is toch nog een stuk beter
Niet dat Lateralus slecht is ofzo hoor...

avatar van Nicholas123
Dudeness schreef:

Nope.

Hopelijk kan je om met wat robuuste grunts, though.

Niet schrikken hoor, Joy. Het ligt dichter bij Mastodon dan bij Opeth.

Srr, "Your Dudeness" maar 'k vind Tool toch beter

Joy
dicht bij mastodon, mooi zo

avatar van THEMARSVOLTA
Maynard heeft een film gemaakt: Blood into Wine

Toch maar verhoogt met een half puntje. Na elke luisterbeurt begin ik deze plaat steeds meer te waarderen.

Top nummers: 10,000 Days, The Pot, Rosetta Stoned en Right in Two. Dit vind ik stuk voor stuk (alweer) meesterwerken.

Joy
zeker een half jaar niet gedraaid vanaf nummer 1 , ik moet zeggen dat met die frisse kijk de plaat me wel zeker bevalt

enige afstand na toch een soort van desillusie na het geweldige lateralus ,doet blijkbaar goed

i like!

Berichten over nieuwe toer en nieuwe muziek verplaatst naar Tool

khonnor
bwaaaaah... veel drukdoenerij om wat best een vrij zwakke prog-metal plaat genoemd kan worden. de agressie die tool kenmerkte op undertow en aenema is hier volledig verdwenen, vervangen door een soort van "kijk eens hoe goed we kunnen spelen en hoe lang we onze nummers durven rekken" attitude.... djeez!

tja, ik ben blijkbaar een van de weinigen die de ongecompliceerde en eerlijk aanvoelende woede en emoties van debuut undertow nog altijd het beste vindt wat tool ooit op de wereld heeft losgelaten. geef nu toe, een oerschreeuw als op bottom of sober vind je hier toch nergens op terug...

de tool top:
undertow > aenema >> lateralus >> 10.000 days

avatar van steve666
goeie tool cd, de enige die ik aan 1 stuk door kan luisteren.
Lekker veel afwisseling: vooral Wings for mary part 1 en 2 is erg goed gedaan!!! Ik heb ook het gevoel dat de vocalen van Maynard steeds beter worden. En de rest van de band is natuurlijk ook geweldig. Het enige wat mij weerhoud van een volledige score is: de missers namelijk; nr 5, 7 en 11.
daarom 4 sterren

avatar van Bardt1980
The Pot een misser??

En dan doodleuk Lipan Conjuring niet noemen.

Lost Keys vind ik een geniale inleiding van Rosetta Stoned.

avatar van Madjack71
Lange zit dit 10,000 Days met breed uitgemeten nummers. Niets mis mee an sich, ware het niet dat ik ze eigenlijk niet van elkander kan onderscheiden. Het beklijft op de een of andere manier niet echt. Hetzelfde probleem had ik ook al met A Perfect Circle, wat mij ook niet kon overtuigen. Het klinkt strak, hard en met welgekozen intermezzo's, maar alleen een lang nummer met intermezzo, stevige breaks e.d. is niet voldoende om het apart of goed te laten noemen. Ws. is dit ook niet de beste instapper voor Tool, want ik denk dat ze wel beter kunnen dan wat ik hier gehoord heb.