Tool - 10,000 Days (2006)

Alternatieve titel: 10000 Days

Rock / Metal
Label: Volcano

1. Vicarious (7:09)
  2. Jambi (7:31)
  3. Wings for Marie (Part 1) (6:13)
  4. 10,000 Days (Wings Part 2) (11:16)
  5. The Pot (6:24)
  6. Lipan Conjuring (1:13)
  7. Lost Keys (Blame Hofmann) (3:48)
  8. Rosetta Stoned (11:13)
  9. Intension (7:23)
  10. Right in Two (8:58)
  11. Viginti Tres (5:03)
avatar van HammerHead
Jazper schreef:
Het klinkt vooral 'je kunt er nog niet zoveel van zeggen' vind ik eigenlijk.

Zeker, ik zie/hoor het volgende maand allemaal wel. Dat zenuwachtige gedoe hier. Een groepje kirrende tienermeisjes bij en concert van pakweg Robbie Williams is er niets bij.

HammerHead schreef:

Misschien heb je wel gelijk!

mix van Schism/Jimmy

HammerHead schreef:

Overdrijven is ook een kunst!

KampF schreef:
aha Gajarigon kom ik jou ff tegen op toolnavy,
ben je al druk aan het vertalen, dat Oor artikel

ik heb em maar hier gezet, op me eigen space'je

Neen ik heb het niet, en die scans van Windir zijn onleesbaar. Maar stuur maar als je het hebt, Oor is hier in Belgie denk ik niet te koop.

avatar van HammerHead
Klumpie schreef:

Overdrijven is ook een kunst!

Zeker, de kunst van het overdrijven is niet voor iedereen weggelegd.

avatar van CWTAB
De single, Vicarious is eindelijk te vinden op het
uitgebreide net

zalig nummer gewoonweg vintage tool, die bas! Die tribal drums, zalig, als deze lijn over het ganse album wordt doorgetrokken beloofd het goed.

Eindelijk trug wat harder ook, ben es benieuwd naar de clip bij dit nummer.....

Nog een week wachten tegen dat het in de winkel ligt, eindelijk....

avatar van CWTAB
Btw OOr kan je perfect in België kopen, voor 6 euro dacht ik.... Heb ik al meerdere malen kunnen doen dus...

avatar van Gajarigon
Mjah ik vind de zang om het zo te zeggen nogal slecht. Hij klinkt Rammstein achtig gewoonweg, enkel op het einde trekt het op iets.

Maar de drums zijn weer topnotch . En dat is wat telt.

*plaatst vicarious op instand repeat*

avatar van Klumpie
Ik vind het nummer behoorlijk in het verlengde van Lateralus klinken het is alleen iets harder. En de drums zijn idd weer top!

avatar van Gajarigon
'But I need to watch things die' --> wtf dat zou ik ook kunnen verzinnen qua tekst...

Ach ik zal er nog maar naar luisteren, het zal wel weer groeien. Het einde vind ik alvast goed.

Edit: http://toolnavy.com/showthread.php?t=40907

Deze jongen heeft de titel al verklaard.

avatar van De Geu$
'Vicarious' klinkt behoorlijk lekker....

Edit: http://toolnavy.com/showthread.php?t=40907

Deze jongen heeft de titel al verklaard.

Titelverklaring kan ook zijn:

10,0000 dagen geleden kreeg heel amerika kabel televisie
> Vicarious > Ik heb de lyrics hier. Leuk dat er al 1 persoon liep in een shirt waarop stond; Tool - Turn off your TV. duidelijk. Goede lyrics btw.

of

10,000 dagen is iets van 27,2 jaar, de baan van saturnus om de aarde, daarbij verwijs ik je door naar the grudge.

---------------

I own the TV
'Cause tragedy thrills me
Whatever flavor it happens to be like
And by the husband
Drowned by the ocean
Shot by his own son
She used the boys

And in his dream
He kissed him goodbye
Mishappening(?) story
It's all fun until someone dies

Don't look me at like
I am a monster
Thrown out your one face
But with the other
Stare like a junkie
Into the TV
Stare like a zombie

While the mother holds her child
Watches him die
Pleads to the sky crying,
"Why, oh why?"

Cause I need to watch things die... from a distance
Vicariously I live while the whole world dies
You all needn't choose your own lie

We won't give pause until the blood is flowing
neither are brave nor bold
The right of the story so
We won't give pause until the blood is flowing

I need to watch things die... from a good safe distance
Vicariously I live while the whole world dies
You all feel the same, so...

Why can't we just end it?

blood like rain fall down
drownin the grave and ground

Part vampire
Part warrior
Carnivore and warrior
Still have the transmittous
Sink to the death rattle

La, la, la, la, la, la-la-lie (x4)

gradually increase
Your desire to believe in
Angels in the hearts of men
But pull your head on out
Your head believes so give a listen
Shouldn't have to say it all again

The universe is hostile, so impersonal
Devour to survive... so it is, so it's always been

We all feed on tragedy
It's like blood to a vampire

much better you and I

FUCK dit nummer is zo goed.
Tool is terug

avatar van KampF
Hmmz maynard's stem, hopelijk is het niet het hele album zo.

avatar van Gajarigon
Idd. zijn stem is echt wel kak.

Ik hou wel van het stukje 3:38 en volgende, als Danny Carey zo weer eens al de andere drummers het nakijken geeft met een lekkere groove.

't Begint toch wel te groeien, binnenkort zal ik het wel weer fantastisch vinden, eens ik wat geweld ben aan het 'lalallaalallaa' gedeelte.

Gajarigon schreef:
Idd. zijn stem is echt wel kak.

Vergeleken met Lateralus hoor ik niet heel veel verschil, het is alleen iets rauwer zoals bijvoorbeeld op Ticks and Leeches.

Een soort Meshuggah-light stukje waar de invloed van hen al prachtig te horen is!

Phoenix schreef:

Vergeleken met Lateralus hoor ik niet heel veel verschil, het is alleen iets rauwer als bijvoorbeeld op Ticks and Leeches.

Ach, neem nu 6:20 tot 6:30 --> dat fluisteren is toch irritnt

maar neem dan 6:40 --> normale stem, mooi gezongen, dat kickt dan weer enorm veel achterwerk.

Echt, als hij zo had gezongen tijdens elk refrein was het nummer verdomd veel gemakkelijker geweest om te verteren. Maar ja, daarvoor dient tool natuurlijk niet.

avatar van THEMARSVOLTA
WoW! heerlijk stevig nummer(die drums ). Ben zeer benieuwd naar de andere nummers.

Nummer nu 3 keer beluisterd, en hij blijft top .

Zitten zulke goede stukken in: 3:30... 6:50 tot 7:04...

Als Vicarious representatief is voor de rest van het album, ga ik niet zo blij zijn als ik dacht.

Op Lateralus vond ik al minder goede nummers staan dan op Aenima; daar staat zelfs wat grunt op als ik het me goed herinner (ik ben niet zo bekend met Lateralus).
Echt jammer.

En inderdaad, zoals Gajarigon al zegt, dat 'gefluister' tussen 6:20 en 6:30 is echt helemaal niks voor mij..
Ik hou niet van metal, boehoe.

Nubis schreef:

Echt jammer.

Ik hou niet van metal, boehoe.

Je heb Lateralus in je Top 10 staan en je bent er niet zo bekend mee?

Jawel, maar niet zoals Aenima die ik zowat uit m'n hoofd ken.

Ik vind trouwens wel dat er echt hele gave stukken in Vicarious zitten hoor, voor de duidelijkheid.
Alleen ik vind het nummer niet zo bijzonder, het gaat meer naar de APC-kant vind ik.

avatar van KampF
kalmte dit is slechts 1 nummer.
1 goed nummer!

avatar van Exfrozen
Haha kalmte, moet jij zeggen deze halve pagina staat vol door jou geschreven .

Maar het is zeker een vet nummer. Die stem vind ik trouwens niet eens zo anders klinken.
Nubis schreef:
meer naar de APC-kant
, dat vind ik al helemaal niet, APC vind ik meer naar de spirituele kant gaan en Vicarious is daar verre van vandaan.

Ik vind APC helemaal niet meer naar de spirituele kant gaan. Nou, op zich TS wel erg, maar MdN totaal niet. En ik vind Tool bijna altijd zo bijzonder door de verschillende (geweldige) ritmes en vocals en nog veel meer. En MdN van APC vind ik echt relatief behoorlijk standaard, en dat vind ik Vicarious ook een beetje.

Maar goed, het is inderdaad maar 1 nummer.

avatar van Gajarigon
En 1 goed nummer. Nu 10 keer beluisterd en hij wordt enkel maar beter en beter.

avatar van THEMARSVOLTA
Gajarigon schreef:
En 1 goed nummer. Nu 10 keer beluisterd en hij wordt enkel maar beter en beter.

Volledig mee-eens

avatar van Jazper
Ik heb m nu een paar keer beluisterd, maar ik moet zeggen. Het valt me een beetje tegen. Het intro vind ik zeer standaard en clichematig. De zang vind ik te gladjes, beetje emotieloos. Alleen op het eind lijkt het weer ergens op. (na het lalalalala-gedeelte)

Joy
UPDATE: Well, "Vicarious" has leaked. Seems the record label was prepping to release the song Monday, sent online to radio stations. And it seems they left the FTP site unprotected for a few minutes. So now, naturally, it is all over the place. Do not ask us for it, because technically it is not supposed to be available yet, and technically it is stolen. We're just providing the info to keep you updated. §

ken snel gedaan zijn:)

avatar van KampF
Ik heb vicarious nu +60 keer geluisterd.

Even wat punten.

- Het is een goed en mooi nummer. Tool is terug. Overdenderen.

- Goede lyrics, ik had niet zo graag lyrics verwacht waarin iemand wordt zwartgemaakt zoals in Eulogy. In ieder geval niet als single. Dat wil niet zeggen dat ik dat niet kan waarderen, hooker with a penis heeft een prachitge boodschap (ik zie die boodschap als iets tegen de hedendaagse breezah cultuur). Volgensmij is Maynard nog een beetje van eMOTIVe met zijn peace, love en understandin lyrics. In Vicarious is hij wat kritischer, duidelijk.

- Ik mis oosterse geluiden zoals veel op lateralus gebruikt is. Ik mis ook wat van die prefab geluidjes, die Danny aanwakkert met zijn drum(computer). Maargoed, dat is miereneukerij als je alleen naar dit nummer kijkt. Ik hoop wel dat het op 10,000 days voor gaat komen. Laat het aub geen nu-metal worden.

- Over de drums gesproken, de drum solo is erg vet gedaan maar het klinkt minder "heavy" en het deed me zelfs aan Korn denken, GATVER. Dat zet ik maar snel uit me hoofd dan. Gitaarsolo is prachtig, klinkt vertouwd.

- Maynards stem; word een beetje tegen de achtergrond aan gedruk. Als hij zing 'why can't we just end it' lijkt hij net michael jackson. Hij had wel ietsiepietsie ruiger mogen zijn.

Wat hij op het eind doet (laatse zin), dat is gewoon geweldig. Trouwens; Misschien had Maynard het woord DIE net zo moeten eindigen als in H.; met een lange schreeuw.

Maargoed, desalniettemin een overdenderend nummer dat ik maar blijf luisteren. Super. Tool is terug en ze hebben in ieder geval een vette single geleverd. Laat dit het begin zijn van iets moois.

Trouwens, Vicarious' intro is symmetrisch

'Ongeveer' symmetrisch.

Maar ik ben het grotendeels met je eens. Ik vind de drumsolo niet zo goed, geef mij maar die van The Grudge .

En ik denk dat Vicarious veruit één van de beste eindes heeft van alle Tool-nummers. Dju als hij zo VI-CA-RIOUS-LY I.... schreeuwt: kippenvelfactor 10!