Muse - Black Holes & Revelations (2006)

Label: Helium 3

1. Take a Bow (4:33)
  2. Starlight (3:59)
  3. Supermassive Black Hole (3:28)
  4. Map of the Problematique (4:14)
  5. A Soldier's Poem (2:01)
  6. Invincible (4:49)
  7. Assassin (3:29)
  8. Exo-Politics (3:51)
  9. City of Delusion (4:45)
  10. Hoodoo (3:41)
  11. Knights of Cydonia (6:01)
  12. Glorious * (4:41)
paranoidandroid
Ik heb een tip voor je: stop met schrijven van reviews. En nog een tip voor Muse: stop met het maken van muziek.

avatar van Pinsnider
paranoidandroid schreef:

...Mag ik wel een review over OK Computer schrijven dan..??

Mojo Pin
Eerste indruk: goed en verfrissend!
Gelukkig maar, want Absolution viel me behoorlijk tegen. Muse kan het dus nog

avatar van Zwammer
paranoidandroid schreef:

Jij slaat hier toch behoorlijk de plank mis.

Muse levert hier inderdaad weer een mooie langspeler af. Ik had het eerlijk gezegd niet meer verwacht, maar toch weten ze me weer positief te verassen

Zwammer schreef:

Jij slaat hier toch behoorlijk de plank mis.

als jij het zegt

Pinsnider schreef:

...Mag ik wel een review over OK Computer schrijven dan..??

wie ben ik om je dat te verbieden? Iedereen mag in principe reviews schrijven, alleen sommige mensen kunnen het misschien beter bij een 'mening' houden inplaats van de lezer te vervelen met een review.

avatar van psychonaatje
paranoidandroid schreef:

Ik vond hetgeen Pinsnider schreef aardig goed en interessant om heel erg eerlijk te zijn. Wat mij betreft:

paranoidandroid schreef:

Onzinnige opmerking: als je een review niet wilt lezen sla je deze over. Anderen vinden het misschien wel leuk.
Ook ik vond dat Pinsnider er een leuk stuk van gemaakt heeft. Als we het met meningen moeten doen zoals jij die gaf (Muse stop met het maken van muziek) gaat het hier al snel een saaie boel worden.

avatar van Pinsnider
Zolang me dit soort dingen van bovenaf niet verboden worden leg ik ongeargumenteerde opmerkingen als die van de Android naast me neer... (tenzij ik van alle kanten toch het goedbedoelde advies krijg om toch vooral oud-keltische teksten te gaan vertalen op een andere site)...

Laten we het weer over de plaat hebben, die verdient een goede discussie!!

(en ook wel dank voor de steun natuurlijk )

paranoidandroid
Maar mensen, dit is toch gewoon een heel slechte plaat? Op het lachwekkende af. Liefhebbers van kitsch likken hier vast hun vingers bij af, maar serieuze muziekliefhebbers?!

avatar van Marty McFly
paranoidandroid schreef:

"Kid A".... Dat kan IK niet serieus nemen...

avatar van The Scientist
Ik heb nu 'Starlight' opstaan en ben me aan het afvragen of ik nu Muse of Keane aan het luisteren ben, valt me een beetje tegen, maar ik zal em netjes uitluisteren voor mijn oordeel.

Marty McFly schreef:

"Kid A".... Dat kan IK niet serieus nemen...

paranoidandroid schreef:

Yo, ik heb ook tip voor jou !!
Stop met commentaar geven!! Luister jij nou maar es goed naar de cd, want hijs echt wel goed hoor.. Probeer jij maar eens zulke muziek te maken.
Praten we dan weer verder!!!

anne2234 schreef:

Yo, ik heb ook tip voor jou !!
Praten we dan weer verder!!!

dan heb ik ook wel een tip voor jou: wacht tot je de puberteit achter je hebt gelaten en kom dan maar terug.

avatar van Klumpie
Laten we on-topic blijven, en laat iedereen zijn review schrijven die dat wil. Daar is deze site tenslotte voor bedoeld.

Voor iedereen die de cd snel wilt hebben: hij is uit! Bij de plaatselijke (Arnhem) MM voor een zeer schappelijke prijs

avatar van psychonaatje
paranoidandroid schreef:

Geen puberteit meer bij mij, heb 'm net opstaan en hij is weer ouderwets (over the top) heerlijk, Coby.

Klumpie schreef:

Helemaal mee eens..! Dus geef je gewoon je mening over het album.. etc.. maar ga ff geen mensen bekritiseren

anne2234 schreef:

ik had m'n mening ook al gegeven voordat ik commentaar op je gaf.

avatar van mathias
Nou, als hij het goed vindt, waarom dan geen review schrijven? Als jij het slecht vindt, schrijf gerust ook één Daar is dit forum toch voor

Wat de plaat betreft: tja, enkel de single gehoord tot nu toe, eerlijk gezegd weet ik niet of ik hem goed vind of niet. Nu, Mojo Pin vond Absolution net als ik ook niks, misschien toch eens proberen.

avatar van Tyas
JEEEEEEJ hij is nu 'officieel' uit

avatar van The Scientist
Ik heb vandaag dus het album gehoord, en ze zijn weer een stapje verder in de richting van pop-bandje gegaan. Origin of Symmetry luister ik nog steeds met veel plezier, maar aan dit album vind ik op Map of the Problematique na weing plezier in. Het zijn steeds de fijne gitaartjes met de vrij snel vervelende keyboard/piano stukjes ertussendoor. Zonder de stem van Bellamy had ik dit niet of nauwelijs van bands als Coldplay kunnen onderscheiden...
Het is gewoon teveel gemaakt om maar fijn en aangenaam te klinken en verliest daardoor veel avontuurlijkheid.

nadat Absolution me al tegen viel ga ik het nu dus voor gezien houden met Muse... 2*

The Scientist schreef:
en ze zijn weer een stapje verder in de richting van pop-bandje gegaan

Gezien jouw totale ommezwaai qua smaak en het blijkbaar niet meer kunnen waarderen van je voorkeuren uit het verleden verbaast het me dat je er überhaupt nog aan begonnen bent

En wat is er mis met pop (wat ik dit nu niet wil noemen eerlijk gezegd)???

avatar van The Scientist
Ik zeg niet dat er iets mis is met pop hoor, het weet mij alleen steeds minder te raken.

En dat ik er aan begonnen ben komt voor mij voort uit een interesse voor dingen die ik vroeger goed vond, ik weet ook niet precies waar die interesse vandaan komt, maar op de een of andere manier is hij er nog wel.

Maar de waardering is er al lang niet meer blijkt telkens weer: dan stop je daar toch een keer mee lijkt mij?????
Nu is al van verre af te zien hoe je dit soort releases gaat beoordelen.........

avatar van The Scientist
Tsja, ik weet het niet, sorry..

Heb er geen negatieve bedoelingen mee in ieder geval

***zet Origin of Symmetry op***

Meer dan prima plaat, die gasten weten prima met bombastische herrie om te gaan: het verveelt niet en is opvallend divers of 'licht' in het gehoor. En ik kan me niet onttrekken aan het idee dat deze band best vrienden met queen had kunnen zijn.

Geweldig album! alleen Hoodoo en A Soldier's Poem wat minder maarja Map Of The Problematique is helemaal geweldig

Wat een plaat! Had hem een tijdje terug al gedownload en gebrand, ongeduldig als ik ben, maar gisteren heb ik hem netjes gekocht bij de MediaMarkt voor slechts € 9,99. Vind het weer een sterk album van Muse. Begin was even wennen, maar ben er meer dan tevreden over. Twee nummers die ik iets minder vind zijn: Soldier's Poem en Assassin. Verder zeer goed.

Vraagje nog: is dit album er maar in 1 versie of komt er nog een luxe versie aan?