The Slow Show - White Water (2015)

Rock / Pop

4. Testing (3:53)
  5. Brother (4:02)
  6. Bad Day (3:37)
  7. Augustine (3:15)
  8. Paint You Like a Rose (3:30)
  9. Flowers to Burn (3:58)
  10. Lucky Me, Lucky You (4:13)
  11. God Only Knows (4:16)
DargorDT schreef:
Ik val er bijna bij in slaap. Of dat echt een goed teken is? Maar het is wel mooi. En het lijkt soms wat oppervlakkig, op het eerste gehoor, maar dat is het juist niet. Wel een groeiplaatje denk ik, maar dan moet ik er wel voor in de stemming zijn.

Misschien toch wat tijd gunnen. Ik heb een partner die zich niet zo met muziek bezighoudt, nooit opmerkingen hoorde maken als dit opstond en vandaag ineens 'wat is dit prachtig zeg' mededeelt.
Die boft dus met een optreden op z'n verjaardag op een Rotterdams dak

Ik hoor nog steeds nieuwe dingen en het lijkt mooier en mooier te worden per draaibeurt (en het was al zo mooi).

avatar van bikkel2
Mooie plaat hoor.....jeetje. Zal het snel van een verhaaltje en cijfer voorzien.
Top 10 2015 materiaal !

Misterfool
Best een aardig album.De muziek doet mij aan de National denken, maar dan iets oppervlakkiger. Opener Dresden is wel erg sterk .

avatar van niels78
Goed debuutalbum! Voornamelijk het eerste en laatste nummers zijn echte pareltjes.

avatar van Jeronimus
Mooie plaat, net of ik de nieuwste CD van Lambchop beluister. Want daar heeft dit voor mij toch echt wat meer van weg dan van the National. Al was het maar om de stem van de zanger, die de broer van Kurt Wagner had kunnen zijn.

avatar van Frax
Soms duurt het even voordat een album is ingedaald. Maar een overtuigend concert in Merleyn Nijmegen gisteravond, verzorgt de laatste duw. Bezwerende romantiek, en dat niet alleen door de bariton van Rob Goodwin. Kristalhelder prachtig geluid, al stond de viool op band. Eindigend in een gezamenlijk declamerend 'Everybody is home now' uit God Only Knows. The National is gewaarschuwd!

ThereThere
Frax schreef:

The National hoeft zich geen zorgen te maken, hun oevre staat op zich.
Daarbij, er zijn vooralsnog maar 2 ware God Only Knows: van de Beach Boys en Joe Henry...

avatar van blur8
Precies omgekeerd hier, the National doet mij niets & the SlowShow alles.
Wat mij betreft kunnen we dus ophouden met die onzinnige vergelijking.

Volgend concert boven Rotterdam is inmiddels ook Solt Out
Het gaat dus fantastisch hier en je ziet zanger Rob genieten. Net zoals ik dat doe.

Ik heb dat ook wel: The National vind ik goed maar ik ervaar continue wat gepaste afstand (heb ik ook met b.v. Elbow). The Slow Show weet me echt te raken.

Ik kijk enorm uit naar PopUp 010: hopelijk prachtig weer zodat we echt op een dakterras kunnen genieten met een schitterende skyline

blur8 schreef:
Precies omgekeerd hier, the National doet mij niets & the SlowShow alles.
Wat mij betreft kunnen we dus ophouden met die onzinnige vergelijking.

Hele slechte reden om te stoppen met vergelijken.

The National heb ik zeer hoog zitten, ik ken nu 4 nummers van The Slow Show en niet vergelijken is simpelweg geen optie. Als de blazers erin komen op Bloodline hoor ik zelfs heel duidelijk een track van The National. Kan even niet bedenken welke, maar er is geen ontkomen aan.

avatar van VladTheImpaler
angelin schreef:

Fake Empire

Dank!

angelin schreef:
.......... Als de blazers erin komen op Bloodline hoor ik zelfs heel duidelijk een track van The National. Kan even niet bedenken welke, maar er is geen ontkomen aan.
Heel interessante vergelijking. Ongeveer DE rede waarom ik geen klik met the National heb is Fake Empire. Het beloofd zoveel, zonder invulling. Daar tegen over staat Bloodline, waar ik direct bij de 1ste luisterbeurt van ondersteboven was en pas later voelde waarom...... groeiproces.
Even voor de duidelijkheid : ben niet anti the National: hun favo hier is: England & Sea of Love , waar alles klopt.

Dus je bent het volledig met me eens.

avatar van Pinsnider
Na alle berichten over The National hier heb ik gisteravond toch maar weer eens Boxer een kans gegeven. En ik snap de vergelijkingen, maar ook ik ben vele malen enthousiaster over The Slow Show dan over The National. Laatsgenoemde klinkt me als een typische hypeband in de oren die het heel goed doet bij de muziekluisterende elite, omdat ze die precies weten te bedienen met hun uitstekend doordachte muziek. Het is zeker niet slecht. Maar juist dat, in mijn oren, doordachte stoort mij flink. Het klinkt daarnaast ook zo zelfingenomen. De Slow Show klinkt naar mijn smaak dan weer een stuk frisser en oprechter; gewoon een paar jongens die lekker muziek zijn gaan maken (en daarbij ongetwijfeld The National als voorbeeld hebben genomen, dat denk ik dan weer wel)....

avatar van Tubanti
God Only Knows doet heel erg denken aan Autooo, Vliegtuuug

Begin dit album overigens nu pas te waarderen, kon in het begin de stem van Rob Goodwin niet goed aanhoren, om de één of andere reden. Maar ik ga het allemaal steeds mooier vinden, wat een prachtige muziek!

avatar van thetinderstick
Pinsnider schreef:

Fair enough.. maar The National lijkt me nou juist niet te typeren als een hypeband. Jaren lang (gedurende 3, 4 albums) ploeterde deze band in de marge en hebben ze zich in de schulden moeten steken. Door continu goede platen te maken en aan een stuk te touren werden ze eindelijk opgemerkt en hebben ze succes gekregen. Bij een hypeband stel ik me toch iets anders voor.

avatar van Pinsnider
Sterk punt! Laat ik met deze wetenschap dan zeggen dat ik heel veel respect heb voor hun (The National) doorzettingsvermogen. Ik gun die heren het succes dan ook van harte. Wellicht hebben ze het ook niet zo voorzien en is het succes vanzelf gekomen dankzij het harde werken (daar mag ik eigenlijk ook geen oordeel over geven). Het klinkt mij echter in de oren als een "ontworpen sound" voor een bepaalde doelgroep. Aan de andere kant zou je de Slow Show ook een dergelijk verwijt kunnen maken natuurlijk, maar daar hoor ik toch meer enthousiasme in de muziek.

The National is vooral het productieresultaat van Aaron & Bryce Dessner die wel meer albums hebben afgeleverd. Om hun sound "ontworpen" te noemen doe je ze echt te kort mee. Ze zijn als band en qua geluid gegroeid (al is Alligator uit 2005 mijn favoriet). Ik zie het dan meer dan de fanbase van the national langzamerhand naar de band toe is gegroeid i.p.v. vice versa.

Ik heb weliswaar niks met Slow Show, maar kan de statement van Peter Zantingh hierin wel vinden: The Slow Show | Peter Zantingh (laatste alinea).

avatar van frolunda
Mooie stemmingsmuziek,een zanger met een zeer indringende stem en een aantal erg sterke nummers (onder meer Bloodline,Testing) maar na een half uur had ik er inééns helemaal genoeg van..........White water maakt veel emoties in me los......helaas niet de goede.

avatar van Johnny Marr
Lekker in het gehoord klinkend album, met Dresden en Bloodline als absolute topnummers. Qua instrumentatie zou je hier inderdaad The National in kunnen horen (de outro van Bloodline bvb. vind ik wat lijken op die van Fake Empire), maar de stem van de zanger doet me er absoluut niet aan denken.

The National worden hier toch wat te vaak genamecheckt vind ik, deze band heeft wel degelijk zijn eigen gezicht. Toch ben ik hier zeker niet altijd voor in de stemming, en kan het album soms wat vervelen door de redelijk eentonige stem van de zanger. Daardoor weet ik nog niet zeker of dit album mijn jaarlijstje zal halen, dit album kan ofwel gaan groeien ofwel kan het de andere kant uit gaan... Wordt vervolgd.

avatar van bonothecat
Ik blijf dit album maar luisteren. Brother is sinds het optreden gisterenavond in Rotterdam één van de favorieten geworden, Ontroerend mooi.

bonothecat schreef:

Hier is het geloof ik nog erger. Draai White Water sinds release, dagelijks minimaal 1 x, en er is nog geen enkel spoor van sleetsheid. Alleen maar meer rijkdom, met inderdaad Brother als laatste Parel.

Ik ben ergens begin maart begonnen met dit album en sindsdien inderdaad verslavend. Gisteren heel bewust The National opgezet kijkend hoe mijn partner daar op zou reageren. de reactie was: 'heeft er wat van weg ja, maar veel saaier. The Slow Show is echt veel mooier. Die zanger van The National articuleert ook veel minder duidelijk en de stem van de zanger van The Slow Show weet zich veel meer te onderscheiden'. Ik ben heel bewust gaan vergelijken hierdoor en ben het er wel mee eens.

Het PopUp optreden met zo'n uitzicht was prachtig, normaal op vrijdag, jammer dat dat nu per uitzondering op zaterdag was want het was verdomde koud (en dat was het de avond daarvoor niet).

Brother live bij PopUp: The Slow Show - YouTube

Ik ken the National niet, dus daar kan ik niet mee vergelijken. Wel hoor ik af en toe sferische klanken die ik ook bij Sigur Ros terughoor. Alleen Rob en Jonsi klinken wel heel verschillend....
Mooi album, dit White Waters, maar af en toe klinken de nummers wat identiek.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)

DjFrankie schreef:
Hoop dat ze nog verder doorbreken album stijgt nog steeds bij mij

Herkenbaar, na hun 'dakoptreden' in Rotterdam ben ik zelfs naar de 5* gegaan. Dat had ik nooit kunnen denken toen ik dit voor het eerst hoorde en het gewoon goed vond. Dit blijft hangen en plezieren. Heerlijke plaat, sympathieke band!

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)

avatar van iHateDolphins
Jeetje, gezien de reviews hier toch maar weer een keer proberen. Ik hoor dat het muzikaal vakwerk is, maar kom er nog niet echt in. De zang is prachtig, maar moet er wel weer even aan wennen. Binnenkort maar weer een luisterbeurt gunnen.

frolunda schreef:

Hier kan ik me wel in vinden.

Komt ook doordat de B kant (ik heb m op vinyl) een stuk minder is. Kant B kabbelt te veel voort op Augustine na. Kant A = 4,5*, kant B = 2,5*.