Tool - 10,000 Days (2006)

Alternatieve titel: 10000 Days

Rock / Metal
Label: Volcano

1. Vicarious (7:09)
  2. Jambi (7:31)
  3. Wings for Marie (Part 1) (6:13)
  4. 10,000 Days (Wings Part 2) (11:16)
  5. The Pot (6:24)
  6. Lipan Conjuring (1:13)
  7. Lost Keys (Blame Hofmann) (3:48)
  8. Rosetta Stoned (11:13)
  9. Intension (7:23)
  10. Right in Two (8:58)
  11. Viginti Tres (5:03)
avatar van Jazper
Ach welnee.

avatar van Gajarigon
Op toolband zijn de officiele lyrics van rosetta stoned gepost. Je moet wel ff zoeken, die august-newsletter is weer zo'n verwarrend essay over... god-weet-wat.

edo84
elke keer als je hem luistert hoor je weer iets nieuws.

maar moet wel zeggen dat de albums redelijk op elkaar lijken.

enige vorm van progessie kan ik niet ontdekken
en denk dat het tijd voor iets nieuws wordt.

Joy
tool heeft in deze bezetting, met dit geluid,met deze stijl, alles uit de band gehaald wat er in zit

10.000 days is te gek, maar her en der bespeur ik toch meer van hetzelfde, en dat is jammer, en ik zit dan ook niet te wachten op een volgende tool album in het verlengde, dan haak ik af omdat het nooit meer het niveau gaat halen van eerder werk

maar om nu gelijk het hele ouvre te typeren als allemaal hetzelde?

mm, luister undertow eens, daarna lateralus, kun je toch niet ontkennen dat de progressie wel degelijk aanwezig is

avatar van KampF
Ik besteed niet meer zoveel aandacht aan 10,000days. Erg leuk om de officiele Rosetta Stoned lyrics te lezen. Wat kan blair toch lullen in zn nieuwsbrief zeg.

avatar van Gajarigon
Btw, je moet eens kijken naar de nieuwsbrief van maart 2004 (die hij nu opnieuw heeft toegevoegd) en waarove rhij zei: can you see the writing on the wall.

op een van de foto's kan je 10.000 Dias zien staan... wss photoshopped maar toch... misschien konden we toen de naam al weten!

Gajarigon schreef:

Hoeveelste foto is dat? Ik kan het nog niet ontdekken.

Exfrozen schreef:

Hoeveelste foto is dat? Ik kan het nog niet ontdekken.

De collage boven CENTRO/HAVANA, waar rechtsboven Che Guevara staat.

Daar de foto links bovenaan.

avatar van Klumpie
Gajarigon schreef:

In Maart 2004 al bezig zijn met het album en dan met nummers als Lipan Conjuring en Viginti Tres komen, het is een schande.

Klumpie schreef:

...

Inderdaad... maar ja, dat kan je ook zeggen van (-) en (naar mijn bescheiden mening) Caesaro Summability en andere Eieren von Satan.

Gajarigon schreef:

De collage boven CENTRO/HAVANA, waar rechtsboven Che Guevara staat.

Daar de foto links bovenaan.

O ja, grappig.

Wat luisterbeurten betreft om de genialiteit van het album te ondervinden.

Ænima = 1 luisterbeurt
Lateralus = 2 luisterbeurten
10.000 Days = 15 luisterbeurten

avatar van Jazper
Gajarigon schreef:

Die Eier von Satan is grappig toch?

Het is trouwens Cesaro ipc Caesaro summability. Het heeft weinig met de oude romeinse dictator te maken. Deste meer met wiskunde. Maar daar zal ik maar niet over beginnen...

avatar van KampF
Typ maar in bij google dan krijg je de formule (plaatjes)

avatar van Gajarigon
Ja ik wist wat het was, maar ik kon het niet schrijven en had ff geen zin om een nieuw xplorervenster te openen, naar musicmeter te gaan, toplijsten, aenima...

das zeker 4 keer klikken... wat te veel van het goede.

Dit gezegd zijnde:

die drumintro van the pot, op ongeveer 0:45 is toch een lekker ding.

avatar van Kikuichimonji
Ik heb weinig met metal maar dit zit echt ontzettend goed in elkaar. Verbazingwekkend hoe ze bij lange nummers mijn interesse erbij weten te houden, dat lukt verder eigenlijk alleen Pink Floyd bij mij.

Ik vind dit album ook een stuk rustiger dan zijn voorgangers, wat ik persoonlijk wel wat fijner vind. Ik zet deze vaker op dan zijn voorgangers omdat ik hem net effe wat toegankelijker vind.

Kikuichimonji schreef:

Rustiger

Nouja, één ziel meer gewonnen, en dat is toch waar het hem om te doen is.

120Goof
Ik hoorde ergens dat als je Viginty Tres + Wings for Mary tegelijkertijd met 10000 Days afspeelt, dat je dan een compleet nieuw nummer krijgt ofzo. Ik heb het geprobeert maar het was toen gewoon 11 minuten lang een nietszeggend geruis en het klonk zeker niet goed. Wie weet hier meer van?

120Goof schreef:

hmm, staat hier al ergens tussen hoor. Je moet eecht goede synchs downloaden, en dan nog... viginti trres past op bijna elk nummer, want het zijn gewoon gleuiden die altijd wel samenvallen met IETS. En het einde is nooit 100% gelijk omdat er een miniem verschil in snelheid inzit. M.a.w.: puur toeval.

Joy
kheb dat geprobeer synchroon te krijgen

dat tres ding heb ik er snel uitgelaten
maar wings en rosetta, dat is praktisch hetzelfde nummer dus er zit wel wat in

als het bewust toolisch zou zijn dan had het idd perfect aangesloten

avatar van Gajarigon
Wings en Rosetta? Wtf, dat moet ik eens proberen (not).

Btw, wings for marie is voor het eerst live uitgevoerd door Tool gisterenavond, maynard ging halfweg even van het podium af, wss omdat hij een krop in de keel had. Naar't schijnt was het nogal wreed goed.

Wat kan een mens daarop doen behalve... op youtube gaan zitten wachten.

avatar van Lin
Lin
en hopen dat hij t in november nog eens dunnetjes over doet

Lin schreef:
en hopen dat hij t in november nog eens dunnetjes over doet
precies

Is er nou al nieuws over een clip?

120Goof
Volgens Wikipedia zou The Pot de nieuwste clip worden en Vicarious is al uitgebracht. die is te zien op video.google.com, ik vind hem wat tegenvallen

120Goof schreef:

Vicarious is nog niet uitgebracht, en dat is geen officiele video. Gewoon een fan die wat prutste.

Zopas gekeken op You Tube en filmpjes te vinden van 'Wings for marie' en '10.000 days' van hun concert in Dallas.

Enjoy!

120Goof

Oh, excuses. dat wist ik niet.

avatar van tom broshuis
ik vind het een heel goed album (net als alle albums van tool eigenlijk). vicarious is een erg mooi nummer en jambi ook en right in two ook eigenlijk bijna alle nummers alleen vind ik het jammer dat er van die onzin nummers als lipan conjuring en lost keys tussen zitte
maarja toch 4,5*

En een naar mijn mening nog betere clip qua kwaliteit.

avatar van Facedown
tom broshuis schreef:
maarja toch 4,5*

Lost keys vind ik toch een gewèldige intro op Rosetta Stoned, niet echt een onzinnummer volgens mij... Lipan Conjuring daarentegen