Iron Maiden - The Book of Souls (2015)

Label: Parlophone

1. If Eternity Should Fail (8:28)
  2. Speed of Light (5:01)
  3. The Great Unknown (6:37)
  4. The Red and the Black (13:33)
  5. When the River Runs Deep (5:52)
  6. The Book of Souls (10:27)
  7. Death or Glory (5:13)
  8. Shadows of the Valley (7:32)
  9. Tears of a Clown (4:59)
  10. The Man of Sorrows (6:28)
  11. Empire of the Clouds (18:01)
avatar van Metalhead99
Edwynn schreef:
Als het maar geen Sultans wordt.

Nu jaag je wel een pijltje door mijn Dire Straits/Knopfler liefhebbende hart.
Maar ondanks dat ik zowel van hen als van Maiden kan genieten, zou ik ook geen Dire Straits covers van Maiden willen horen.

De eerste reviews zijn positief

avatar van Edwynn
Op basis van wat? Dat twee tellen durende gepingel dat onlangs de wereld in gejonast werd?

avatar van Maximusic
Ene "Dom Lawson" van TeamRock heeft over het album een review geschreven. Als ik dat lees wordt ik er in ieder geval wel enthousiast van! Er wordt wel beweert dat hij niet erg objectief zou zijn aangezien hij The Final Frontier (waar de meningen over verdeelt zijn) ook erg positief beoordeelde. Toch als ik zijn verhaal bij "TFF" lees, kan ik me goed in zijn beschrijving vinden. Op de officiële TeamRock site kan ik het artikel niet zien, maar er zijn genoeg kopieën van de review online te vinden.

Vooral het volgende lijkt wat over het album in het algemeen te zeggen:
"Maiden’s recent albums have been notable primarily for the epic and progressive nature of their contents, and while The Book Of Souls certainly saunters down that avenue on numerous occasions, it is also an album that brims with flashes of succinctness."

Als ze het progressieve werk met meer krachtige stukken combineren zou mij dat mogelijk heel goed bevallen.

avatar van Don Cappuccino
Een groep journalisten heeft het album al, maar ik las op Twitter dat er een embargo op zit tot volgende week. Daarna zal de stroom aan recensies en meningen beginnen, tegelijk met de release van de eerste single.

avatar van Kronos
Het is alweer even geleden, sinds Pale Communion van Opeth, dat ik zo naar een album heb uitgekeken.

avatar van Edwynn
Voor het eerst sinds tijden dat ik iets gepre-ordered heb.

avatar van crosskip
Ik ga er straks ook maar eens een pre-order uitgooien. In tegenstelling tot TFF ziet die deluxe cd-versie van dit album er wel erg tof uit!

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
En al een review van Classic Rock: klik.

avatar van gigage
De superlatieven vliegen om de oren, wanneer komtie uit?
Zoiets ga je toch niet pre-orderen. Halen! Op de gammele fiets... door de winter regen en wind op je gespijbelde schooldag. Oh dat zal niet gaan op 4 september en op deze leeftijd haha.

Ik vind de cover een beetje saai, maar het komt op de inhoud aan. Vijf jaar moet genoeg zijn om weer eens te komen met een echt sterk album. Als is het niveau van N.O.T.B., Powerslave of Somewhere in Time benaderd ben ik tevreden. Eerst maar even Cross Eyed Mary luisteren om in de stemming te komen. Ik verheug me erop! En wat is ie lang! De review spreekt van tot nu toe wellicht het beste Maiden album.

Een interview met Iron Maiden op The Quietus link

avatar van Robertoooooh
En met maiden666 met captain Bruce achter de knuppel van Cardiff naar Parijs.
Te winnen bij televaag.nl ?

avatar van Chimpz
Iron Maiden - Speed Of Light (Official Video) - YouTube

Tof nummer! Die main riff klinkt veel meer 'hard rock' dan gewend, maar ik vind het wel werken. Bruce begint oud te worden, maar ik vind het een zekere charme hebben. Enige dat zwaar tegensteekt is de productie, maar dat ligt hopelijk aan youtube.

avatar van Maximusic
Ik ben wel blij dat er wat meer galm op de stem van Bruce staat als op de 2 vorige platen, verder ook een prima rocker!

avatar van JVT
JVT
hij is goed!

avatar van The_CrY
Klinkt lekker!

avatar van Don Cappuccino
Speed of Light klinkt gewoon erg lekker! Benieuwd naar de rest!

Riff doet me aan vroeger denken maakt me blij.

avatar van Maximusic
Die 5 minuten zijn steeds weer snel voorbij met de Speed of Light! Ik heb er inmiddels een heel aantal luisterbeurten op zitten en kan niet anders zeggen dan dat het een heerlijk nummer is! Ik denk wel het meest energieke nummer sinds Brave New World's Wickerman. Die hardrock riff geeft me het grovende gevoel van 2 Minutes to Midnight en Bruce zingt met een scherp en sarcastisch randje wat ik sinds Fear of the Dark stiekem altijd een beetje gemist heb. Zijn stem mag dan een dagje ouder klinken, maar het enthousiasme spat er van af! Die gedurfde uitspraak van Harris "he sings better than ever" is dus niet helemaal onwaar. Daarbij; verwachten dat hij met de zelfde gepolijste stem als begin jaren 80 zou zingen is natuurlijk ook compleet onrealistisch.
Op het eerste gehoor klinkt de productie een stuk harder als de laatste 2 platen, in hoe verre het te "blikkerig" is als op BNW is moeilijk te zeggen aangezien het een Youtube clip is en mijn pc speakers zijn ook niet de beste. Hoe dan ook ik kijk uit naar 4 september

avatar van Edwynn
Het is net Different World met net ietsje meer rellerigheid. Hardrock inderdaad. In de productie hoor ik weinig verschil met de twee voorgaande albums. Overheersende drum- en zangsporen en dan de rest. In de zang zijn kleine foutjes blijven zitten. Om het wederom live te laten klinken. Net als de twee voorgangers dus.

Ik word hier wel blij van maar dat zal geen verrassing zijn.

avatar van HezzardNL
Lekkere hardrock-vibe in Speed of Light. Dat Bruce een dag ouder klinkt is hem zonder meer vergeven als ie zo enthousiast blijft zingen. Verder vind ik de video-clip eindelijk eens een keer tof bij Maiden!

Laat de rest van het album maar komen, ik wacht de 4e met smart op de postbode.

avatar van trebremmit
Vind het niet echt veel bijzonders, nummer kabbelt maar wat voort zonder indruk te maken, maar kan nog groeien.

avatar van AstroRocker
Een eerste luistersessie via de laptop op vakantie gedaan. Het klinkt al heel aardig, ik ben benieuwd hoe het echt op cd klinkt. Met een wat zwaardere productie zou het best wel eens een topper kunnen zijn.
De video clip vond ik prachtig!

avatar van dumb_helicopter
Nummer start weinig bijzonder, maar wordt dan beter en beter!

avatar van Bouvier666
Die gil van Bruce aan het begin van het nummer deed mij denken aan Be Quick or be Dead.
Voor de rest een lekker rocknummer.

avatar van Eddie
Heerlijk nummer, wat als eerste opvalt is de volle sound. Nu maar rustig afwachten wat de rest van de plaat brengt. Het eerste nummer wat ze uitbrengen is de laatste jaren niet echt representatief voor de plaat. Kijk maar naar wicker man, wildest dreams en reincarnation of BB. Alleen bij the Final Frontier was het eerste nimmer wat zetten gehore brengen representatief.
Desalniettemin ben ik absoluut enthousiast, het nummer heeft een beetje een piece of mind vibe vind ik. Vooral het laatste stuk direct na de solo's vind ik heerlijk. Lekkere ouderwetse twin partij! Ik kan niet wachten tot 4 september!

avatar van Edwynn
El Dorado was toch niet echt representatief voor The Final Frontier?

avatar van Chimpz
En ik vind Benjamin Breeg best wel representatief voor AMoLaD.

avatar van Rockfan
Chimpz schreef:
En ik vind Benjamin Breeg best wel representatief voor AMoLaD.

Dat is (net zoals El Dorado van The Final Frontier) niet het eerste nummer van het album ?