Wolfmother - Wolfmother (2005)

Australiƫ
Label: Modular

1. Dimension (4:22)
  2. White Unicorn (5:05)
  3. Woman (2:57)
  4. Where Eagles Have Been (5:34)
  5. Apple Tree (3:30)
  6. Joker & the Thief (4:41)
  7. Colossal (5:05)
  8. Mind's Eye (4:54)
  9. Pyramid (4:29)
  10. Witchcraft (3:26)
  11. Tales (3:40)
  12. Love Train (3:03)
  13. Vagabond * (3:50)
  14. Colossal [Live at the Big Day Out] * (5:52)
  15. Woman [MSTRKRFT Remix] * (3:28)
  16. Love Train [Chicken Lips Remix] * (5:44)
dream theater, queensryche,black sabbath,deep purple,riot,frank marino,rush,y&t,the free,bad company,motorhead,iron maiden,rainbow,uriah heep
jimi hendrikx,grand funk railroad............ etc etc etc

avatar van HiLL
LittleBox schreef:

........maar wel erg goed gebracht, live ook

Hoe vaak gaan we dit nog opschrijven?

Heb je dit tegen mij? Je bent het dus eens met mij dat muziek niet perse vernieuwend hoeft te zijn, zoals Wolfmother, maar wel erg lekker rockt?

Ben ik mee eens Rockt allemaal lekker weg
Maar bij staan ze toch onderaan de ladder wat betreft de eerder genoemde lijst van echte bands

avatar van LittleBox
HiLL schreef:

Ja en ja. Misschien wel juist omdat het herkenbare rock is die goed wordt gebracht. In het voorprogramma van Pearl Jam zag ik mensen toch ook verrast opkijken. Prima muziek dus. De zogenaamde 'echte' bands (wat is in godsnaam 'echt'?!) hebben bekendheid zat en worden alom (al dan niet terecht) gewaardeerd. Nou, ik doe hetzelfde met Wolfmother hoewel ik me realiseer dat het op zich niet vernieuwend is. Neemt niet weg dat een nummer als White Unicorn toch erg vet uit de boxen knalt.

avatar van Jochempie
Ik vind dat het wel lekker rockt, maar simpelweg niet nodig is. Black Sabbath rockt veel lekkerder weg dus luister ik daar veel liever naar en zo zijn er heel veel meer voorbeelden te noemen. Compleet overbodige band dus.

avatar van frankvankesteren
zag ze laatst op Lowlands en ik was me compleet verrast..schitterend om te merken dat dit soort bands nog bestaan, White Unicorn is echt een mooi nummer..

avatar van orbit
Jochempie schreef:

Lijkt mij ook

avatar van YobbeR
Eerst dacht ik dit is retro.Net Led Zeppelin, Black Sabbath...Maar na enige tijd vind ik hem steeds beter klinken. Gewoon erg goed. Het hoeft niet altijd een originele nieuwe stijl te zijn.

avatar van Joy4ever
Dit klinkt erg lekker. Wat maakt het mij dan uit dat de bands waar ze van gejat hebben beter zijn? Beter goed gejat dan slecht nagedaan. Ik vind niet alle nummers even sterk maar over het geheel genomen geef ik deze cd vier sterren. Beware of the Wolfmother!

avatar van Joy4ever
Ik doe er een halve ster bij. Erg lekkere cd. Super!

Of het gedateerde muziek is, niet origineel, of iets anders... lekker belangrijk allemaal.

Ik vind het een superalbum. Als voorprogramma van Pearl Jam waren ze ook super.

(en dat wou ik even kwijt)

avatar van sq
sq
Ik was hierop gewezen door een collega, en natuurlijk was me de hoge positie in de rotatielijst ook al opgevallen. Ondanks de afstotende hoes dus toch maar eens wat naar mn mp3 speler gezet.

Het is heel begrijpelijk dat er zoveel wordt vergeleken met Black Sabbath. Met het orgeltje erbij dacht ik trouwens ook aan Uriah Heep. De vergelijking is er, maar het is toch niet hetzelfde, vind ik. Wolfmother vind ik op de een of andere manier lichtvoetiger, om maar niet te zeggen´vrolijker/optimistischer´. Er zit hier wat in dat ik bij BS niet hoor, zeg maar. Erg vernieuwend is het niet, maar dit heeft op mij eenzelfde aantrekkingskracht als de laatste Flaming Lips. Overduidelijk teruggrijpend, maar toch wel wat toegevoegd én behoorlijke composities. Ik geef dit zeker nog een tweede luisterkans. Het past in elk geval niet in mijn hokje 'heb ik al en die is nog beter ook'.

ali
ik heb ze op lowlands gezien, en daarna meteen de cd gekocht. de cd is geweldig maar live zijn ze nog beter

avatar van Yak
Yak
Berichten verplaatst naar Wolfmother

avatar van Backdrifter
Live op Werchter gezien, vond ze ook erg goed voor een `nog´ onbekende band. Ga eens wat beluisteren.

vondeich
Joy4ever schreef:
Beter goed gejat dan slecht nagedaan.

Prachtig... verzonnen neem ik aan..

Ja, dan staat dit album nog steeds in de Top 10 van de rotatielijst en koop ik 'm dus maar. Maar jongens, het is best wel goed hoor. Maar zo bijzonder is het nou ook weer niet. Bijvoorbeeld Woman is wel een sterk nummer, maar dat 'ie nog steeds in de Top 10 staat slaat echt nergens op. Zet is wat anders op! 3,5*

west schreef:

En dat heb ik dus met de nieuwe Snow Patrol. Smaken verschillen West. Deze Wolfmother is best lekkere muziek.
Niet wereldverheffend maar dat hoeft ook niet. Gewoon lekker rocken.

Joy4ever schreef:

Niet wereldverheffend maar dat hoeft ook niet. Gewoon lekker rocken.

Ik ben het zelfs helemaal met je eens Joy4ever: best lekkere muziek, lekker rocken. Alleen verbaas ik mij erover dat deze cd uit 2005 nog in de top 10 vd rotatielijst staat.

avatar van Klumpie
west schreef:

Dit album is in Nederland pas in mei 2006 uitgebracht. Dat zal de reden wezen.

avatar van eddy_lives
heerlijk album, luisterd lekker weg. gewoon om in de stoel bij weg te zakken!

J Casablancas
Ik heb eerder de neiging om uit mijn stoel te komen om fijn mee te springen.

J Casablancas schreef:
Ik heb eerder de neiging om uit mijn stoel te komen om fijn mee te springen.

Haha! Inderdaad ja. Onwaarschijnlijk knap om te blijven zitten als Wolfmother uit de speakers knalt! Rock on!

Ik heb zelf niet zo veel met Wolfmother. Maar wat ik wel ontzettend goed vind is de MSTRKRFT remix van Woman.

avatar van the legend
geweldig dat net twintigers uit australie deze muziek weten te maken. Niks mis mee en is al maanden niet uit mn cd-speler te slaan. In mei of daaromtrent in 013 dus ik neem aan dat het een leuk feestje gaat worden. Nu nog afwachten wat de volgende cd van deze knapen brengt.

pieter-jan
ik vind het een lekkere plaat!!

avatar van frankvankesteren
Ik vind de drummer trouwens geweldig.. misschien wel beter dan drummers van bands als Black Sabbath..

avatar van MichelDumoulin
frankvankesteren schreef:

drummers van bands als Black Sabbath????

Waar heb je het over? Bill Ward , Vinny Appice, Bev Bevan, Eric Singer, Terry Chimes, Cozy Powell , Bobby Rondinelli?
En dan noem ik alleen nog maar de Black Sabbath drummers.

avatar van frankvankesteren
ik ben geen uitgesproken kenner van Black Sabbath dus misschien was mijn opmerking eenb eetje kort door de bocht, ik zie de vergelijking alleen vaak gemaakt worden met de reden dat het er alleen maar op lijkt..

Naar wat ik heb kunnen horen stijgt dit er in ieder geval wel bovenuit, maar een menig Black Sabbath-kenner: boor mij graag de grond in...

avatar van MichelDumoulin
Wolfmother is een hele toffe band! Net als (nieuwkomer The Answer) hebben ze het ouderwetse hardrock-vaandel hoog in de mast hangen!

Beide bands worden vergeleken met bands als Led Zep.. en .. Sabbath.
Niet geheel ten onrechte natuurlijk want dat waren (eind jaren zestig!!) grondleggers van de heavy metal.

Live hebben ze (WM) me afgelopen Lowlands zeer zeker weten te overtuigen als opener van de laatste editie.

De band staat als een huis en aan niks is te horen dat het hier een aantal jonge jongens betreft.

Uiteraard, Frank, de drummer is erg goed. Maar als B.S. liefhebber raad ik je toch aan om een album als Black Sabbath te gaan uitchecken.

Hier begon al het goede mee!