Wolfmother - Wolfmother (2005)

Australiƫ
Label: Modular

1. Dimension (4:22)
  2. White Unicorn (5:05)
  3. Woman (2:57)
  4. Where Eagles Have Been (5:34)
  5. Apple Tree (3:30)
  6. Joker & the Thief (4:41)
  7. Colossal (5:05)
  8. Mind's Eye (4:54)
  9. Pyramid (4:29)
  10. Witchcraft (3:26)
  11. Tales (3:40)
  12. Love Train (3:03)
  13. Vagabond * (3:50)
  14. Colossal [Live at the Big Day Out] * (5:52)
  15. Woman [MSTRKRFT Remix] * (3:28)
  16. Love Train [Chicken Lips Remix] * (5:44)
Sven Bersee schreef:
Heerlijk. Maar wel jammer dat het volgende op Wikipedia staat: Wolfmother is een Australische band uit Erskineville, Sydney. De band bestaat uit Andrew Stockdale (zang/gitaar), Chris Ross (basgitaar/keyboard) en Myles Heskett (drums). Hun muziek is geïnspireerd door rockbands als AC/DC, Black Sabbath, Led Zeppelin, Deep Purple en Kyuss. De laatste ken ik niet en de drie ervoor vind ik prima, maar AC/DC is toch echt een matige band.

Ze hebben ook goed afgekeken van de white stripes. Bij het horen van Apple tree dacht ik gelijk, dit lijkt erg veel op een white stripes nummer. Weet alleen nog niet welk nummer precies.
De tracks op mijn cd staan in een andere volgorde dan hierboven???
Totaaloordeel een ruim voldoende. Bij de eerste luisterbeurten had ik na zo'n zeven nummers wel iets van "nu weet ik het wel". Ik bedoel er zit niet echt veel variatie in. Maar het rockt gewoon goed.
'dimension' en 'white unicorn' zijn zoooo goed.

U kent Kyuss niet? StonerRock ála Queens of the Stone Age maar dan een treetje lager. En dan heb je wolfmother; zij weer boven QOTSA als je het mijn vraagt

De jaren 70 zijn terug of ze hebben een tijd machine uitgevonden. Led Zeppelin en Deep Purple klinkt erg door in dit zooitje uit Down Under. En de muziek kan zich meten met die platen. Wat een heerlijke plaat dit, een echte kick in the balls en dan nog met twee weken met de riff van Dimension in je kop zitten. Zo ging het ongeveer bij mij. Het is oud, ranzing en gewoon vooral een kopie. Maar deze kopie gaat vaak gewoon over de kwalitiet van Deep Purple en sommige Led Zeppelin albums heen. De meest catchy riffs in jaren, teksten over vrouwen en dwergen. Het klinkt gewoon net als de nieuwe queens als een oude LP. Maar deze klinkt deze dan bijzonder Re-masterd achtig. Neem nu als voorbeeld de laatse twee minuten van de White Unicorn. Geweldig gewoon in zijn eenvoud en sfeer. De hoes ook al... Het klinkt allemaal redelijk als een obscure jaren 70 plaat zeker Woman en White Unicorn. En de zang ook al, hoor ik niet duidelijk Robert Plant schreeuwen zoals in Whole Lotta Love? Ik kan zo eeuwig doorgaan maar het is geen kopie. Meschien wel, maar wel een kopie met onzettende kwalitiet. Ze jatten geen riffs maar doen ze in de stijl van zoals de overslaande harde beukende riff in Where Eagles Have Been. De plaat is gewoon als zo plaatje die je vindt in Obscure Platenwinkel op een oude bekrasde LP en dan maar meeneemt voor de hoes. Je hebt er bijna geen verwachtingen van maar je wordt compleet wegvaagd door de kwalitiet. Origeneel zal wolfmother nooit echt worden. Het brengt de goude oude bands weer onder de aandacht en je krijgt helemaal waar voor je geld. Wolfmother is gewoon 70's en ze moeten het zo houden.
Lang leven wolfmother!

wat een geweldig album zeg echt een topper. lekker goede ruige muziek. ik geef het zeker een 5.0!

Riverdale
Muziekliefhebbers willen vaak te veel. Muziekliefhebbers willen steeds iets nieuws. Maar laten we er nou eens van uitgaan dat ieder denkbaar album al eens gemaakt is. Dan kunnen muzikanten van nu lekker doen wat ze zelf willen en hoeven ze zich niet zo druk te maken. Wolfmother maakt zich gelukkig niet druk, met een ijzersterk album als resultaat. Hun album bewijst dat innovatie onzin is!

Mocht je na het luisteren van Wolfmother nog niet overtuigd zijn van het feit dat innovatie onzin is; er bestaat nog sterker bewijsmateriaal. Zet 'Rise' van The Answer maar eens op...

Riverdale schreef:

Klopt, deze & 'Rise' zijn schitterende albums !

avatar van frankvankesteren
Niet helemaal mee eens, innovatie is geen onzin. Ik heb Wolfmother een 4 gegeven, maar ze zouden er een halve ster bij hebben gekregen als hun plaat ook nog eens vernieuwend was (beetje ondenkbaar aangezien ze dan hun hele stijl zouden moeten aanpassen, maar goed).

In mijn ogen bewijst Wolfmother niet dat innovatie onzin is, maar bewijst Wolfmother wel dat we niet altijd angstig moeten zijn om een keer om te kijken naar een jaar of 20-30 geleden. Ik waardeer iedere band die innovatief is, maar een band die dat niet is verdient wat mij betreft niet meteen een lage score. Maar het is zeker geen onzin...

Riverdale
frankvankesteren schreef:

Mooie aanvulling, want ik in mijn stukje chargeerde ik bewust. Voor echte vernieuwers in de rockmuziek heb ik juist grote bewondering. Innovatie is echter geen vereiste om een goede band te zijn.

LocoHermano
Onbegrijpelijk dat de meute achter deze band aanhobbelt. Drie klassen minder dan voorlopers als Black Sabbath, Zeppelin, Trouble, Kyuss, Fu Manchu, 7 Zuma 7 en 35007. 2 sterren voor de moeite.

Riverdale schreef:

LocoHermano schreef:

Meute ?
Dit is niet zo heeeel bekend.
En waarom vergelijken met al die anderen ?
Ik vind helemaal niet dat het op zo'n groepen lijkt, helemaal al niet op Kyuss. Beoordeel gewoon de muziek van Wolfmother, of het nou een beetje gelijkt op Zeppelin of Sabbath, maakt nie uit ..
Ze proberen (zoals de zanger al zoveel benadrukt heeft) op zijn minst op al die groepen te lijken..

LocoHermano
Ploppesteksel schreef:

Meute ?
Dit is niet zo heeeel bekend.
En waarom vergelijken met al die anderen ?

Niet zo heeeel bekend? Man, ik ken legio figuren die normaal gesproken kotsen op bands die in het straatje liggen van Wolfmother en nu verkondigen dat dit een briljant album is, terwijl het niet in de schaduw mag staan van het materiaal van de bands die ik genoemd heb. En ok, Kyuss staat misschien wat verder van Wolfmother af dan een Zeppelin of Sabbath, maar als die zanger benadrukt dat ze vooral niet op al die groepen willen lijken, dan gaat ze dat wel enorm slecht af.

avatar van Ploppesteksel
Wel, hij zegt dat het niet de bedoeling was daarop te lijken.
Dat ze daar invloeden van hebben is meer dan duidelijk.
Mensen die enkel 'Woman' & 'Joker & the Thief' kennen, behoren niet tot de mensen die Wolfmother echt kennen.
Dit is gewoon fantastische rock, en als het al geleden is van Sabbath & Zeppelin ben ik blij dat we dit weer te horen krijgen, al is het dan misschien iets minder ..

LocoHermano schreef:

Vind het gewoon niet zo slim van de zanger om te gaan roepen dat ze vooral niet willen lijken op een bepaalde groep. Alles is al uitgevonden dus zullen er altijd bands op elkaar lijken.

Voor mensen van na het led zeppelin tijdperk zoals ik valt niet te beoordelen wie nu beter is. Als ik LocoHermano mag geloven moet ik dus gauw led zeppelin werk in huis halen (want ik vind wolfmother zoals de hele meute wel "briljant")

avatar van Ephyon
Nadat ik gehoord had van een vriend van me dat hij ze wel goed vond op Rock Werchter heb ik dit album toch maar eens gedownload om nu net te horen wat het was (downloaden I know, shame on me, maar iedereen doet het ).

Toen ik het eerste nummer hoorde was ik al meteen verkocht. Lekker vooruit rockende songs die idd een beetje op de rockgroepen ui de jaren 70 lijkt maar aangezien ik daar niet veel van ken en ik dus niet ga vergelijken kan me dit zeker bekoren.

Favoriete tracks:
- Joker & The Thief (het beste nummer vind ik persoonlijk
- Woman
- Dimension

Maar ook Apple Tree en White unicorn zijn echt goed

een 4,5* en een 10de plaats in mijn persoonlijke top10. Voorlopig dan toch aangezien dit mijn eerste post en dag op musicmeter is en ik voorheen nog niet heb nagedacht over mijn persoonlijke top10

avatar van Ploppesteksel
Dit album nog maar eens opgezet en het is echt meesterlijk, enkel die 'Colossal' weet mij nooit echt volledig te boeien vanaf het begin.

avatar van douwens
Ephyon schreef:

Favoriete tracks:
- Joker & The Thief (het beste nummer vind ik persoonlijk
- Woman
- Dimension

Maar ook Apple Tree en White unicorn zijn echt goed

Op zich schat je de waarde van dit album goed in. De nummers die jij noemt zijn ook mijn favorieten. De vergelijking met classic rockgroepen is daarbij ook terecht. Maar dan in een modern jasje gestoken. Gewoon een prima plaat, die hard voorbij raast.

avatar van Ephyon
Jep, khebbem ondertussen ook zelf al aangeschafd. Heerlijke plaat gewoon.

avatar van ricardo
wat een goed plaatje van een band in de lift, van de zomer nog naar een optreden geweest van wolfmother in de oosterpoort in groningen, maar wat kan deze band een muur van geluid opzetten in een slechts 3 mans formatie, het dak ging eraf, ik heb gehoord dat ze op pinkpop wat minder waren ,maar dat kwam waarschijnlijk van het openlucht concert, in de oosterpoort waren ze meer dan goed ,het is lang geleden dat ik live nog zo,n goede band gehoord heb,ik hoop dat deze band nog eens naar nederland komt ,dan ga ik zeker weer heen voor de prijs hoef ik het niet te laten 27.50 euro in de oosterpoort

avatar van tvtje1
joker and the thief is toch ook een heerlijke liedje?
woman,apple tree ook tuurlijk

(een 4*)

ricardo schreef:

Dat vond ik nog best duur eigenlijk voor een band die niet al te populair is

[quote]ricardo schreef:
van de zomer nog naar een optreden geweest van wolfmother in de oosterpoort in groningen, maar wat kan deze band een muur van geluid opzetten in een slechts 3 mans formatie, het dak ging eraf, ik heb gehoord dat ze op pinkpop wat minder waren ,maar dat kwam waarschijnlijk van het openlucht concert, /quote]

De zanger zingt live ook loepzuiver inderdaad... en toch een geweldige show

Heerlijke plaat. Lekker aan het luisteren terwijl ik aan het werk ben. Heb tot nu toe nog geen één slecht nummer kunnen ontdekken. Beste nummers vind ik The Joker And The Thief en Apple Tree.

Eén 4.5. Heerlijk album

avatar van Sebashuis
prachtig!

van die lekkere rifjes erin.

mijn favoriet dimension.

Zalig album 4.5

Wanneer kunnen we iets nieuws van deze band verwachten?

avatar van Ploppesteksel
Pleased to meet You was geschreven voor Spiderman 3 denk ik.
Of ze echt met iets nieuws bezig zijn en wanneer dat zal uitkomen heb ik ook geen flauw benul van ..

avatar van ricardo
er is nu ook een dvd uit van wolfmother, genaamd please experience wolfmother hier spelen ze hun beste concert tot nu toe in sydney, als je de dvd ziet lijkt het wel of ik terug in de oosterpoort ben toen ze daar optraden toen ging het dak eraf zelden zo een goed optreden gezien ,kippenvel verzekerd deze dvd de aanschaf zeker meer dan waard

avatar van i.Ron S.
Prima muziek maar die zang vind ik niet alles.
Met een zwaardere stem zou dit een veel beter album zijn.
Doet me wat denken aan the Datsuns, daar is de stem ook wel wat storend.

Geweldige band. Heb ze afgelopen jaar op Pinkpop gezien. Album daar gelijk gekocht en inmiddels redelijk grijs gedraaid. Hoop stiekum op een nieuw album in april en een optreden op één van de zomerfestivals in de benelux.

ricardo schreef:

Viel me een beetje tegen, moet ik zeggen.. Op een of andere manier klinkt de drums zo zacht. Ik had niet het gevoel tussen het publiek te staan, wat volgens mij wel de bedoeling is van een dvd. Kan ook aan mijn dvd speler liggen natuurlijk...
Neemt niet weg dat wolfmother goed bezig is.

avatar van ricardo
Heb gehoord dat ze op pinkpop onder de maat waren(ben daar niet bij geweest)maar ik ben wel naar Wolfmother geweest in de oosterpoort en het dak ging eraf toen,lang geleden dat ik een(nieuwe) band zo indrukwekkend heb zien spelen.Misschien is Wolfmother ook wel puur een band om indoor te spelen en geen outdoor band(misschien hebben ze het geluidsmateriaal niet voor outdoor optredens).De dvd geeft toch de sfeer in de oosterpoort goed weer vind ik,en is de aankoop beslist waard. De beeld en geluidskwaliteit zijn m.i dik in orde en is niets mis mee.

avatar van oruiz
Sven Bersee schreef:

Maar dat is 'm ook stelletje...

ja idd. vond het al raar dat niemand het eerder was opgevallen