Iron Maiden - The Book of Souls (2015)

Label: Parlophone

1. If Eternity Should Fail (8:28)
  2. Speed of Light (5:01)
  3. The Great Unknown (6:37)
  4. The Red and the Black (13:33)
  5. When the River Runs Deep (5:52)
  6. The Book of Souls (10:27)
  7. Death or Glory (5:13)
  8. Shadows of the Valley (7:32)
  9. Tears of a Clown (4:59)
  10. The Man of Sorrows (6:28)
  11. Empire of the Clouds (18:01)
avatar van Heer Hendrik
wat een topsong!!!!!!

avatar van Eddie
Rockfan schreef:

Dat is (net zoals El Dorado van The Final Frontier) niet het eerste nummer van het album ?

Het eerste nummer wat ten gehore gebracht werd bedoel ik.

avatar van Rockfan
Oh...Op die manier.....Dacht het eerste nummer van het album dat is meestal ook niet zo representatief voor de rest van het album.

avatar van uffing
Heerlijke song; Blijft lekker in je kop zitten.

avatar van [WZ]
Sowheej, 18 min afsluiter? Wordt weer een episch album dus..

avatar van Mr. Rock
Lekker nummer, Speed of Light. De hoge noten van Bruce klinken wel wat moeizaam, maar dat was eigenlijk op The Final Frontier ook al goed hoorbaar.

avatar van Don Cappuccino
Ik hoor bij Speed of Light voor het eerst de ouderdom in de stem van Bruce. Het heeft echt wel wat, als luisteraar ervaar ik het niet als moeizaam.

avatar van Edwynn
Ik vind het nummer qua vibe toch niet heel anders dan Different World of The Alchemist.

Kan haast niet wachten, moet goed worden.

avatar van Spiritwalker
Ik vind de Speed of Light echt geweldig, heerlijke drive, riff en vette solo's. lekker hardrock.
De nummers waaraan Adrian Smith meeschreef behoren vaak tot mijn favoriete songs.
Als het album in de richting gaat van Somewhere in Time, Number of the Beast, Powerslave en Piece of Mind kan het echt niet meer stuk.
Toch een lekker gevoel dat de top 3 bands (Saxon, Iron Maiden, Motorhead) uit mijn tienerjaren 1980/81 nu in 2015 met nieuwe albums komen.

avatar van The_CrY
Spiritwalker schreef:

Ga er maar niet vanuit.

avatar van Bouvier666
Dit album gaat meer in de richting van Brave New World, Dance of Death, A Matter of life and Death en The Final Frontier?

avatar van AstroRocker
Dat zou jammer zijn, het zijn geen slechte albums, maar ik draai ze ook amper....

avatar van Maximusic
Aangezien de lengte van de nummers denk ik dat er wel veel overeenkomsten zullen zijn met de latere platen, maar dat wil niet zeggen dat deze niet een totaal eigen geluid zal hebben. Ik vind alle vier de platen sinds Brave New World behoorlijk verschillend van elkaar.

Brave New World doet voor mij niet onder voor het jaren 80 werk, Dance of Death vind ik dan weer een stuk minder, vooral door de rommelige sound.
De twee platen daarna vind ik steeds een stap in de goede richting. AMOLAD had eigenlijk geen enkel slecht nummer, alleen waren de meeste iets te lang en was er niet genoeg variatie, op TFF vind ik alle nummers (na de eerste 2 middelmatige) ronduit geniaal. Het enige minpuntje dat ik zou kunnen verzinnen aan TFF is dat er iets te weinig stukken in zitten waar lekker hard gerockt wordt, waardoor het in z'n geheel iets te tam is.

De nieuwe singel en de review van Dom Lawson doen vermoeden dat deze toch wat steviger wordt, ook lijkt de variatie tussen "kortere" en lange nummers in de tracklist beter verdeeld als op de vorige 2 platen. Ik heb nog alle hoop dat het een fantastische plaat wordt!

avatar van Bouvier666
Die hoes begin ik steed gaver te vinden. Eindelijk weer eens een echte Eddie zoals Eddie bedoeld is.
Heb net de cover van de nieuwe Metal Hammer gezien en die ziet er gaaf uit. Die hadden ze beter als cover voor de plaat kunnen gebruiken.

avatar van AstroRocker
Mee eens Bouvier666, de huidige hoes is gaaf, maar die van metalhammer nog veel gaver. Lijkt echt op de jaren 80 Eddie. Als de muziek nu ook nog die kant opgaat....

avatar van Faalhaas
Gave hoes is dat idd. Eindelijk weer een ouwerwets gemene Eddie.

avatar van JoopKonraad
In de nieuwe Lust For Life, een vier pagina interview met Bruce en een vier sterren recensie van de nieuwe plaat... Ligt vanaf volgende woensdag in de winkel...

avatar van The_CrY
Ah er heeft iemand speciaal een accountje gemaakt op deze site om op dit album, wat nog niet uit is, te stemmen. Heb ik iets gemist? Is ie al gelekt?

avatar van Stalin
IRON MAIDEN AND THE BOOK OF SOULS GO JUMBO ON MASSIVE 2016 WORLD TOUR
ironmaiden.com

VOCALIST BRUCE DICKINSON TO CAPTAIN AND PILOT A BOEING 747-400 JUMBO JET TO PLAY IN SIX OF THE SEVEN CONTINENTS TRAVELLING OVER 55,000 MILES (88,500km) AROUND THE GLOBE

avatar van trebremmit
Dat doen ze toch wel vaker? Zie Flight 666 uit 2009.

avatar van Stalin
Klopt, alleen is dit vliegtuig net even een stukkie groter.
Bruce moet nog aardig wat lessen volgen de komende tijd, alvorens hij zo'n jumbo mag besturen.

avatar van trebremmit
Aha, dat wist ik niet, wel gaaf hoor. Maar hij zal vast niet alles vliegen, lijkt me wel erg vermoeiend.

avatar van Eddie
De kleine vliegtuigjes waren op

avatar van Bouvier666
Heb online al wat reviews gelezen en ze zijn allemaal erg positief. Ook hoop ik dat we komende vrijdag de 28e nog een preview gaan krijgen (heb dat gerucht ergens gelezen of gehoord dat het If Eternity Should Fail dan te horen zou zijn online)

avatar van DargorDT
Ik heb nog geen seconde gehoord en ben steeds nieuwsgieriger aan het worden. Yep, positieve reviews voeden de anticipatie. Erg leuk om te lezen dat dit waarschijnlijk een beter album gaat worden dan The Final Frontier en A Matter of Life and Death. Niet dat die slecht zijn, maar de lokroep ernaar terug te keren is voor mijn oren onhoorbaar.

avatar van musician
Jawel, je kunt de single Speed of Light beluisteren.

Ik heb verder helemaal geen verstand van Iron Maiden.
Wel respect.
En zo nu en dan een mooi nummer.......
Dit is natuurlijk prachtig.

avatar van gigage
Dat speed of light is natuurlijk niks nieuws onder de zon, gelukkig maar.

avatar van vielip
Heb het nummer nu een keer of 3 gehoord. Ben er niet kapot van eerlijk gezegd. Met name de zang van Bruce vind ik niet denderend. Maar ja, dat vond ik op de albums hiervoor ook al. Zal dus wel aan mij liggen...Maar ook het drumwerk vind ik mat en rommelig overkomen. Het knalt nergens echt je speakers uit. Daarin helpt de productie van Shirley ook niet echt mee moet ik zeggen.

avatar van gigage
Tja, dat geldt (bijna ) voor al die zangers met een seniorenpas (Van Halen, Europe, Judas Priest, Megadeth, Deep Purple...to name a few). Ik heb de deluxe toch maar ge-pre-ordered (...). Amazon US heeft alleen nog maar de import ervan beschikbaar. Of ze hadden er te weinig van of het boekje is nogal populair bij de trans-atlantische zielen.