Muse - Black Holes & Revelations (2006)

Label: Helium 3

1. Take a Bow (4:33)
  2. Starlight (3:59)
  3. Supermassive Black Hole (3:28)
  4. Map of the Problematique (4:14)
  5. A Soldier's Poem (2:01)
  6. Invincible (4:49)
  7. Assassin (3:29)
  8. Exo-Politics (3:51)
  9. City of Delusion (4:45)
  10. Hoodoo (3:41)
  11. Knights of Cydonia (6:01)
  12. Glorious * (4:41)
djeffibrelich
Anarchist schreef:
a copy of a copy of a copy of a goddamn copy..doet me aan een welbepaalde film denken..

fight club?

johannesA
deze band doet mij niet veel. vind het een beetje druk allemaal, maar het nummer starlight, is werkelijk prachtig

Berichten verwijderd.

Mephistory
GEWELDIG album, heeft de aanzet gegeven tot een legendarische tour, kan niet wachten tot de dvd Live At Wembley Stadium uitkomt! Favo nummers: De geweldige opener Take A Bow, het mellow Soldier's Poem gevolgd door Invincible, met een prachtige gitaarsolo, het drumwerk op Assassin, en afsluiter Knights Of Cydonia, heerlijk gitaar geriff.

Knigts of Cydonia is een hoogtepunt. Vooral met die quien-achtige stemmetjes.

avatar van esteban
Een ietwat afwisselend succes, dit album. Waar een nummer als pakweg 'Invincible' (en soortgelijke) al snel gaat irriteren vanwege het zagerige toontje, maken ze dit ruimschoots goed met straf gemaakte composities als 'Map of the Problematique' en het onvergetelijke 'Knights of Cydonia'. Die laatste song mag zich na een dik jaar trouwens tot één van de beste nummers ooit gemaakt rekenen. Mocht ik een top tien hebben met de beste singles ooit, no doubt. Bij deze ook mijin complimenten voor de oerdegelijke zanger.

EVANSHEWSON
Die plaat ligt met hele stapels te grabbel bij Free Record Shop bij de aanbiedingen, maar ik ken daar geen noot muziek van, heb al van het bandje gehoord, maar daar blijft het voorlopig toch bij, tja...

avatar van freitzen
Ik denk niet dat dit album een toevoeging aan je collectie zou zijn... ware het niet dat Knights of Cydonia het ZEKER waard is om een keer te luisteren. Verder doet deze cd voornamelijk nogal aan Keane denken en ik geloof niet dat je daar zoveel me had...

Knights Of Cyndonia stond zelfs gisteren in de tijdloze van studio brussel! Ook het oudere 'new born' kwam daar nieuw binnen.

Met Keane heeft dit niets te maken..met deze muziek heb ik verder niet zo veel voor, maar ik vond ze een drietal jaar geleden wel onweerstaanbaar op Werchter. Van dit album interessere me bijna alleen starlight en het eerder genoemde nummer.

Waw, en city of delusion is ook straf.

avatar van SirNoodle
Ik vind dit wel een behoorlijk goed plaatje, terwijl Muse nu niet echt 1 van mijn favoriete groepen is. Starlight vind ik geweldig, die intro heeft iets positiefs, ideaal voor een filmtrack waar na alle geweld en verdriet plots de eerste zonnestralen doorbreken.

Supermassive black hole is mijn favoriet, nog iemand trouwens dat dit nummer dicht vindt aanleunen bij de evil superstars?

Soldier poem: ongeloolijk hoe mannensamenzang direct Queen-referenties oproept

Knights of Sidonia vind ik dan weer niet goed. Mooi als korte soundbite, maar te zwak als volledig nummer (een euvel waar wel meer muse-songs in mijn opinie aan lijden).

Maar goed, toch een mooi plaatje, beter dan verwacht.

avatar van thetinderstick
Tja waar ik gehoopt had dat Muse na een leuk debuut en 2 betere opvolgers een andere richting in zou slaan, gebeurt dat niet. Black Holes & Revelations is weer een typische Muse plaat, alleen een stuk minder dan de twee voorgangers. De singles van dit album zijn weliswaar geweldig: 'Supermassive Black Hole', 'Knights Of Cydonia' en vooral het prachtige 'Starlight' ('Invincible' is dan weer wat minder) (ook 'Map of The Problematique' is fantastisch), maar de overige nummers zijn toch een stuk minder. Een nummer als 'Assassin' is toch uit de categorie 'veel geschreeuw, weinig wol'. Het geluid van de band wordt op dit album af en toe wat te 'spacey'... ze moeten oppassen niet een parodie van zichzelf te worden. Een half geslaagde plaat dus, waarbij ik hoop dat ze met het volgende album echt een andere richting opslaan, en dan hopelijk eindelijk een echte klassieker weten af te leveren. 3.5*

avatar van Thomaz75
Wellicht een triviaal, persoonlijk feitje dat geen Musicmetergeschiedenis zal schrijven, maar het feit dat het onvolprezen "Knights of Cydonia" is opgenomen in de PS2-game "Guitar Hero III" heeft mij de laatste aanzet gegeven om die peperdure speelgoedgitaarcontroller aan te schaffen en m'n eerste schreden in de practice mode te zetten...

Ik heb hier vanacht gestudeerd op deze plaat, het gaf me zo'n boest van energie, dat ik dacht, verdomme dit is toch een 5 sterren plaat. Nu we toch bezig zijn zet ik hem ook nog eens in mijn top 10!

avatar van Lakai
Ik houd het kort...
Dit album luister ik 10x maal liever dan Origin of Symmetry!
Dit album is de perfecte balans tussen het dramatische gedoe van OoS, en ruige (althans voor mij) muziek...
Absolution ook trouwens!

Lekker lekker, hun op 2-na-beste album

avatar van rien
Zat tijdens Supermassive Black Hole echt een beetje te wachten op Justin Timberlake en Britney Spears haahaha.
Het nr's is trouwens wel superstrak geproduced

avatar van kaztor
freitzen schreef:

Ik zie de vergelijking niet zo. Vind dit toch wel veel vernieuwender en compositorisch veel en veel beter!

Goed album, er worden ook weer wat nieuwe dingen uitgeprobeerd, maar OOS blijft vooralsnog toch hun beste.

avatar van Arrie
Nou, om eerlijk te zijn, toen ik Starlight voor het eerst hoorde, dacht ik dat het een nummer van Keane was, maar dat is dan ook het enige nummer dat ik op Keane vind lijken.

avatar van kaztor
Ze hebben hoorbaar ook invloeden opgepikt van nieuwere bands, maar toch geven ze er hier en daar hun eigen draai aan. Starlight bevat buiten de Keane-achtige gedeeltes toch weer die typische Muse-aanzetjes die het toch wat hoger tillen.

avatar van Carolaah
Goed album,
maar het niveau van 'Absolution' hebben ze lang niet gehaald.
Ben dan ook niet zo'n hele grote fan van dit album.
Er steken wel een paar nummers bovenuit, maar het geheel is minder dan de voorgaande albums

kaztor schreef:

Eigenlijk moet ik ook mijn mond houden, heb nauwelijks kennis van beide bands

Laat ik alleen nog zeggen dat ik Starlight en Supermassive Black Hole dramatisch vind, maar dat ik de rest van dit album wel kan pruimen, met als absoluut hoogtepunt Knights of Cydonia.
En van Keane ken ik in feite alleen de bekende singles. Hoewel ik ze beter vind dan Starlight en Supermassive Black Hole, heb ik niet echt zin om van deze mensen een album te beluisteren...

En om eerlijk te zijn plaatste ik die opmerking ook een beetje om Evanshewson niet in de overtuiging te brengen dit album aan te schaffen Maar goed, dat is niet aan mij natuurlijk...

avatar van Tavve
Starlight en Supermassive Black Hole behoren tot het minder dramatische werk van Muse =D
Als U die al dramatisch vindt, dan raad ik U aan nooit Origin of Symmetry en zeker nooit Showbiz te kopen =D

avatar van freitzen
Nou, kopen was ik sowieso niet van plan

Maar Origin of Symmetry staat toch op plaats 9 in die top 250, dus het is niet geheel onwaarschijnlijk dat ik dat album ooit nog eens ga beluisteren...

Zeker doen. OOS is veel maar dan ook veel beter dan dit eh...plaatje met wat uitschieters.

Die gitaar in het begin van City of Delusion lijkt precies op het gitaarspel als in Dogs van Pink Floyd, of ligt dat nou aan mij?

WernerGSF
nee, lijkt er inderdaad sterk op.
maar is niet helemaal het zelfde.

zo zijn er meerdere voorbeelden te noemen..

freitzen schreef:

Keane??? dat is nou echt iets waar dit me nou niet aan doet denken

avatar van rien
Ik weet niet waarom, maar van Star Light word ik echt iedere keer vrolijk als ik het hoor
Dit zijn normaal nr's waar ik totaal niet van hou, maar die overgang op 02:13 vind ik gewoon te lekker! En het is ook een lekker catchy melodietje

avatar van Tijn79
De minste Muse plaat tot dusver, maar nog steeds een belefenis, want dat is Muse gewoon.