Tool - 10,000 Days (2006)

Alternatieve titel: 10000 Days

Rock / Metal
Label: Volcano

1. Vicarious (7:09)
  2. Jambi (7:31)
  3. Wings for Marie (Part 1) (6:13)
  4. 10,000 Days (Wings Part 2) (11:16)
  5. The Pot (6:24)
  6. Lipan Conjuring (1:13)
  7. Lost Keys (Blame Hofmann) (3:48)
  8. Rosetta Stoned (11:13)
  9. Intension (7:23)
  10. Right in Two (8:58)
  11. Viginti Tres (5:03)
ik denk eerder dat die nu metal voortkomt uit een band als tool dan andersom

dat ene momentje nu metal wat jij noemt, das gewoon tool, niet meer nie minder

persoonlijk vind ik die hele nu metal niet meer dan een kunstje

avatar van HammerHead
Joy schreef:
ik denk eerder dat die nu metal voortkomt uit een band als tool dan andersom

Inderdaad.

avatar van KampF
Ik ben eigenlijk helemaal geen metal fan. Toch staan Tool en A Perfect Circle (dat tweede is inderdaad geen metal) eenzaam aan de top voor mij.

Ten eerste komt dit ongetwijfeld door het heer Maynard "H." James Keenan, zijn stem, ik ben er ongezien verslingerd aan.

Ten tweede doordat Tool en A Perfect Circle veel op elkaar lijken; en dat komt door de sfeer die er steeds geschapen wordt op elk album (dit mist mijns inziens bij een plaat als eMOTIVe), het haat/maatschappijkritische van AENima, de duistere liefdesliedjes van Mer De Noms, de verlossing van drugs op Thirteenth Step, het spirituele/wetenschappelijke/astronomische van Lateralus.

Zo uniek voor mij. De hele ambient, geluiden en psychische tripjes gecombineerd met de waanzinnige stem van Maynard, die zowel heerlijk kan fluisteren als een enorme schreeuw geven; DAT, DAT maakt het zo perfect allemaal. Of jou nou weg wil drijven op het nummer 'Vanishing' van a Perfect Circle of je geest in het middenpunt wil zetten met 'Third Eye' van tool, het kan, en het is elke keer weer een prachtige ervaring.

Zoals ik al zei, A Perfect Circle en Tool eenzaam aan de top voor mij. Uniek, ik denk altijd zo; je hebt Tool en a Perfect Circle, en je hebt de rest, namelijk, andere muziek.

Joy
om met maynard te spreken:

Is this what you wanted?
Is this what you had in mind?
Is this what you wanted?
Cuz this this is what you’re getting

and i luv it:)

joy

avatar van Dudeness
KampF schreef:

Maar dat ben ik.

Niemand kon de Tool-experience beter verwoord hebben als dit...

avatar van Klumpie
Ik heb dit album binnen, ik heb hem vandaag gekocht bij de media markt. Er zit mooie binnenkant bij, met een 3D bril en wat 3D plaatjes.

Ik moet hem nog luisteren, maar ik ga eerst eten. Ik vind het niks als ik een CD tussendoor moet onderbreken en zeker bij Tool niet.

avatar van Gajarigon
Zijn er eigenlijk al albums geweest die hoge rhebben gescoord op de rotatielijst?

avatar van THEMARSVOLTA
Klumpie hoe is de verpakking???/?//////????
Heeft echt elke cd die speciale verpakking of is dat echt een soort limited edition?

THEMARSVOLTA schreef:
Klumpie hoe is de verpakking???/?//////????

Ik zag er nog maar 1 liggen nadat ik die van mij had gepakt en die had dezelfde verpakking als ik had. Dus gewoon met een 3D bril en wat plaatjes. Het is zeker een apart en leuk hoesje, het enigste nadeel is dat ik nu een speciaal plekje moet zoeken voor dit album omdat hij niet in de CD-kast past.

Is hij zo groot dan?

Pruut schreef:
Is hij zo groot dan?

Hij past niet in die inschuif laadjes...dat is het alleen.

avatar van Gajarigon
Ach, deze cd zal je toch niet meteen wegleggen hé .

Net even naar de platenboer geweest en ja hoor...ze hadden hem al binnen. Mooie vormgeving geheel in de stijl van Tool. Maar belangrijker is natuurlijk de muziek. Ik heb hem voor dat hij uit kwam (zoals de meeste) natuurlijk al tig keer geluisterd en hij wordt nog steeds beter. Dat is nou juist de kracht van deze muziek. In het begin klinkt het allemaal als vreemd en als een brei, maar naar vele luister beurten groeit hij nog steeds. Dus...kopen allemaal deze cd!!!! Zo'n ztukje geniale muziek mag niet ontbreken in je platenkast!!!!! Overigens heeft al dat gespeculeer niets opgeleverd, want de cd is precies zoals hij was uitgelekt. Gelukkig maar!!

avatar van Gajarigon
Is de kwaliteit niet veel beter (heb ik gehoord).

Alhoewel ik het gelekte ook al héél goed vond klinken, maar ik ben niet zo'n audiofiel...

de kwaliteit is het zelfde, maar ik vind het vrij goed klinken hoor. Lekker vet.

al te krijgen?

okeej, morgen halen

zon mooi hoeske voegt toch wel wat toe en de mp3 kwaliteit is altijd minder volgens mij

avatar van Pruut
Bij Freerecordshop besteld....actie dat je Dvd-singles Schism en Parabola er gratis bij krijgt!

avatar van Jools
Wat kost hij eigenlijk bij de Mediamarkt?
Hij is namelijk niet duur bij CDWOW.
12,99 euro incl. verz.kosten. (zie 'vergelijk prijzen' hierboven)

idd

mooi meegenomen

oh, en ff wat anders, voor de geintereseerden, ik kwam bij toeval tegen:

The String Quartet - Tribute To Tool

inmiddels heb ik Aenema - Opiate - Stinkfist - Sober - The Patient en Parabola gehoord

behoorlijk goed gedaan, gezien de complexiteit van de nummers van tool

ik mis echter een stem, bij voorkeur die van maynard:)

Joy

Al te koop bij Media Markt?? Wat is er dan met 2 mei?

Wil hem nu wel heel graag hebben, gehoord heb ik hem al zeker een x of tien...

avatar van Exfrozen
Dan ga ik morgen maar even snel kijken, of ik de cd bij de Media Markt kan fietsen. En dan misschien wel een 5 geven

Goedendag nieuw op deze site.

Maar ik ben al enkele jaren toolfan en vind dit album na enkele luisterbeurten alweer helemaal briljant.

Aenima lijkt mij niet te evenaren maar ik denk dat ik dit album op langere duur beter ga vinden dan Lateralus (vind ik nu eigenlijk al).

Toch maar een dikke 5

avatar van CWTAB
Ik ben er deze nacht om geweest in de Bilbo in Brugge , een nachtelijke release samen met Pearl Jam, klokslag middernacht hehe, als "hebbending" een pet van Tool erbij gekregen en bij pearl jam een muismat

Artwork is erg speciaal en zeer mooi, alleen ietwat jammer van het brede formaat dat maar niet in m'n cd rek wil passen...

Heb vandaag de Aenima-verslingering naast me neer gelegd: stil hoop ik bij iedere release de sfeer en 'blast' van Aenima gepresenteerd te krijgen. Dat lukt niet met Lateralus en dit album. Bij deze neem ik dus afscheid van mijn eigen gevangenschap in het album Aenima en ga genieten van dit nieuwe album: en het werkt! Het Toolgeluid komt me nu vrijer en diverser ter ore. Mmmmm........

avatar van Exfrozen
KampF schreef:

Maar dat ben ik.

Mooi gezegd, ik herken me zelf er in.

misschien buiten de context van deze poll, maar ik ben toch wel erg benieuwd of ze naast pp nog een concert gaan geven... wie o wie weet iets over de HMH? Na een paar keer 'rosetta stoned' beluisterd te hebben vind ik de stijl het midden houden tussen de cleane, duister-tribale 'lateralus' sound en het melodieuze van APC. Rond minuut 8.30 komt het ouderwets los en bereik je zo'n moment waarop je hem gewoon harder moet zetten, de climax bouwt op...waar gaat het heen? Hm, het einde valt me weer iets tegen...beetje dunnetjes. Niet zoals dat van 'the patient' en 'pushit', twee nummers die qua opbouw en uitbarsting naar mijn mening ongeëvenaard zijn. Ben benieuwd naar de rest, maar vrees voor een soort meer uitgesponnen APC plaat met (teveel) staccato metalriffs.

Joy
hmh ging week geleden vooralsnog niet door

daarom heb ik kaartjes geregeld voor Philipshalle Dusseldorf, 8 juni

loopt helemaal niet storm daar

des te beter, een half gevulde hal geeft toch net ff meer bewegingsvrijheid

ach, die duitsers hebben geen smaak:)

enfin, kheb um binnen, net gekocht

freerekordshoppipo wist niets van een bonus-cd

en hij verdomde het om ff op de site te kijken, dus heb ik um bij van leest gekocht, dan maar geen bonus cd

tis een mooi werkje

als je het hoesje openklapt en door het brilletje de titellijst bekijkt, verder bladerd en de 4 ogen bekijkt,etc dan zie je het 3 dimensionale, ziet er te gek uit!

in die 3d afbeeldingen zullen wel allerlei half verborgen verwijzingen ziten naar eea

oh oh oh, genieten geblazen:)

update - zit ik zo eens mjk te bekijken en het valt me op dat hij geen haar heeft in zijn spiegelbeeld

das raar! nee hoor, tis maar een tekening dus het kan gewoon:)

avatar van Pruut
Die dvd-singles krijg je alleen als je hem online hebt besteld...maarja, ik moet ook nog maar kijken of dat waar is hoor. Ik hoop t wel

Joy
aha ok, volgens de site iig wel

enfin, ff de algehele stemming peilen:

zeiken we nu nog over het lelijke hoesje? de muziek die niet lijkt op Lateralus of Aenema?

ik heb 18 euro betaald voor een te gekke cd, een te gek hoesje en bijbehoren, en het is het wachten meer dan waard geweest

Tool laat zien hoe het ook kan, dat je origineel kan zijn, zowel muzikaal als in visuele uitvoering

avatar van HammerHead
Ook net gehaald: 15,95 inclusief poster. Dat brilletje is echt bijzonder origineel te noemen. De 3d-effecten doen denken aan die rage van enkele jaren terug, alleen net even anders.

Er is alleen, zoals wel vaker bij dit soort karton-verpakkingen, weer eens niet aan gedacht dat je de CD er ook soepeltjes uit moet kunnen halen, wil je 'm af gaan spelen. Doe die opening dan aan de bovenkant! (Lift Your Skinny Fists... van GYBE is nog zo'n onhandig voorbeeld)