Muse - Black Holes & Revelations (2006)

Label: Helium 3

1. Take a Bow (4:33)
  2. Starlight (3:59)
  3. Supermassive Black Hole (3:28)
  4. Map of the Problematique (4:14)
  5. A Soldier's Poem (2:01)
  6. Invincible (4:49)
  7. Assassin (3:29)
  8. Exo-Politics (3:51)
  9. City of Delusion (4:45)
  10. Hoodoo (3:41)
  11. Knights of Cydonia (6:01)
  12. Glorious * (4:41)
Davez
Ohja Knights Of Cydonia is idd een klassieker. Ik zou het zelfs in de top 5 beste nummers van vorig jaar durven zetten.

Davez schreef:

Idd, als dat geen klassieker wordt, dan weet ik het ook niet meer.

avatar van Ploppesteksel
muziekfreakjuh schreef:
muse op pinkpop! muse op pinkpop!

Ook weer op Werchter.

avatar van Nicolage Rico
Davez schreef:
Wat maakt het uit dat iedereen Muse kent? Het is zo belachelijk dat eens een band populariteit wint voor sommige mensen ineens niet meer goed is. Fake mensen zeg ik dan.

Daar ben ik het mee eens.

Als ik het begin van "Take a Bow" hoor, dan zie ik het concert meteen voor me in het Sportpaleis; een uitzinnige menigte, springen, schitterend podium en een geweldig nummer.

Dit album is net niet zo goed als "OOS" en "Absolution", maar wel een tikkie beter dan "Showbizz. 4,5 * en misschien ooit nog eens
5 *.

Inderdaad!
De laatste keer dat ik ze live zag moet ik toegeven dat het eerste en het laatste nummer het meeste indruk op mij hebben gemaakt. Dit waren Take a Bow en Knights of Cydonia. Staken er echt bovenuit live! en Muscle museum was ook subliem.

Mijn grootste favoriet blijft echter Citizen Erased, maar die spelen ze spijtig genoeg niet meer live:(

ricky2612
In de brabanthallen hebben ze citizen erased gespeeld hoor

avatar van Wib0__
Klinkt lekker dit..

avatar van Pruut
ricky2612 schreef:
In de brabanthallen hebben ze citizen erased gespeeld hoor

En dat was me een belevenis zeg!

Goeie cd !
Een echte aanrader, met als uitblinkers vooral:
Starlight, Take a Bow, Exo Politics en Knights of Cydonia.

Anguloce
Het nummer 'Glorious' heeft ook best iets speciaals trouwens, al vind ik het vreemd dat dit dan het album moet afsluiten ipv Knights Of Cydonia in Japan.

Nieuwe single wordt blijkbaar Invincible, had echt liever Map Of The Problematique gezien, maar enfin.

Mijn verwachtingen voor het nieuwe Muse-album waren hoog, sinds ik toch wel een klein beetje fan ben geworden na Origin of Symmetry en Absolution.

Toch kan dit album me niet echt bekoren. Dat ligt ten eerste aan de veranderde stijl van Muse. Ze zijn iets meer de elektronische kant opgegaan, wat al bleek uit Supermassive Black Hole. Maar het geluid bevalt me niet echt. Misschien ligt het wel aan mijn smaakontwikkeling, want er staan genoeg nummers op die in de oude stijl zijn. Map of the Problematique bijvoorbeeld, maar dat vind ik ook een lichtpuntje op dit album. Er zijn voor mij gewoon teveel skipmomenten op dit album. Knights of Cydonia, waar iedereen zo lyrisch over is, vind ik teveel over the top en vind ik totaal niet mooi klinken. Ik was er ook bij in de Brabanthallen, het was een goed concert, maar dat gold voor mij vooral voor de oudere nummers die ze speelden.

Ook mijn verwachtingen voor dit album waren hoog na absolution maar ik vond het zeker geen tegenvaller. Ik vind ook niet dat ze zo veel van stijl zijn veranderd.

Hoogtepunten van het album vind ik:

Invincible
Starlight
Exo politics

avatar van Gizzmann
Anguloce schreef:

Ja, weet ook niet waarom dat is. KoC is gewoon de perfecte afsluiter

Maar als enig land een extra track krijgen lijkt me toch wel echt een hele eer hoor! En wat voor een track dit keer! Fury van Absolution was niet zo super bijzonder, maar deze is echt prachtig! Heerlijk! Wil nu ook de Japanse versie van dit album in mijn bezit

avatar van Cerclezot
De intro van map of the problematique lijkt verdacht veel op enjoy the silence. of vergis ik me.

Weer een goed muse cd, maar OOS blijft gewoon de beste.

avatar van aerogp1
Vreemd genoeg vind ik deze de best uit de 4 Muse albums. Misschien omdat ik deze als laatste heb leren kennen?

aerogp1 schreef:

Dat is niet vreemd, beter zou ik niet meteen zeggen, dat is té smaakgebonden, maar dit album mag zeker en vast naast zijn voorgangers staan, qua originaliteit misschien zelfs een trapje hoger.
Dit moet zowat de enige hedendaagse band zijn die ik per album nog beter vind worden.

Holt
Muse is eigenlijk niet echt aan mij besteed, maar wat vind ik Map of the Problematique een goed nummer! Verder vind ik Starlight en Assasssin wel lekker klinken, maar gek genoeg vind ik de rest van het album echt helemaal niks. Het zal de zang wel zijn, waar ik me in Assassin toch ook wel aan stoor.

avatar van Music4ever
stem verlaagd, af en toe neigt het naar té bombastisch en té over de top. Van nr. 1,3 en 11 geniet ik trouwens wel ongelooflijk, wat een sterke songs zijn dat zeg!

Music4ever schreef:

Respect voor jouw mening uiteraard, maar als je deze te bombastisch vindt waarom dan een betere waardering voor OOS en Absolution? Veel meer bombast dan deze BH&R. Ik vind deze plaat net verfijnder klinken, met nog meer vreemde invloeden dan de voorgangers.

avatar van Music4ever
Lost Highway schreef:

Tsja, dat weet ik eigenlijk niet.
OOS en Absolution zijn idd bombastischer, maar op de één of andere manier vind ik dat die cd's net iets meer hebben. Dit album klinkt bij vlagen wat 'saai'.....

avatar van timhardt
Knights of Cydonia versus Chartsengrafs van Grandaddy....wat een gelijkenis! Iemand?

avatar van Yak
Yak
Berichten verplaatst naar Muse (II)

avatar van remmer
Grafmat schreef:
@remmer: Gááán we weer; Muse vs. Radiohead.
Misschien mijn eigen schuld, maar ik had het dus absoluut niet over de muziek van Radiohead, maar over jouw bekrompen, en inderdaad snobistsiche (je eigen woorden) gedachtegang dat een band die in een brede laag populair is je irriteert - o.i.d.
Hoe triest is het eigenlijk als meisjes die (te) hard praten over een band jouw muzieksmaak beïnvloeden...? dat zegt mijns inziens toch echt meer over jou dan over Muse.

Maar goed: Aangezien Radiohead in brede kringen populair werd in de 90's denk ik dat je dus in de 90's kotsmisselijk had moeten worden van de meisjes die toen dweepten met Radiohead, en zwaar geïrriteerd door telkens Radiohead op de radio: GATVERDAMME!

Overigens grappig dat je Invincible een zeer middelmatig nummer noemt. De recensie van Oor over BHAR sprak over Invincible ongeveer als 'een nummer dat uitstekend op een Radiohead-cd had gepast"...

nu, de Radiohead-Muse-vergelijking laten we dan maar vallen. Wat betreft het feit dat Muse me mateloos ergert wegens populair is puur omdat ik het té veel hoor en zie. Niet omdat jantje van de bakker hun cd heeft en ik me veel beter voel dan jantje. Muziek van Muse vind ik sowieso al zwaar over the top. Een paar keer aanhoren kan er nog mee door, maar zo'n overdosis kan ik echt niet hebben. En dat ik zei dat ik me dan erger aan die te luide meisjes: dat was maar een sfeerbeeld in mijn tekstje omdat ik zei dat ik humeurig werd van de muziek van muse. Een overdrijving. Denk heus maar niet dat ik er op kick om puisterige meisjes met beugels op hun plek te zetten.
btw, ik heb geen zin om alles ferm te gaan nuanceren. Een album met de grond gelijk maken kan je moeilijk doen als je alle goede punten toch nog eens aanhaalt. Bij muse geef ik toe dat die melodiëen goed in elkaar zitten. Knights of cydonia IS een opwindend nummer, maar op die Muse-sound ben ik gewoon al een lange tijd uitgekeken.

[quote]remmer schreef:
Knights of cydonia IS een opwindend nummer, maar op die Muse-sound ben ik gewoon al een lange tijd uitgekeken.[quote]

maar helaas (half) plagiaat.

avatar van remmer
timhardt schreef:

maar helaas (half) plagiaat.

van welk nummer dan ?

remmer schreef:

van welk nummer dan ?

het riedeltje dat Knights of Cydonia zo opwindend maakt, is krak hetzelfde dan dat van Chartsengrafs van Grandaddy. Met dat verschil dat zij eerst waren (en beter). Luister er eens naar, naast de gelijkenis valt niet naast te kijken.

Ik heb dat nummer van grandaddy gedownload, ik vind het er niet erg op lijken....Op het einde komt een melodietje voor wat idd een beetje lijkt op een melodie uit het eerste deel van Knights of Cydonia, maar meer ook niet. De akkoorden die onder dat melodietje van grandaddy staan zijn anders, en bovendien is de melodie van knights of cydonia veel uitgebreider. Als je zo gaat kijken dan hebben heel veel nummers wel wat van een ander nummer.

avatar van timhardt
Mja, en toch: het riedeltje is toch gewoon gestolen, knights of cydonia wordt er ook volledig door gedragen. Het zijn teveel noten na elkaar die net hetzelfde zijn, teveel om toeval te zijn. Hetgeen op het eind van Chartsengraphs komt wordt op live concerten trouwens breed uitgesponnen...

avatar van vigil
timhardt schreef:
Mja, en toch: het riedeltje is toch gewoon gestolen

Dan moet je de politie bellen

en dan nog, wat maakt da nu uit of het erop trekt of niet. er zijn zoveel artiesten dat dat doen