The Slow Show - White Water (2015)

Rock / Pop

4. Testing (3:53)
  5. Brother (4:02)
  6. Bad Day (3:37)
  7. Augustine (3:15)
  8. Paint You Like a Rose (3:30)
  9. Flowers to Burn (3:58)
  10. Lucky Me, Lucky You (4:13)
  11. God Only Knows (4:16)
avatar van iHateDolphins
Inmiddels wel wat luisterbeurten verder en begin dit te waarderen. Ik snap de vergelijking met The National maar ik vind het niet dat niveau halen. Dat is toch wel een behoorlijk stuk spannender. Daarom ook eens dat het zo nu en dan wat voortkabbelt. ik veer weer enigszins op bij Augustine waar iets mee melodie in zit in de nummers daarvoor. Sommige nummers vind ik iets te uitgekleed. Overigens wel gewoon een goede plaat die ik nog vaker zal opzetten en wellicht nog wel wat verder kan groeien als ik meer lagen ontdek.

avatar van Sparks
Flowers to Burn en Lucky Me, Lucky You voelen een beetje als fillers (eerst genoemde meer als de tweede) en het album was er beter op geworden wat mij betreft als ze er niet op hadden gestaan.
Daarom 3.5*

Favorieten hier zijn: Dresden, Brother en Paint You Like a Rose

avatar van iHateDolphins
Hij groeit! doet het vooral lekker op een avondje dagdromend bankhangen vlak voor het slapen gaan. verhoging naar 4*.

tuktak
Berichten verplaatst naar The Slow Show

avatar van Omsk
Jeronimus schreef:
Mooie plaat, net of ik de nieuwste CD van Lambchop beluister. Want daar heeft dit voor mij toch echt wat meer van weg dan van the National. Al was het maar om de stem van de zanger, die de broer van Kurt Wagner had kunnen zijn.

Eens, zo'n nummer als Testing lijkt echt uit Lambchop's oeuvre weggegrepen. Voorlopig is dat trouwens ook het enige nummer dat me echt overtuigt.

avatar van coldwarkids
Haha tuulijk snap ik de vergelijking met The National. Slow Show is namelijk een nummer van The National. Daar hebben ze het van!

avatar van VladTheImpaler
Muzikaal lijkt het ook behoorlijk op elkaar.

coldwarkids schreef:

De verdenking is logisch, maar Zanger Rob vertelde dat ze achteraf spijt hebben van de bandnaam, die niet gebaseerd is op een bestaand nummer, maar puur een aanduiding naar het ritme van de eerste gecomponeerde songs is Nu is de verwarring onherstelbaar en zullen ze het puur op eigen muzikale kracht moeten waarmaken. Wat mij betreft is dat volledig gelukt. Case closed.

Wat klinkt dit toch weer fantastisch, slechts een teaser: The Slow Show - Hopeless Town ( Official Teaser clip ) - YouTube - m.youtube.com

blur8 schreef:

Geloof ik geen snars van. Als ik Bloodline hoor, is het precies een kopie van Fake Empire. Plus de zang is een beetje in de lijn van The National en de zanger van Tindersticks plus het feit dat het naar een nummer van The National vernoemd is. Toeval? ik denk het niet. En ja ik kan ook vanalles roepen als zanger zijnde.

avatar van blur8
Ik geloof m wel, dat ze pas later Fake Empire hoorde. Simpel omdat hij niet de persoon er naar is om hierover een flut verhaal te vertellen. En als je bewust plagiaat pleegt, ga je dat niet zó duidelijk bevestigen.
Ja, the National & SlowShow vissen in dezelfde muzikale vijver, dus vergelijken mag.

Heb geprobeerd de nieuwe songs toe te voegen als Ep. Maar MM accepteerd geen single.
Feit blijft dat we vanaf half november 2 nieuwe songs mogen verwachten als voorloper van Album2:
Hopeless Town & Breaks Today. BT staat al vanaf de zomer op de setlist.

avatar van bas2204
Ik kijk er naar uit. Is er dan eigenlijk verder al iets bekend over een tweede album?

avatar van blur8
Album2: Voorjaar 2016. De opnames zijn in een ver gevorderd stadium.
Het is vaak een combinatie geweest van consertdata & locale studios, waaronder Wisseloord in Amsterdam.

avatar van VladTheImpaler
Ze zijn wel lekker snel met album nummer 2 dan.

blur8 schreef:

Laten we dat doen
Ik vind Bloodline wel een nummer wat een zelfde niveau heeft als Fake Empire. Erg goed. De rest van de plaat ook al mogen ze van mij wel wat meer met uptempo songs afwisselen zoals The National dat ook doet Voorlopig een 3,5

avatar van coldwarkids
Ja vind ik ook. Het album staat op een ietwat laag pitje. Mijn aandacht kan ik er niet altijd bijhouden. Bloodline is inderdaad van een hoog niveau. Net als Fake Empire.

Nee, vind ik niet. Heerlijk die lange slow flow

avatar van Man of Sorrows
Laten we het op pure toeval houden!

De nummers die ik heb gehoord zijn best fraai, vooral Dresden, maar klinken als een ode aan muziekjaar 2007. Op zich niet zo erg want dat jaar staat in mijn woordenboek als the finest in music history, maar nu om te zeggen dat ze nog nooit deze liedjes hadden gehoord? Als je rond die tijd liefhebber was van The National, The Veils, I Like Trains ea biedt deze band een meerwaarde.

avatar van coldwarkids
Precies dat moet haast wel. Kan niet anders dat ze de nummers kennen en soort gelijke nummers willen maken.

Mr.Badmouth
Ik ga er toch een halfje bijdoen Is toch wel erg goed allemaal.

avatar van Lennonlover
'Wauw!' was mijn eerste reactie bij het voor het eerst horen van de eerste minuut van Dresden. Verbazing ging over tot verassing om uit te monden tot eurofie. En dat gevoel heeft drie kwartier lang aangehouden.
Het doet denken aan The National met een betere stem maar een minder sterke drummer. Nog een paar keer beluisteren en dan volgt de stem.

Door het Revere optreden gisteren mijn ticket verkocht via Ticketswap. Ik ga nu komende zondag. Ze stelden me de vorige al niet teleur dus ik heb er al weer zin in.

avatar van clayhill
Fantastich concert bij Vera. Perfect geluid. Wat fijn om te zien dat deze sympathieke band uit Manchester nog overrompeld wordt door eigen succes!

avatar van Broem
Eerste luisterbeurt(en) erop zitten en verdorie dit is een mooie plaat. Erg bijzonder en weet nog niet goed waarom Die gaat komende week nog 'n aantal keren op repeat. Kom er dan vanzelf wel achter. In ieder geval een boeiende stem met de nodige dramatiek. Prachtig.

avatar van DargorDT
Ja, deze komt in mijn jaarlijstje. Twee keer geluisterd nu, rond deze tijd ga ik altijd nog een groot aantal releases van het bijna voorbije jaar langs. En dit plaatje is absoluut een blijvertje voor me.

Zonet voor de tweede keer live gezien en af en toe echt een brok in de keel. Ongelooflijke sympathieke band. De twee nieuwe nummers Hopeless Town en Breaks Today zijn prachtig (gelijk op vinyl meegenomen).

Mr.Badmouth
Ik ga em upgraden naar de volle 5. Misschien wel een van de beste platen van het decennium

avatar van blur8
Duidelijk statement. Hier staat de nr1 van 2015 al een half jaar vast.
En na de concertreeks van de afgelopen dagen heb ik ook een nieuwe toppositie in mn top10.
Dat overstijgt het decennium.