Tool - 10,000 Days (2006)

Alternatieve titel: 10000 Days

Rock / Metal
Label: Volcano

1. Vicarious (7:09)
  2. Jambi (7:31)
  3. Wings for Marie (Part 1) (6:13)
  4. 10,000 Days (Wings Part 2) (11:16)
  5. The Pot (6:24)
  6. Lipan Conjuring (1:13)
  7. Lost Keys (Blame Hofmann) (3:48)
  8. Rosetta Stoned (11:13)
  9. Intension (7:23)
  10. Right in Two (8:58)
  11. Viginti Tres (5:03)
avatar van ZERO
Al 4 pagina's vol en de cd is nog niet eens uit... Misschien geeft dit wel aan dat Tool toch groter is dan sommige mensen denken... Als ik naar hun plaats op de affiche van RW kijk, vind ik dat in elk geval enorm ondergewaardeerd...

avatar van mathias
Wel 4 pagina's gevuld door voornamelijk 4à5 users hé

Neemt niet weg dat ik er ook enorm naar uitkijk, en dat ik mijn pokke-examens zowat vervloek, omdat ik zo Tool - opnieuw - ga missen

Is de track Rosetta Stoned trouwens geen verwijzing naar de band Rosetta Stone? Of is dit puur toeval?

avatar van Gajarigon
Misschien maar goed dat Tool niet zo superbekend is, blijft het zo toch lekker wat een intieme fankring.

ZERO schreef:

Niet alleen op het affiche, maar als ik de site mag geloven staan ze ook nog eens op de middag gepland. Black Eyed Peas sluit de avond af :s. Zonde hoor. Ik vind Black Eyed Peas meer een middagband.

Kevsch schreef:

Ik vind Black Eyed Peas meer een middagband.

*ochtendband moest dat zijn.

avatar van Snappy
Ik kon het niet laten het nummer "Vicarious" gedownload. Wat klinkt het toch bovennatuurlijk goed. Ik ga helemaal uit mijn dak. Dit is muziek van de allerhoogste plank.

avatar van wietstock
jawel, single knalt hier ookal ff door de speakers, is idd harder en beetje anders, maar went wel en klinkt heerlijk! en damn zijn de belgen weer ff goed af, alle bilbo filialen gaan in nacht van 27 op 28 om 12 u snachts open om deze en de nieuwe van pearl jamal te verkope!daarmee zijn we allereerste die tool al hebbe!ik zaller zijn!
=> http://www.hln.be/hlns/cache/det/art_193096.html?wt.bron=hlnRPArtikels

avatar van THEMARSVOLTA
Fuck, wat blijft dat nummer goed, zelfs na de 60ste luisterbeurt. Ben alleen bang dat ik het nummer skip als ik de nieuwe cd heb....

avatar van KampF
album is gelekt..

jup is gelekt en is een geweldig album

Nog 30 min wachten...

Hoe is de zang op de andee nummers? Review...

avatar van Klumpie
THEMARSVOLTA schreef:
Nog 30 min wachten...

Hoe is de zang op de andee nummers? Review...

Ik nog 10 minuten

avatar van THEMARSVOLTA
Pff, kan niet meer wachten...

avatar van THEMARSVOLTA
Ik hou em zoiezo alleen op de pc en over 2 weken kan ik em ook op me kamer luisteren(orgineel).

Sietse
ik speel hem nu....vooralsnog 1ste nummer niet echt goed.
lijkt wel als of ik naar een wat verbeterde versie van een numetal band zit te luisteren

avatar van THEMARSVOLTA
Ook binnen: 56ste keer: Vicarious...luister em gewoon af...en dan wordt het echt spannend: jambi en de andere nummers...

avatar van THEMARSVOLTA
"Lost Keys (Blame Hofmann)" (8:30)

Volgens winamp duurt hij: 3:48

avatar van Gajarigon
Okay, iemand stuur eens een PM met wat meer uitleg en lnks enzo... ik wil niet NOG eens naar DOOM 3 muziek luisteren.

Okay dankjewel.

Nog 40 minuten.

En ondertussen:

EN?

(ik ga neit op toolnavy kijken die zijn veel te veel door elkaar heen aan het roepen)

avatar van Paalhaas
Over 1 minuut begint Jambi.

Ik moet trouwens wel zeggen dat Vicarious inderdaad wat tegenvalt.

Sietse
ik vind het persoonlijk een tegenvaller.

is toch minder dan ik had gehoopt. Staan een aantal mooie nummers op, maar ook redelijk wat minder dingen. Met name Wings For Marie (Pt. 1) en 10,000 Days (Wings Pt. 2) en Rosetta Stoned vond ik wel zeer ok.
Hoor soms wel duidelijk gitaarlijnen terug van vorige albums, wat natuurlijk jammer is, maar goed het is wel de typische tool sound in dat geval.
Over het algemeen niet het mooiste/beste dat tool ooit heeft gedaan.

Iig zeker niet het album van 2006. 1ste luisterbeurt zegt mij 4, maar goed ik moet hem nog vaker horen

Sietse
trouwens wel leuk dat ze geluiden van glas gebruiken enzo.

avatar van Gajarigon
Ik zou geen enkel Toolalbum 4 hebben gegeven na 1 luisterbeurt. Zelfs geen 3 .

Nog 1:20. En dan branden.
En dan de kamer hermetisch afsluiten.

Gajarigon schreef:
Ik zou geen enkel Toolalbum 4 hebben gegeven na 1 luisterbeurt. Zelfs geen 3 .

Inderdaad, het klinkt bij mij nog steeds als een bak ongecontroleerde herrie.

...net als Lateralus toen ik hem voor het eerst hoorde.

avatar van THEMARSVOLTA
Hm rosetta Stoned niet echt goed kunnen beluisteren...met stofzuiger in de kamer, ja heb koptelefoon op...--> intensions

Sietse
Ik wel, ik was bij ænima meteen verkocht...mijn broer had die gekocht in de week dat ie uitwas gekomen (met die speciale hoes) en ik was echt meteen helemaal weg van dat album. Ook undertow was ik meteen weg van.Lateralus koste mij iets meer tijd.

Bij mij net hetzelfde, Lateralus heeft lang geduurd, voor ik hem kon waarderen, ondertussen sta ik nr 1721 in de wachtlijst op soulseek, dus 10,000 days zal nog niet voor vandaag zijn.

stevie schreef:

Ooit van Bittorrent gehoord? Je kunt meteen beginnen met pindakazen en bij mij was het binnen een kwartier binnen.

Bedankt voor de tip

avatar van pulpjannis
Ik heb hem ook gedownd en hij klinkt erg goed enzo maar ik denk dat ik hem eerst even op me in moet laten spelen, of hoe je dat ook noemt.

avatar van Paalhaas
Ik heb hetzelfde, pulpjannis. Bij voorgaande Tool-albums was ik altijd meteen verkocht. Maar bij deze heb ik het idee dat ik meerdere luisterbeurten nodig heb. Het klinkt mij vooralsnog namelijk goed noch slecht in de oren (Op een drie-/viertal tracks na). En dat maak ik niet vaak mee. Ik ben erg benieuwd hoe ik er een luisterbeurtje of 3 verder tegenover sta.