Brunniepoo schreef:
Een van de beste jazz-platen van de laatste jaren en hier terecht gewaardeerd door een voor jazz-begrippen ongekend groot publiek. Ik kan daar alleen maar blij van worden eigenlijk.
Het was nooit mijn bedoeling om te polariseren hoor. En ik wil mezelf nooit als jazzkenner neerzetten. Verre van, ik ben zelfs een jazzbroekie, maar ik kom er wel, denk ik.
Maar dat neemt niet weg dat ik me erg verbaasde over het aantal stemmen en berichten. Volgens mij stelde ik ook dat ik het wel gaaf vind juist, dat dit een groot publiek bereikt. Dus ik sluit mij eigenlijk gewoon aan bij wat Brunniepoo in zijn laatste zin zegt.
Verder ben ik niet zo euforisch over deze plaat, niet omdat ik beter ben dan anderen, maar omdat ik de plaat gewoonweg niet zo fijn vind.
Ik had nooit moete beginnen over een hype. Dat was kinderachtige, maar schijnbaar zit er altijd nog een beetje een Ozric Kingsnake in mij. Maar het was ook een beetje om te plagen bedoeld.
Nu weer verder naar de orde van de dag, want waar het om draait is, ondanks dat deze plaat waarschijnlijk (met deze score) in de lijstjes bovenaan prijkt en alle andere jazzreleases overstemt, en daardoor sommige jazzisten treurig stemt, dit wel een plaat is met hart en ziel, maar voor mij dus een beetje té volgepropt (en te lang).