Red Hot Chili Peppers - Stadium Arcadium (2006)

Label: Warner Bros.

1. Dani California (4:42)
  2. Snow ((Hey Oh)) (5:34)
  3. Charlie (4:37)
  4. Stadium Arcadium (5:15)
  5. Hump de Bump (3:33)
  6. She's Only 18 (3:25)
  7. Slow Cheetah (5:19)
  8. Torture Me (3:44)
  9. Strip My Mind (4:19)
  10. Especially in Michigan (4:00)

met Omar Rodriguez-Lopez

11. Warlocks (3:25)

met Billy Preston

12. C'mon Girl (3:48)
  13. Wet Sand (5:09)
  14. Hey (5:39)
  15. Desecration Smile (5:01)
  16. Tell Me Baby (4:07)
  17. Hard to Concentrate (4:01)
  18. 21st Century (4:22)
  19. She Looks to Me (4:06)
  20. Readymade (4:30)
  21. If (2:52)
  22. Make You Feel Better (3:51)
  23. Animal Bar (5:25)
  24. So Much I (3:44)
  25. Storm in a Teacup (3:45)
  26. We Believe (3:36)
  27. Turn It Again (6:06)
  28. Death of a Martian (4:24)
avatar van auto pilot
1,0
En dat was niet met 1 april?

Wordt met de b-kant niet de b-kant van de LP-versie bedoeld? Of cd 2, hoewel dat nergens op slaat? Of (wat ik denk) een b-side van één van de singles van Stadium Arcadium (een b-side die dus niet op het album zelf staat)?

Het kan vooralsnog geen kwaad om een cd verkeerd om in de speler te leggen denk ik, maar mij lijkt een van bovenstaande verklaringen het meest logische.

Nee het was niet met 1 april en ik had toen ook gezecht: bedoel je niet gewoon een single ofzo... maar toch bedankt voor je reactie:)

avatar van douwens
Ik heb al geruime tijd in bezit en ik vind het een goed album. Hoewel ik Californication zeker beter vind. Het is wel beter dan By the way. Nummers als Wet Sand en Readymade bevatten bijvoorbeeld prima gitaarsolo's van John Frusciante. In de breedte vind ik het zoiezo wel een prima album. 4,5

AC/DC
Hoe doen ze het?
De meeste van die grote groepen vallen meestal toch weg en moet plaatsmaken voor nieuwe groepen. Maar niet de peppers ze doen het toch maar weer, niet zo als "californication" en "blood sugar sex magik" maar zeker niet onwaardig voor RHCP. En ookla staan ze nu niet meer te springen met een kous over hun ***, de peppers blijven een topper.

Geweldig album met geweldig gitaarspel van John Frusciante en natuurlijk het altijd geniale basspel van Flea. Idd niet meer met een kous over hun ***, maar muzikaal wel een stuk volwassener. Af en toe komt toch die lekkere opzwepende funk voorbij. Minder punkfunk dan in hun begin periode, maar toch onmiskenbaar de Chili's. Zoals John Frusciante en Flea al zeiden in een interview: 'if you don't like this album, you don't like the Chili Peppers'.
Dit album wordt een klassieker: 5

king_arthur schreef:
Geweldig album met geweldig gitaarspel van John Frusciante en natuurlijk het altijd geniale basspel van Flea. Zoals John Frusciante en Flea al zeiden in een interview: 'if you don't like this album, you don't like the Chili Peppers'.
Dit album wordt een klassieker: 5
Helemaal mee eens! "Stadium Arcadium" is het beste RHCP album. Het is het enige album van de Peppers dat ik regelmatig draai en dat mij tot nu toe nog steeds niet verveeld, integendeel .

avatar van Reint
Dit album viel mij niet tegen, aangezien ik er niks van vewachtte. Pluspuntjes zijn Wet Sand, Desecration Smile en If, voor de rest zijn het allemaal vreselijke tot slechte tot matige nummers. Wat een vreselijk idee ook om een dubbelalbum te maken. Daavoor hebben ze veels te veel matig materiaal. Verder is Make You Feel Better ook leuk.

Iedereen zijn meug. Ik vind het album helemaal geweldig. Ik heb weer minder met de Peppers van One Hot Minute.

fredpit
Stadium Arcadium is samen met One Hot Minute het beste wat de peppers uitgebracht hebben. 28 liedjes die allemaal een redelijk tot goed niveau halen...geen geringe prestatie dacht ik zo.

avatar van Maximusic
Tja ik ben er ook niet zo negatief over, ik heb nooit gezegt dat ik t een slecht album vind, maar lang geen Blood Sugar Sex Magik. Er staan wel best wat nummers op van top niveau maar ook veel wat minder boeiende nummers vindt ik. Ik zal dit album ook zelden van voor tot achter uithoren, tog draai ik nummers die ik leuk vind wel regelmatig. Is en blijft 3,5*

Lukk0
Ik vind het een fantastisch album. Hierdoor heb ik de Peppers ontdekt! (ben nog niet zo oud). Vooral Wet Sand vind ik een heerlijk nummer, met die gitaarsolo helemaal achteraan en de fantastische opbouw. Een 5!

avatar van Maximusic
Ja dat vind ik ook zo ongeveer het beste nummer van dit album, maar ook Dani California, Slow Cheetah, Turn it Again en Readymade vind ik zeer goede nummers.

Single #5 (Hump De Bump) is eindelijk een single die het verdient om uitgebracht te worden. Hij zit al in hoge rotatie bij Radio 538. Mij benieuwen of deze de kannonade overleeft....

Over het album: Laatst weer eens geprobeerd het leuk te vinden, maar wat een eenheidsworst.....

veel van hetzelfde..jjjjjup

dat hump de bump is echt afgrijselijk

Lost Highway
muziekfreakjuh schreef:
dat hump de bump is echt afgrijselijk

Idd, dit album viel me nogal tegen, en dat nummer in het byzonder vond ik toch wel het gedrochtje bij uitstek.
Uitgerekend dat nummer wordt de nieuwe single.

k vin t geen goed album the red hot chili peppers doen altijd het zelfde nu doen ze een keer wat anders maar nu vin k de nummers weer zo soft en week vooral snow en Desecration Smil

avatar van Maximusic
Ik vind eigelijk dat ze sinds Californication steeds ongeveer hetzelfde doen en daar vind ik deze ook bij horen. Als je de hun oude werk kent zul je het zeker begrijpen.
Niet dat het zo slecht is maar echt boeiend is het nou ook weer niet.

avatar van Reint
Het is wisselvallig. Californication had Porcelain, By the Way had o.a. Dosed, Warm Tape en Tear. Dit album heeft o.a. Wet Sand , Hard to Concentrate, If en Make You Feel Better. (Je zou zo bijna kunnen zeggen dat ze vooruit gaan!) Maar ze kunnen in mijn ogen geen albums meer die de hele tijd boeien. Al niet meer sinds Mother's Milk.

Jessie
Dit album zit sterk in elkaar maar ja ze zijn ook ouder en maken niet meer het zelfde zoals vroeger. Hoe was je zelf als je jonger was?? ja kan niet altijd op dezelfde lijn zitten.

Jessie schreef:
Hoe was je zelf als je jonger was?? ja kan niet altijd op dezelfde lijn zitten.
Het voordeel van ouder worden is dat je levenservaring opdoet en dat je, door schade en schande wijs geworden, leert te relativeren . Dit album "Stadium Arcadium" straalt dat ook uit. Een prima uitgebalanceerd album van de "volwassen geworden" Red Hot Chili Peppers

avatar van UndahCovah
Wat mij hier vooral opvalt is dat de 'oude lullen', zeg pakweg >25 jaar, Stadium Arcadium niet goedvinden. Vaak omdat 'het niet meer zo is als vroeger', 'alles is hetzelfde'.

De jongere gasten, (zoals ik ) zijn opgegroeid met albums zoals By The Way en Californication. Studium Arcadium past in deze lijn. Daarom vinden jongere mensen dit album vaak leuker.

Uiteraard is dit een hele grove zwart-wit generalisatie, maar het viel me wel op

UndahCovah schreef:
Ik ben een "oude lul" van bijna 49 jaar en ik vind "Stadium Arcadium" dus wel heel erg goed. UndahCovah, zo zie je maar: uitzonderingen bevestigen de regel .

vondeich
Hier hadden de peppers nooit een dubbelalbum van moeten maken, als alle goede tracks op één cd waren gestopt, dan was het absoluut een beter album geworden. Dus: leuke tracks, maar te veel matige!

Ik ben ook een 'ouwe lul' en Peppers-fan sinds 1986 en ben blij dat ze er wel een dubbel-ablum van gemaakt hebben. Anders had je straks al die andere nummers moeten gaan kopen als previously unreleased tracks

EVANSHEWSON
Na het gewèldige Californication en het ook nog overtuigende, zij het iets minder dan, By The Way, vind ik dit album absoluut geen vooruitgang, integendeel.

Hier staan nog best genietbare songs op (vooral op de eerste cd dan), maar men had er beter aan gedaan een veel sterker enkel album te maken.
En het kaf wat van het koren te scheiden.

Ik heb dit album eigenlijk zeer weinig gedraaid en dat is een veeg teken, toch ?
Ik weet niet, maar dit album maakt me niet blij.

Niet alle songs zijn van het niveau van Dani California, Charlie, Stadium Arcadium of Hump de Bump.

Vind dat de pudding daarna gewèldig inzakt en ik verlaag mijn score - tegen ijn gewoontes in - tot 3 sterren ***

EVANSHEWSON
king_arthur schreef:

Zo zieje maar dat iedereen er anders over denkt.

En dat is toch ok ?

EVANSHEWSON schreef:

Vind dat de pudding daarna gewèldig inzakt en ik verlaag mijn score - tegen mijn gewoontes in - tot 3 sterren ***
EVANSHEWSON, je stelt me teleur .

avatar van freitzen
Er zit geen slecht nummer tussen. En ja, natuurlijk is het commercieel (er zijn niet voor niets 5 nummers op single uitgebracht en het zou me niets verbazen als er nog eentje bijkomt) maar het is wel móói commercieel. En ja, naarmate de cd verdergaat zakt de pudding in, maar zoveel merk je er nou ook weer niet van. Ook hélemaal niet erg dat er een dubbelalbum van is gemaakt: aan het begin van cd 2 is de pudding weer goed

Ik denk dat ik op deze manier de Peppers op hun best vind. 4*

avatar van GraveyardJunkie
ik ben nu de cd eindelijk es aan het luisteren... hij stond al heeeeeel lang op me verlanglijstje. Disc 1 heb ik al geluisterd, die vond ik heel goed. Disc2 ben ik nu mee bezig (07- If begint goed trouwes ) en die valt tot nu toe een beetje tegen. Wat dat betreft ben ik het met je eens Evanshewson, de pudding zakt na Tell me Baby behoorlijk in... maar wat niet is kan nog komen, de cd is nog niet afgelopen...