Tool - 10,000 Days (2006)

Alternatieve titel: 10000 Days

Rock / Metal
Label: Volcano

1. Vicarious (7:09)
  2. Jambi (7:31)
  3. Wings for Marie (Part 1) (6:13)
  4. 10,000 Days (Wings Part 2) (11:16)
  5. The Pot (6:24)
  6. Lipan Conjuring (1:13)
  7. Lost Keys (Blame Hofmann) (3:48)
  8. Rosetta Stoned (11:13)
  9. Intension (7:23)
  10. Right in Two (8:58)
  11. Viginti Tres (5:03)
avatar van KampF
Ik wil ook wel graag zo'n poster erbij hebben Waar heb je dat gefixt? Anders bestel ik em via internet of ik ga even naar de Mediamarkt hier in Ede.

Hebben jullie trouwens iets opgemerkt aan 6:01 in Right in Two. Zo nee; go listen, zo ja; southpark sux.

Net ook overstag gegaan, toch gekocht. Dat artwork, tja, dat hebben we nu wel vaker gezien, de nieuwigheid en originaliteit is er wat mij betreft wel vanaf, het komt op mij allemaal wat pseudo-intellectueel en ietwat pretentieus over (een zweem die natuurlijk om de hele band hangt, maar goed, ze proberen tenminste nog 'diepte' aan hun muziek te geven). Mijn algehele indruk is toch, hoe jammer ik het ook vind om het te moeten zeggen (ik wil 'm graag fantastisch vinden) dat het een soort lateralus II is geworden. Op zich niet slecht natuurlijk, Lateralus is een uniek werk, maar dit voelt te veel als een herhaling van zetten: zelfde ritmes, zelfde riffs, zelfde dynamiek. Ik zou benieuwd zijn naar de mogelijkheden van (meer) electronica in hun sound. (Zoals Radiohead nieuwe wegen insloeg met 'kid A').

wat hoor ik op 6.01?

vaag

chameleon?

hoe vaak heb je hem nu gehoord?

ik verzeker je dat je dat vroeg of laat anders gaat zien, geen lateralus II

avatar van Dudeness
Je hoort...........Timmyyyyyyyyyyy, denk ik... maar wel op 6.03 bij mij...

Heb zoiets ook al eens gelezen op het toolshed-forum. Nog altijd niet zeker als het nu werkelijk een sample is of een puur toeval dat Adam zo'n gelijkend geluidje produceert...

KampF schreef:
Ik wil ook wel graag zo'n poster erbij hebben Waar heb je dat gefixt?

Velvet Delft.

het is bij nader inhoren nog kop-staartlozer dan lateralus, nee ik weet het zeker, ik ben hier overheen, heb geen geduld meer voor M.s gekwelde stem. Ik ga de poster op de wc hangen en de cd weggeven aan een huisgenoot. Tool 1990(?)-2001 RIP, thank you for the music...

Joy
huh, hoor lipan conjuring, ueh, das heel wat anders dan de mp3, en de mp3 vond ik erg mooi, en ook nog eens haarfijn aansluiten op lost keys

mm, confused

want mijn eigen mp3 versie van lipan klinkt precies tool, en mooier

zon beetje het orgeltje van intermission, wie oh wie?

dat oergebrul boeit me niet zo

Joy

Het is dan ook echt zeker geen lateralus2... Ik geef toe dat een aantal keer beluisteren wel nodig is. Maar bij mij was het na de tweede keer weer helemaal raak. Wat een magnifiek album...

Maar dan mijn grote vraag: wat is dan de releasedatum, 2 mei??? Ik hoor hier verontrustende dingen Het schijnt dat veel van de leden hem al hebben??? Ik wil ook erg graag het origineel zo snel mogelijk bemachtigen.... Benieuwd naar de 3D bril!!

Rosseta is super!! Right in Twoo is ook erg fijn!!

Het albumnummer is anders dan verwacht maar na even luisteren begin ik hem helemaal te waarderen!!

Maar de philipshalle in dusseldorf is nog steeds niet vol?? Misschien toch maar naar Duitsland.. Maar geen concert in NL, lijkt me sterk!! Oor bevestigde het zelfs!! NL behoort tot één van de 3 Europese landen met de grootste fanbase!!!

Joy
begin hier wel een beetje alteveel te posten geloof ik, maar alez, kanie helpen, draai de hele dag nix anders dan 10.000 days, en vind het amusant:)

ja, 2 mei is niet meer, hijs gewoon te koop in de winkels, waarschijnlijk om de schade te beperken

als ie toch al uitgelekt is, dan maar meteen ook in de winkels

hoesje:

avatar van Jazper
Ik moet zeggen. In het echt (dwz. niet de mp3-versie), klinkt ie wel een stuk beter.

Maar het grijpt me (nog) niet. De zang vind ik te APC-achtig. Er wordt me wat teveel gefreaket. En dat vind ik geen pluspunt. Zoals in Vicarious vanaf 3:27. Zonde, nergens voor nodig.

Joy schreef:

als ie toch al uitgelekt is, dan maar meteen ook in de winkels

CD's die op maandag of dinsdag uitkomen liggen vrijwel altijd al de vrijdag daarvoor in de winkels.

ja, maar sommigen hadden hem woensdag al, en dat is 5 dagen voor de release

naja, tzal wel, kheb 'm en luv 'm

avatar van KampF
lol, andere lipan conjuring? moet ik horen.

avatar van lebowski
HammerHead schreef:

da's eigenlijk heel logisch

Mojo Pin
Mijn eerste indruk is positief. Sowieso is Vicarious een geweldige opener. Eerst even wat vaker luisteren voordat ik een stem uitbreng.

Weet iemand ook of ze afsluiter zijn op Pinkpop de zondag?

ze zijn idd afsluiter

kampf, ja, ik weet niet wat ik dan hoor (ik had na downloaden sowieso een stuk of 30 mp3's die genaamd waren als nummers van 10.000 days maar bleken heel andere bands te zijn)

toch, wat ik hoor, is duidelijk tool, en staan niet op de cd

opvallend vind ik dat het naadloos aansluit bij Lost Keys

misschien kan ik um ergens on line zetten?

geen id

lebowski schreef:

da's eigenlijk heel logisch

Ja

KampF schreef:
lol, andere lipan conjuring?

Nee

miloz
Ik snap niet dat er zoveel mensen terleurgesteld zijn en deze plaat een lateralus 2 vinden. Ik luister hem constant. En ik weet het zeker...dit is de beste Tool plaat!

Zelfs nog beter dan Aenima. Je moet hem gewoon vaak luisteren dan gaat die plaat een heel eigen leven leiden.
Ik me stem dus ook verhoogt naar 5*.
Ik kan niet wachten tot dat ik ze live ga zien!

avatar van Klumpie
miloz schreef:

Ik me stem dus ook verhoogt naar 5*.
Ik kan niet wachten tot dat ik ze live ga zien!

Idd, ik vind dit album op Vicarious (het begin) na helemaal niet op Lateralus lijken. Het is gewoon een uitstekend album, waar je misschien een paar luisterbeurten voor nodig hebt. Ik heb mijn score verhoogd tot 5 sterren.

avatar van Twilight
Ik heb em vandaag gekocht. Hele gave hoes!
Het voor mij niet de beste Tool plaat, maar ik kan hem zeker waarderen. Lateralus staat bij mij nog steeds bovenaan. Voor nu een 3,5*. Maar dat zal waarschijnlijk wel omhoog gaan na een tijdje.

Joy schreef:
ze zijn idd afsluiter

toch, wat ik hoor, is duidelijk tool, en staan niet op de cd

opvallend vind ik dat het naadloos aansluit bij Lost Keys

misschien kan ik um ergens on line zetten?

geen id

Joy

Hey Joy, ik heb de CD nogniet (gisterennacht naar platenboer geweest, maar de cdwas in mum van tijduitverkocht en komt pas binnen twee weken opnieuw binnen), vandaar de vaag:

Is hetgeen je hoort iets native-american achtig, nl. indiaans bezwerend gezang met op het eind een 'dissonante schreeuw'?

Joy
nee, dat is het niet, dat staat namelijk wel op de originele cd

zo kwam ik er dus achter dat de lipan die ik als mp3 heb iets heel anders is

nog nooit gehoord, maar overduidelijk tool

duurt zon 3.20 minuten, balladeachtig,die van cd 1.10 minuut

en die vind ik niet passen bij de rest, overbodig ook

ben erg benewd welk nummer het dan wel is

avatar van dynamo d
Hè hè, de eerste goede plaat van 2006 is uit. Tool levert een meesterwerk af. Een plaat met ballen (excusez le mot). Het staat nu lekker hard bij mij aan. Heerlijk.
Ik zag 'm gisteren in Brussel, waar ik voor werk was, trouwens breeduit gestald bij de Mediamarkt. Blijkbaar is Tool daar bekender dan in Nederland.

avatar van Dudeness
Kunt ge dit ergens publiceren? Of je mag het gerust ook mailen en dat zet ik het wel ergens op een server voor iedereen?

(nevermind als dit teveel gevraagd is hoor!!)

avatar van Gajarigon
Vandaag een review van het album gelezen in De Standaard. Ik ben er zeker van dat de journalist het album nog niet heeft gehoord, want hij herhaalde gewoon wat vooraf van het album werd gezegd, en wat niet waar is gebleken (dat het zo'n loodzwaar album zou zijn waarop MJK zou schreeuwen endergelijke).
Toch erg hoor...

Joy
ben ff alles van tool door aant spitten

kan toch niet dat ik dit nooit elders heb gehoord en het niet op 10.000 days staat?

dudeness, stuur hem wel op aan je, wat is je adres?

avatar van Nautilus
Mijn eerste indruk is ook positief, al doet het meeste me wel enorm aan Aenima denken. Na nog wat meer luisterbeurten zal ik pas een oordeel vellen, daar waag ik me nu nog niet aan.

Vandaag is dan de dag!! Eindelijk het origineel, een juweeltje:) Wat een brute 3D afbeeldingen. Leuk zón afwijkend formaat in mijn kast... Salival zat in een mooie luxe doos:) Past er ook niet helemaal in maar ja wel erg mooi!!

Jammer dat het vervoer voor de PP zondag een probleem is. weten jullie al meer over het concert??

Tsja... Moeilijke plaat.. Mijn indruk na ongeveer 5 luisterbeurten is dat het werkelijk briljant mooie passages bevat, maar toch ook vaak aandacht verslappende stukken, en dat is voor het eerst dat ik dit bij een Tool album heb, Aenima en Lateralus namen je in een nummer echt mee op reis, en dat mis ik hier een beetje, toch krijgt het album 4 sterren van mij, maar er staan wat mij beteft toch net wat minder geniale stukken op als op de 2 voorgaande albums, heb ook het idee dat ze niet weten op dit album welke richting ze op willen, terwijl dat op de vorige 2 platen duidelijk was. Voor mij is Tool meester in het opbouwen van een bepaalde spanning in nummers, en dat is helaas te weinig aanwezig op dit album.