Keane - Under the Iron Sea (2006)

Label: Island

1. Atlantic (4:13)
  2. Is It Any Wonder? (3:06)
  3. Nothing in My Way (4:00)
  4. Leaving So Soon? (4:00)
  5. A Bad Dream (5:07)
  6. Hamburg Song (4:37)
  7. Put It Behind You (3:36)
  8. The Iron Sea (2:58)
  9. Crystal Ball (3:54)
  10. Try Again (4:28)
  11. Broken Toy (6:08)
  12. The Frog Prince (4:21)
  13. Let It Slide * (4:11)
avatar van jowietje
Hij is in iedergeval uitgelekt.

Gisteren tijdens PinkPop op Ned 3 alvast 2 nummers van dit nieuwe album gehoord.
Wat mij opviel is dat het verrassend goed klonk.
Als het hele album van deze kwaliteit is dan mag ik "Under the iron sea" zeker niet missen.
Ik ben benieuwd.

Crystall Ball die is erg goed, live. En ik heb trouwens 4 goede nummers kunnen downloaden. De eerste 3 en Hamburg Song...

Het album is sinds vandaag op meerdere plekken te downloaden. Ik kon het album nog niet in de Free Record Shop krijgen, dit omdat ze vandaag geen voorraad krijgen. Het album heb ik inmiddels wel geluisterd, en het klinkt goed!! Daar waar ik het album Hopes and Fears hier en daar wat simpel vond klinken daar is het anders op Under The Iron Sea. Er zit meer in waardoor het krachtiger klinkt. Hier en daar doet de vergelijking zich op met de laatste albums van Novastar en Coldplay. Uitschieters zijn voor mij: Nothing in your way, A bad dream en Leaving so soon. Met het nummer Put it behind you slagen ze de plank naar mijn mening mis. Ik geef het album vier sterren!!. Ten opzichte van Hopes and Fears hebben ze een hoop progressie geboekt.

Ja, hier ben ik het mee eens, sterker dan Hopes & Fears, meer gewaagd. Goed album 4,5*

avatar van Ali Chemicali
waar is het te luisteren dan?

tot nu toe gaat ie bij mij gelijk op met hopes & fears, ook een 4* dus, maar die is toch wel te danken aan het ontzettend mooie "Hamburg Song" kippenvel!

Dit is muziek die je lekker hard aan moet zetten!

4 sterren.

avatar van Blue88
ik heb dit album in de reservering staan. Omdat ik zo ongeduldig ben heb ik hem alvast gedownload. Een album van hoog niveau zeg, en inderdaad beter dan hopes and fears. deze komt op plaats 3 in mijn top10, absoluut (y)

avatar van swoon
Ho, is deze band nog niet uitgezongen? Ik vind dit denk ik echt wel de irritantste band in jaren.

avatar van Reijersen
Blue88 schreef:
deze komt op plaats 3 in mijn top10, absoluut (y)

Daar ben je snel over uit.

avatar van Yak
Yak
Full-caps berichtje verwijderd.

Crystal Ball, komt binnenkort uit op single Beste nummer op de CD!

avatar van Den7482
Ik vind dat deze cd niet boven de middelmaat uitkomt als ik eerlijk ben... Hopes and Fears is inmiddels een uitgekauwd album dat na een tijd eentonig werd en je dus niet vaak moet luisteren.... maar dat buiten beschouwing gelaten, vond ik de nummers die daar op stonden veel mooier en leuker dan de nummers op dit album.
Under the Iron Sea is een album dat mij niet raakt. Waar Hopes and Fears gewoon prima pianopop was en toendertijd weereens wat anders was, mis ik bij Under the Iron Sea een beetje de identiteit. Ik mis bijv. parels als Bedshaped, Somewhere Only We Know of Everybody's Changing.
Vooralsnog geef ik het 2,5 ster, misschien dat ik na een paar luisterbeurten iets positiever ben, maar grote sprongen voorwaarts zal ie niet maken...

Dus 2,5*

avatar van ravenstein
Van deze cd heb ik enkel de nummers Atlantic en Is it any wonder? gehoord en die bevallen me wel.
Ben erg benieuwd naar de rest van het album.

Wel, Keane doet wat aan U2 denken met die nieuwe single. Alleen is de zanger zijn stem irritanter. Sorry mensen, ik heb geen boodschap meer aan dit soort brave popmuziek.
Pa op, hun debuut was wel degelijk niet onopgemerkt. Maar die nieuwe single wekt geen enkel gevoel bij me op. Eerdere singles wel.

avatar van ZERO
De nieuwe single 'is it any wonder' zegt me voorlopig nog helemaal niks... Hopes and fears vond ik een degelijk debuut, maar als de rest van deze plaat in de trend ligt van de eerste single, gaat hij me niet bevallen denk ik...

Goed album.. Alleen staat op mijn album geen nummer genaamd The Iron Sea..

Ik heb Under The Iron Sea net in handen, maar ik heb een jaar lang geluisterd naar de live gezongen: Hamburg song, Nothing in my way en Try Again. Ik vind de live nummers veel en veel beter. Op de CD zit in elk nummer een beetje computer effect op Tom's stem. Het klinkt onnatuurlijk. Ik heb ook het concert van Pinkpop teruggevonden op internet en daar vind ik de nummers zelfs nog beter klinken! Veel puurder. Jammer dat ik zo teleurgesteld ben in het album, want ik ben hartstikke gek op hun muziek! Maar die neppe keyboard gitaar hoeft van mij ook niet speciaal! Ze hadden zo'n goede eigen sound!

Ik vind is it any wonder? een van de irritantste nummers ooit. De rest van het album heb ik niet gehoord, maar als het nog meer in die trant is hoef ik het ook niet te horen. Dit terwijl ik hopes en fears best aardig vond klinken...

Ik heb hem hoor!!!!

Het klinkt tot nu toe wel een beetje zo als ik het had verwacht.

Ik heb er ook nog een bonus track bij Let It Slide heet ie.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
De teneur lijkt wat negatief nu. Ik heb hem van de week ook voor het eerst geluisterd en heb de indruk dat het best een prettige balans was tussen het vertrouwde van Hopes and fears en toch een beetje vernieuwing. De keyboardgitaar mogen ze inderdaad wel wat terughoudend mee zijn. Voorlopig oordeel: 4*

avatar van Ali Chemicali
Ik geef toch een 5*, het blijft top muziek die ze maken.

Sanne.. schreef:
Goed album.. Alleen staat op mijn album geen nummer genaamd The Iron Sea..

Same here wel het album maar niet The Iron Sea
Iemand die hem wel heeft???

Ik heb ook niet het nummer The Iron Sea. Dat klopt dus niet denk ik.

Benninf schreef:
Ik heb ook niet het nummer The Iron Sea. Dat klopt dus niet denk ik.

dat klopt wel degelijk, ik heb em wel maar er circuleert een versie zonder die track 8, gewoon ff goed zoeken

avatar van jowietje
Dit album ligt al in de winkels ik heb hem zien liggen bij de musicstore gister.

Cherrry schreef:

gevonden plus nog een 13e track zelfs

peter89 schreef:

gevonden plus nog een 13e track zelfs

Cker met Let It Slide

avatar van titan
titan (crew)
ietsje pittiger en ruiger dan het debuutalbum, maar ook ietsje te veel meer van hetzelfde om net zo te verrassen. 4*.