Wolfmother - Wolfmother (2005)

Australiƫ
Label: Modular

1. Dimension (4:22)
  2. White Unicorn (5:05)
  3. Woman (2:57)
  4. Where Eagles Have Been (5:34)
  5. Apple Tree (3:30)
  6. Joker & the Thief (4:41)
  7. Colossal (5:05)
  8. Mind's Eye (4:54)
  9. Pyramid (4:29)
  10. Witchcraft (3:26)
  11. Tales (3:40)
  12. Love Train (3:03)
  13. Vagabond * (3:50)
  14. Colossal [Live at the Big Day Out] * (5:52)
  15. Woman [MSTRKRFT Remix] * (3:28)
  16. Love Train [Chicken Lips Remix] * (5:44)
Sven Bersee schreef:
De stem van Andrew doet mij af en toe ten zeerste denken aan die van Jack White. Maar dat zal een verschrikkelijk cliché zijn.

Ben ik met je eens! Ook Jack's stem kan ik heel goed waarderen.

Sven Bersee schreef:
Heerlijk. Maar wel jammer dat het volgende op Wikipedia staat: Wolfmother is een Australische band uit Erskineville, Sydney. De band bestaat uit Andrew Stockdale (zang/gitaar), Chris Ross (basgitaar/keyboard) en Myles Heskett (drums). Hun muziek is geïnspireerd door rockbands als AC/DC, Black Sabbath, Led Zeppelin, Deep Purple en Kyuss. De laatste ken ik niet en de drie ervoor vind ik prima, maar AC/DC is toch echt een matige band.

Ben ik het helemaal niet mee eens.

Luister eens knulletje, AC/DC is dus zeker geen matige band.
Jij kent de band misschien van de dingen die je meekrijgt op televisie, waardoor je hoogstwaarschijnlijk een verkeerd beeld krijgt van de stadionband die ze (terecht) zijn.

Luister eens naar hun eerste 4 à 5 albums en geef daarna maar weer je mening!

Hardrock zoals het bedoelt is! De bluesinvloeden duidelijk hoorbaar. Alle begin van de hardrock grijpt ook weer terug op muziek daarvoor.

Overigens vind ik de vergelijking, van Wikipedia, met Kyuss behoorlijk mank gaan.

Dat is trouwens ook hele fijne muziek, de liefhebbers van de Queens Of The Stone Age zouden verplicht allemaal 'Welcome to Sky Valley' van Kyuss moeten luisteren.

Tot zover mijn muziekleer-opdrachten!

MichelDumoulin schreef:

Ben ik het helemaal niet mee eens.

Luister eens knulletje, AC/DC is dus zeker geen matige band.

Luister eens naar hun eerste 4 à 5 albums en geef daarna maar weer je mening!

Tot zover mijn muziekleer-opdrachten!

Rustig maar Michel. Paniekeer alsjeblieft niet. Slagroom. De meningen zijn nu eenmaal verdeelt en dat moet jij (ja, zelfs jij) leren accepteren. Je trekt overigens conclusies die net zo onlogisch zijn als overjarige kaas (18 maanden) in combinatie met lange vingers. En dat ik alleen van AC/DC heb gehoord via tv is moeilijk waar te noemen. Een vriend van mij (Bob) heeft de eerste drie albums van AC/WC, dus ik weet waar ik over praat. Pijnlijk voor de persoon u. Denkt u dus in het vervolg beter na over spullen die u rondroept. Dat is mijn les. Wat ik je moet nageven is dat je je gevoelens niet opkropt. Mooie eigenschap. Maar over één ding zijn we het eens: Jack White heeft een lekker stemgeluid.

avatar van Cygnus

Nieuw spreekwoord?

Toch niet dé Bob?

avatar van Klumpie
Sven Bersee schreef:

Dus je hebt 3 albums gehoord van een band die 16 albums heeft uitgebracht. Wolfmother heeft weldegelijk iets weg van AC/DC. Trouwens als je alleen de eerste 3 albums hebt gehoord van AC/DC kan ik je aanbevelen om toch eens naar Let There Be Rock, Powerage, Highway to Hell en Back in Black te luisteren.

avatar van douwens
Klumpie schreef:

Helemaal mee eens, maar AC/WC is dat een coverband van AC/DC... een soort van WC Experience zullen we maar zeggen?

douwens schreef:

volgens mij was het gewoon een goeie grap van hem

Sven Bersee
Ik doe angstaanjagend grote hoeveelheden stof opwaaieren. Ik geniess alter met volle teugen. Ik speid nu mijn vleugels als een oververmoeide schaar. En dat vooral niet terzijde. Of nee, juist wel. Pardonais.

Klumpie schreef:

Het ging de heer Demoulin er om dat ik de eerste 4 albums geluisterd zou moeten hebben. De eerste drie lijken me ruim genoeg. Ik ga de rest niet uitproberen. Ik sla uw nobele propozalf in de wind. Excuseer.

Sven Bersee schreef:

u gaat te veel met mijn persoon om. uw taalvaardigheid begint grootse proporties aan te nemen.

avatar van Fem
Fem
oruiz schreef:

avatar van Fem
Fem
Hm..waar ging het hier ook alweer over, de cd van Wolfmother?

(Als ik zeg; ontzettend lekkere cd, ben ik weer oppervlakkig en dat mag niet op deze site heb ik gelezen(ben net nieuw)...een reactie moet gewoon inhoudelijk zijn dus bij deze; lekkere cd zeg ! Sja en waarom..?)

I.i.g nu pas ontdekt wegens koppigheid haha(want iedereen vond'm geweldig)! Euhm, toch net iets beter dan Black Sabbath die ik laatst weer heb beluisterd en eigenlijk wel om moest grinniken (die kerkklokken!).
En ach, zou't niet zo zijn dat je als band geïnspireerd kunt raken door vanalles en nog wat zonder dat het altijd in je muziek terug te horen hoeft te zijn? MAW; AC/DC =AC/DC en Wolfmother= Wolfmother, en dat is maar goed ook...al die hokjes (Horst Tappert houd er ook niet van!).

Ciao luitjes!

Fem schreef:
Hm..waar ging het hier ook alweer over, de cd van Wolfmother?

Ciao luitjes!

Fem, op jouw wil ik eigenlijk niet reageren, maar ik kan het niet laten. Berichten zoals die van jouw horen dus absoluut niet thuis bij bands als Wolfmother. Plaats die maar bij Britney Spears of iets dergelijks. Jus d' Fontein.

avatar van korenbloem

?????

waarom hoort zijn bericht bij misses spears.
zijn manier van schrijven beschrijft zijn gevoel om trend deze plaat. En als hij misses spears wilde recenseren, zo hij dan dat niet doen?

b.t.w. ik hoop dat wolfmother niet alleen een hype wordt. maar dat ze ook nog iets gaan laten zien, dan hun debut. Ze stonden laatst in groningen en wat ik hoorde was het erg goed.

avatar van douwens
korenbloem schreef:

?????

waarom hoort zijn bericht bij misses spears.

P.s. Fem is denk ik een vrouw, genaamd FEMKE

[quote]douwens schreef:
[quote]korenbloem schreef:
[quote]Sven Bersee schreef:

Fem is een bloedsnode kerel, absoluut geen vrouwmens. Fem staat denk ik voor Femdinand. Gou/ min s.

avatar van oruiz
goulash bedoelt u? Ik ben het heel erg met u mening eens; volgens mij, nu ben ik misschien te eerlijk, loopt uw aura erg harde klappen op op dit moment. ik vergelijk dit album vaak met kroketten; zaccht van binnen en krokant (zoals de hoes) van buiten

Chocopesto

Sven Bersee
Demoulin is stil aan mijn overkant.

Sven Bersee schreef:
Demoulin is stil aan mijn overkant.

Wat wil je horen Sven Bersee? Dat Wolfmother de beste Australische liveband van dit moment is? Dat er verder niet zo heel veel boeiends gebeurt qua kangaroo-bands?

AC/DC blijft één van mijn all-time favourites (met name de eerste 6 albums).
The Living End is ook leuk (vooral hun album The Living End). Dat is een prima kruisbestuiving van The Stray Cats met Greenday.
Ook de Cosmic Psychos zijn live altijd een feestje (traktor-punk).

Liefhebbers van de 'ouderwetse' hardrock sound van Wolfmother zouden eens The Answer (uit Nieuw Zeeland) moeten uitchecken.

avatar van HaanHoen
De eerste kennismaking met de band was toen ik het nummer 'Woman' hoorde. Toen dacht ik nog: is dat een nieuw project van Robert Plant ofzo? Maar het bleek dus een heerlijk nieuw bandje te zijn, zonder Robert Plant. Maar wat een lekker vintage geluid! Hier kan ik me helemaal in vinden. 4*

MichelDumoulin schreef:

Ok ga ik proberen Michel. Ben je trouwens familie van Samuel? De wielrenner!?!

Berichten verplaatst naar Wolfmother

Aardige band. Het viel me laatst op dat de zanger wel erg veel op Filemon Wesselink van BNN lijkt. Denk de haren maar eens weg.
Het nummer Woman ga ik steeds beter vinden.

avatar van Status Seeker

Lukethedude schreef:
2 woorden : Super vet

Kan ook in 1 woord: supervet

avatar van laurensio
Lekker album vooral de gitaren vind ik erg lekker klinken. Woman, Dimension en Apple tree zijn mijn favorieten. Een mooie 3* voor dit album!

avatar van Ploppesteksel
laurensio schreef:

Gitaar zul je bedoelen

deric raven schreef:

Maar dat is 'm ook stelletje...