Muse - Drones (2015)

Label: Warner Bros.

1. Dead Inside (4:22)
  2. [Drill Sergeant] (0:21)
  3. Psycho (5:16)
  4. Mercy (3:51)
  5. Reapers (5:59)
  6. The Handler (4:33)
  7. [JFK] (0:54)
  8. Defector (4:33)
  9. Revolt (4:05)
  10. Aftermath (5:47)
  11. The Globalist (10:07)
  12. Drones (2:49)

Inspiratieloos geneuzel!

avatar van lennon
JoaMuse schreef:
Om nog even in te pikken op de reacties van Haas123, stoepkrijt en Darkshines: Muse speelde de riff van Psycho al in 1999, zoals te zien in deze compilatie.

Het is toch niet heel raar dat bepaalde songs op de plank blijven liggen tot ze er werkelijk iets mee kunnen? Gebeurt veel meer.

avatar van mattman
Darkshines schreef:
Dat riffje speelden ze al op pinkpop in 2004.

Dat riffje wordt toch al tientallen jaren door tientallen andere bands gespeeld? De 'verdienste' van Muse is hier vooral die afgrijselijke tekst erboven.

Heel redelijk album dat helaas niet overal even sterk is. Het begint heel erg goed met in mijn ogen het sterkste nummer van het album 'Dead inside'. Ook Psycho vind ik een lekker rocknummer, dat ik live wellicht nog leuker vind. Maar het 2e gedeelte van het album vind ik minder sterk en is net iets te poppy naar mijn smaak. Ik hou toch meer van Muse op het moment dat de gitaar nadrukkelijk aanwezig is. Al met al 3,5*

avatar van Yield
Wat is The Globalist toch een geweldig nummer, die gitaaruitbarsting halverwege is ongekend opwindend.

avatar van coldwarkids
Best nog een hoog gemiddelde voor dit album zeg...

avatar van Grecio
^^

The Globalist maakt een hoop goed. Ook de Handler vindt ik echt absurd episch. Zitten inderdaad wat mindere nummers op dit album maar de paar uitschieters halen het gemiddelde voor mij sterk omhoog.

Zeer lekker Muse plaatje. Ik vind ''The Globalist'' het beste Muse-nummer all-time. Wat een vet nummer. Eigenlijk is het niveau overal gewoon goed. Super geproduceerd ook. Alleen ''Aftermath'' en ''Revolt'' vind ik minder geslaagd. 4 voor nu. Misschien gaat deze nog naar 4,5.

Voor mij het beste album van de beste band ooit, dus een onvermijdelijke vijf sterren.
The Globalist schiet erbovenuit, een waar meesterwerk.
Geen enkel nummer dat tegenvalt of neigt tot doorspoelen en een mooi geheel rond één thema.
Muse blijft zichzelf heruitvinden, ook binnen hun dramatische conspiracy-theorygedoe. Het is alweer actueel en verfrissend.

avatar van Juul1998B
Het minste album van muse, en toch verhoog ik m nog even van 3,5 naar 4 sterren omdat hier genoeg kwaliteit op staat met nummers als psycho, dead inside en mercy.
Muse stelt nooit teleur.