Keane - Under the Iron Sea (2006)

Label: Island

1. Atlantic (4:13)
  2. Is It Any Wonder? (3:06)
  3. Nothing in My Way (4:00)
  4. Leaving So Soon? (4:00)
  5. A Bad Dream (5:07)
  6. Hamburg Song (4:37)
  7. Put It Behind You (3:36)
  8. The Iron Sea (2:58)
  9. Crystal Ball (3:54)
  10. Try Again (4:28)
  11. Broken Toy (6:08)
  12. The Frog Prince (4:21)
  13. Let It Slide * (4:11)
peter89 schreef:

gevonden plus nog een 13e track zelfs

De track 'Under The Iron Sea' valt dan samen met 'Put It Behind You'

Weet iemand wat de tracklist van de dvd is?

Wat ik tot nu toe heb gehoord van het album vind ik echt super! Denk dat ik hem wel ga kopen..

avatar van The Scientist
Ik heb hem ook gedraaid, en ik vind hem nog saaier en voorspelbaarder dan het debuut, iets dergelijks had ik wel verwacht, maar had toch stiekem op meer gehoopt, kom niet verder dan 1,5*

edejong
ik moest even wennen maar vind het nu een schitterend album !!! Ga hem morgen gelijk ff kopen!!! 4*

avatar van jowietje
Ik ga niet de moeite doen om hem te downloaden, al de uitgebracht esingles vind ik verschrikkelijk en die Nieuwe is niet om aan te horen, werkelijk verschrikkelijk die stem van hem.

Maar dat is gewoon mijn mening.

jowietje schreef:

Maar dat is gewoon mijn mening.

Inderdaad, ik vind Keane dus juist weer erg goed, maar ik vind de singles van bijv. Rihanna verschrikkelijk

Mojo Pin
patro88 schreef:

maar ik vind de singles van bijv. Rihanna verschrikkelijk

Laat je oren nakijken!

avatar van jowietje
Heb je Mojo weer met z'n opmerkingen

Leuke verjaardag gehad trouwens?

Beetje off-topic boys.

'k Vind de stem van Tom Chaplin juist erg lekker! Live is ie ook erg goed (Pinkpop). Echt zo'n stem die niet snel gaat vervelen! Heb net het nieuwe album (+ de dvd) aangeschaft, ben 'm nu aan het luisteren....

Ik vind dit nu juist een van de bands die juist lekker releax wegluisterd. Ik vind het een zeer goed album, vooral nummers als 'Nothing in my way' en 'crystal ball' zijn erg goed

Myrna schreef:
'k Vind de stem van Tom Chaplin juist erg lekker!

Vind de stem van Tom ook heel mooi.

Het album vind 'k vrij goed, al heb ik de indruk dat hij minder diep gaat dan het vorige album. Het raakt me minder. Was misschien ook wel een beetje te verwachten, toen Tom zei dat dit album funkier/meer upbeat zou worden.

Enfin, Atlantic blijft nog wel zeer mooi en ontroerend. Voor de rest zijn inderdaad 'Cystal Ball' en 'Nothing In My Way' zeer mooi, maar ook 'A Bad Dream' vind 'k heel geslaagd.

Leuk album, met enkele pareltjes, uiteindelijk, al heb 'k mijn twijfels of ik hem meer kan geven dan hun debuut. En heb zeker m'n twijfels of ze ooit het fantastische 'Bedshaped' zullen kunnen evenaren...

Myrna schreef:

Live was het wel eens anders. Maar hij heeft ze goed verbeterd hoor

avatar van miak
Ik had 'Crystal Ball' op Pinkpop gehoord, en dat vond ik toch zo'n zeiknummer.
Howel ik 'Atlantic' er goed vind. En die single, tjah, het klonk wel leuk, maar nu begin ik hem zat te worden.
Nou ja, we zien wel, ik ga hem zo wel 'kopen'.

'k Heb vanmiddag het 'boek' gekocht.. (De limited edition cd+dvd) Het lijkt écht net een boekje! De versie van 'Nothing In My Way' die ik gedownload had (live versie die ook op de dvd staat), vind ik persoonlijk mooier dan de albumversie. Hij is iets rauwer. Maar ja.. Het blijft een heerlijk nummer!

Niet heel veel anders dan het debuut, hooguit wat donkerder hier en daar, en minder catchy pop-songs.
Op zich niet eens zo erg, ik vind dat vaak wel een verbetering. Maar ik las het al eerder hier: het debuut album was erg fris indertijd en begon na verloop van tijd iets te snel glans te verliezen. Ondanks dat staat dat album dan net even beter dan deze nieuwe.
Daarnaast ben ik deze muziek-hoek een beetje moe. Het is allemaal net wat teveel geworden.
Het lijkt haast wel of Coldplay's X&Y bij mij het keerpunt is geweest.
Dus deze nieuwe Keane heeft op voorhand al een lichte handicap bij mij.
Nog steeds niet slecht of zo (behalve die zeer zwakke U2 rip off die Is It Any Wonder heet: die vind ik dus echt erg matig), maar het komt nu de 3,5 niet meer voorbij.

Na een eerste luisterbeurt moet ik concluderen dat Keane heeft besloten om wat minder radiovriendelijke nummers (op Is It Any Wonder na) op te nemen. Op een gegeven moment had ik het gevoel dat ik telkens naar hetzelfde nummer zat te luisteren. Tweede helft van het album bevat weinig variatie. Atlantic is de uitschieter van dit album.

Voorlopig een 3,5*

Deze grote Keane-haatster vindt opeens Is It Any Wonder? heel erg leuk....

Waar gaat het heen?

Helaas moet ik zeggen dat ik dit album tot nog toe erg vind tegenvallen. Slecht vind ik em overigens absoluut niet, er zitten zeer lekkere nummers op. Toch mis ik het zoete van het vorige album. Hoewel ik moet zeggen dat ik Try Again echt prachtig vind! Kippevel, echt waar. Nr's als Is It Any Wonder en Crystal Ball klinken opzich wel oke, maar het mooie, melodische van het vorige album mis ik hierin. Ik heb nog niet het hele album gehoord, dus hopelijk word ik nog optimistischer over dit album.

Tot nu toe een 3,5.. maar dat kan absoluut hoger worden.

Crystal Ball Echt de grootste uitschieter.

avatar van Janhero
Louis2703 schreef:
Crystal Ball Echt de grootste uitschieter.

Nou Hamburg Song is weer het tegenovergestelde maar ook erg goed.

Voor de rest valt het album me toch tegen. Het is ook moeilijk om nog beter te gaan met zo weinig middelen.
Het is toch een herhalings oefening en weinig nieuws en creatiefs onder de zon.
Jammer Mis ik toch een lekkere vakantie cd die je dood kan draaien

p.s Nothing in my way geeft mij toch wel een erg Coldplay gevoel

Janhero schreef:
p.s Nothing in my way geeft mij toch wel een erg Coldplay gevoel

Positief dus!

avatar van musicfriek
Ben het nu voor het eerst aan het luisteren. Klinkt tot nu toe vooral inspiratieloos.. Nee, ik hou het op Hopes and Fears. Maar misschien dat deze wellicht nog gaat groeien, of niet... 2,5*

avatar van miak
Het klikt allemaal wel goed. De beste song is 'The Hamburg Song'. En die tweede kant van track 7 is ook erg goed. Ik zie dat Çrystal Baal' bovenaan staat van de favoriete nummers, maar oh, wat een irtritant liedje is dat, samen met die single. Maar dat zijn de enige negatieve punten eigenlijk. Het krijgt nu van mij 4*.

avatar van Jason28
Leuk album maar haalt bij lange na het niveau niet van Hopes and Fears, waar het debuut album vernieuwend was in de hedendaagse popmuziek kennen we de klanken van Keane nu wel, dus niks vernieuwends. Nothing in my way is nogal 538 gevoelig en zal dus wel tussen Marco Borsato en Black eyed Peas in de top 10 belandden, jammer dat Keane toch wel een commerciele koers aanhoudt. Crystal ball heeft een zeer hoog engelstalig K3 gehalte maar het luistert allemaal wel lekker weg. Ik denk alleen dat Keane meer in hun mars heeft, ze zijn muzikaal erg sterk en de tracks zitten goed in elkaar.

avatar van Janhero
Benninf schreef:

Positief dus!

Nou zo was het niet bedoeld. Keane moet zijn eigen indentiteit houden. Coldplay is OK maar ik moet het verschil wel kunnen horen.

avatar van Pinsnider
Normaal houd ik er niet zo van om artiesten met anderen te vergelijken, normaal denk ik altijd: leuk is leuk. Maar bij deze Keane plaat bekruipt me de hele tijd het gevoel dat de heren Achtung Baby van U2 hebben gekruist met Scoundrel Days van A-ha. Nou zijn dit natuurlijk niet de beroerdste ouders die je kunt hebben...

Bobbast.
Ondanks misschien enkele U2 en Coldplay trekjes herken ik nog steeds de goede vertrouwde Keane waar ik van houd. Op Is It Any Wonder na vind ik dit album na hoe vaker ik het draai, steeds beter worden. Ik vind dat er op dit album in ieder geval meer variatie is tussen de nummers onderling dan bij het vorige en dat bevalt mij wel.

Lunaeterna
Het album leek me na 1x beluisteren niet zo sterk, maar ik moet zeggen dat het steeds beter gaat klinken.. Het lijken idd minder "radiohits", maar toch een aantal sterke songs vind ik..Zeker geen spijt van de aankoop

ze doen t weer, dit is echt mijn muziek. Zo ongelofelijk lekker in het gehoor. Vooral bij het nummer A bad dream smelt ik helemaal weg. 5 sterren van mij