Muse - Black Holes & Revelations (2006)

Label: Helium 3

1. Take a Bow (4:33)
  2. Starlight (3:59)
  3. Supermassive Black Hole (3:28)
  4. Map of the Problematique (4:14)
  5. A Soldier's Poem (2:01)
  6. Invincible (4:49)
  7. Assassin (3:29)
  8. Exo-Politics (3:51)
  9. City of Delusion (4:45)
  10. Hoodoo (3:41)
  11. Knights of Cydonia (6:01)
  12. Glorious * (4:41)
Heb 'm vandaag nog eens beluisterd en hij viel nogal tegen. De nummers pakten me gewoon niet meer, terwijl ze de vroeger wel allemaal deden. Misschien gaat hier binnenkort een halfje vanaf, voorlopig blijft 'ie echter nog even op 4,0* staan.

avatar van Kasperbert
Kasperbert schreef:
Is dit dezelfde Muse die eerder geniale albums als Absolution en Origin of Symmetry opnam Het enige wat ik hier hoor is een rockband die graag de commercie in wil. Op het 4e nummer na (die overigens erg goed is) weet dit hele album me compleet niet te boeien en kan het me toch niet bepaald boeien. 2,5*

Heb ik dit een jaar terug geschreven? Waar veel bands op dit moment terrein aan het verliezen zijn bij me, is Muse een van de weinige bands die juist terrein aan het winnen is. Mede door dit album, wat ik het afgelopen half jaar behoorlijk vaak gehoord heb. Langzaam maar zeker is het op me gaan groeien en verrek, vandaag verhoog ik het zelfs naar 4* (en de 4,5* is al behoorlijk dicht in zicht). Er valt bij nader inzien toch genoeg te genieten op dit album en de vele verschillende stijlen zorgen voor een aangename afwisseling. Een nummer dat ik er eventjes tussenuit wil lichten is wat ik dus kennelijk een jaar terug ook al geweldig vond: Map of the Problematique. Wat een sfeervol pareltje blijft dat zeg.

Zoals ik al zei, veel herbeluistering heeft dit album doen verhogen naar 4* en ik raad meer mensen aan dat te doen die dit album in eerste instantie vies vonden tegenvallen.

avatar van Leonard91
Goede Muse plaat, met als uitschieters Starlight, Map Of Problematique en Knights of Cydonia. Het vorige album vond ik geweldig maar het is goed dat ze het niet nog een keer gemaakt hebben, de muzikale verandering is me erg goed bevallen.
Ik ben benieuwd waar ze nu weer mee komen, want de aankondigingen van Bellamy stellen me niet echt gerust. Een 4*

avatar van Ploppesteksel
Aankondigingen van Bellamy ?
Wat vertelt hij dan ?

avatar van Kasperbert
De band wil bij de volgende plaat elektronische invloeden gaan gebruiken. Tevens zal dit (voorlopig?) het laatste studio-album van de band worden. Daar staat tegenover dat ze alleen nog maar singles gaan uitbrengen. Dat is althans wat ik ooit op nu.nl las. Persoonlijk vind ik dat laatste erg jammer, gezien het feit dat ik toch wel meer van volwaardige studio-albums geniet dan singletjes.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Kasperbert schreef:

Hier moet ik het toch maar eens mee eens zijn. Laatste herbeluistering is niet helemaal van gisteren, maar 2½* is toch wel te weinig.

Nu heb ik alle Muse platen op 3½* staan, dat is ook weer niet bijzonder reliëfrijk...

avatar van Leonard91
Ploppesteksel schreef:
Aankondigingen van Bellamy ?
Wat vertelt hij dan ?

De dingen die kasperbert al zei inderdaad, vooral dat ze misschien geen albums meer gaan doen maar alleen nog singles. Hij heeft ook nog gezegd dat er op de nieuwe plaat een "15 minuten durende space rock solo" te vinden zou zijn, wat je ervan wil geloven moet je zelf maar uitmaken. Ik zie het wel als het zover is.

avatar van Smiechtel
Klein meesterwerkje weer van Chris, Dominic en Matt! Anders, dat wel. Maar niet slecht. Ook het album waardoor mijn moeder 'fan' van ze is geworden trouwens.

(en het feit dat de drummer 'een schatje' is)

WernerGSF
Ondergewaardeerd album dit, waar velen kritiek hebben op de productie van de nummers, moet ik zeggen dat ze eigenlijk supervet op plaat zijn gezet.

Tel daarbij op de uitschieters, en hoe lekker de nummers in elkaar overlopen, ga ik dit album verhogen naar 4.5*

avatar van doorzon
WernerGSF schreef:

Verhogen? Moet je daarvoor niet eerst stemmen?

Gsus
Werner houdt alles in z'n hoofd bij... Dúh!

WernerGSF
Gsus schreef:
Werner houdt alles in z'n hoofd bij... Dúh!

Ik sprak hem laatst, en hij vond BHaR zelfs 5* waard

avatar van Liampie
Weinig over te zeggen, de meeste nummers zijn van erg hoogstaande kwaliteit met als übervoorbeelden Knights of Cydonia en Assassin.

avatar van ariedirk
is vandaag 2 jaar oud dus gaat eerdaags de top 500 bestormen, denk niet dat deze zijn voorgangers gaat overtreffen, maar verwacht een aardig hoge notering

Mja, met zo'n 750 stemmen (bij dit gemiddelde) zijn er altijd wel genoeg mensen die 'm in hun top 10 zetten. Toch blijft dit de minste van Muse, al ligt het nou ook weer niet zó ver van de rest af dat het dit album een half puntje verschil kost. Al met al een prima album, dat ik best graag tegenkom als ik m'n mp3-speler een willekeurig album laat kiezen

Gsus
59! Ik heb 2 maanden geleden berekend dat die op #55 ging komen. Valt weer een beetje tegen dus...

avatar van Carolaah
Nou hè hè, eindelijk ook in de kast erbij staan.. Maakt m'n Muse-collectie weer compleet..

Snap niet dat ik deze cd niet eerder heb gekocht, want het is immers weer een prima plaat. Sluit wat mij betreft perfect aan op de voorgaande albums.

Edit: Naja, wellicht snap ik wel waarom ik hem niet eerder kocht, hij is tegenwoordig lekker goedkoop, weet nog goed dat ik Absolution (wel met dvd!) kocht voor 18,99 en nu zie liggen voor 8-9euries..
Of David Gray's "White ladder" nu maar 6,99 .. wtf.
Tegenwoordig wacht ik wel lekker tot de prijzen gedaald zijn, tenzij ik de cd echt meteen MOET hebben

avatar van Alarum
Geen slecht album van deze heren, minder dan OoS en Absolution, maar zeker een goed album. Ik vind vooral Knight of Cydonia en Assasain vet.

avatar van Serpico
Knights of Cydonia is tot aan het filmpje toe briljant. Hyperkenetische techno-western? Briljant. De hele cd ga ik ook eens over me heen laten komen.

avatar van esteban
esteban schreef:
Een ietwat afwisselend succes, dit album. Waar een nummer als pakweg 'Invincible' (en soortgelijke) al snel gaat irriteren vanwege het zagerige toontje, maken ze dit ruimschoots goed met straf gemaakte composities als 'Map of the Problematique' en het onvergetelijke 'Knights of Cydonia'. Die laatste song mag zich na een dik jaar trouwens tot één van de beste nummers ooit gemaakt rekenen. Mocht ik een top tien hebben met de beste singles ooit, no doubt. Bij deze ook mijin complimenten voor de oerdegelijke zanger.

Zo klonk het meer dan een half jaar geleden. Vandaag blijft 'Invincible' nog steeds mijn persoonlijke knelpunt op deze plaat, maar 'Soldiers Poem' doet 't nog slechter.

Integenstelling tot deze twee nummers is de rest alleen maar in mijn achting gestegen ... wat een plaat! Grandioos! Vermoeiend ook, want er is immers zoveel tegelijkertijd gaande in die songs. Maar niettemin grandioos!

Wat me eerder ontgaan is, maar me onlangs wel opviel, is het feit dat alle nummers elkaar lijken op te volgen. Zowel qua stijl als inhoud. Het album veranderd gaandeweg en het lijkt op die manier wel een muzikale vertelling. Knap.

Half puntje erbij, I say.

avatar van hectometersnor
Een zeer aardig album al vind ik dit met name door 3 topnummers, de rest vind ik zeer matig en langdradig. Het is allemaal wat experimenteel, dat valt wel te waarderen want het komt aardig uit de verf maar ik kan toch niet het gevoel onderdrukken dat ik naar iets aan het luisteren ben wat toch wel verdacht veel op Depeche Mode lijkt, als je de zang weghaalt.

avatar van CTK
CTK
Het album waar ik Muse echt door heb leren kennen.Ik vond Time Is Running en Hysteria al bangelijke nummers, maar nooit echt de moeite genomen om hun echt te leren kennen.
Met dit album dus wel.
Voor mij persoonlijk staan hier dan ook echt steengoede songs op.
DE uitschieter is uiteraard Map of the Problematique. Dat nummer op zich kan ik 50 keer op repeat zetten zonder dat het slecht zal worden.

avatar van Grafmat
hectometersnor schreef:

??? Hectometersnor heeft ergens een klok horen luiden, vrees ik.
Map Of The Problematique heeft een tikkie van Enjoy the Silence meegekregen, en dan ook nog eens voornamelijk een toestensoundje, maar daar houdt het volgens mij toch echt wel mee op.
Maar ik ben nooit te oud om te leren, dus kom maar op met de vergelijkingen...

Grafmat schreef:

??? Hectometersnor heeft ergens een klok horen luiden, vrees ik.
Maar ik ben nooit te oud om te leren, dus kom maar op met de vergelijkingen...

Easy there big boy....

Ik vind inderdaad Map of the Problematique schaamteloos gejat zowat. De rest wijkt wat meer af van die stijl, gelukkig. Maar bij Supermassive Black Hole en Starlight en Knights of Cydonia hoor ik toch ook echt elementen, maar dat is niet erg hoor. Ik snap je commotie ook niet zo, het is geen kritiek die ik gaf, enige wat ik zei is dat ik het een beetje op Depeche Mode vind lijken. En ja nu je om een rede vraagt kan ik niet meer dan zeggen dat ik kleine elementen eruit pik, met name de piano stukken en beats ipv echte drums. Maar maps of the problematique vind ik echt gejat en dat vind ik wel jammer.

avatar van Smiechtel
Je kan niet iets 'gejat vinden'. Dat is niet namelijke niet een subjectieve waarde.

Je kan slechts speculeren of het gestolen is of niet, en ik hoor de gelijkenissen wel degelijk, maar het lijkt me toch zeer sterk.

Zou het wel gejat zijn .. boeiend. Ik vind MOTP een goed nummer en zo duidelijk is het nou ook weer niet.

Smiechtel schreef:

Je zegt dat het niet gejat kan zijn maar wel gestolen?....

In elk geval, Ik vind het nog steeds een aardig goed album, vooral Starlight en Knights of Cydonia vind ik goede nummers. Opzich maakt het mij ook niet zo veel uit dat ze wat van andere bands gebruiken, kan ook best inspiratie zijn en daar is niet veel mis mee. Maar bij motp vind ik het zelf net een tikkeltje te erg, that's all. Maar ook als Depeche Mode niet had bestaan en dit album was in precies dezelfde opmaak uitgebracht had ik het 3,5 sterren gegeven want ik vind naast de 2 bovengenoemde nummers de rest wel allemaal gaan, leuk maar word ik niet echt warm van

Hij zegt: je kunt iets niet gestolen vinden, je kunt slechts speculeren of iets gestolen is of niet

Karl schreef:

Oke dankje, weet ik dat ook weer hehe

avatar van Shinobi
Een heerlijk bombastisch album waarop Muse helemaal los gaat, aantal jaren terug boeide het me nog niet zo. Maar nu kan ik het erg waarderen.

Ik geef 'm 4, 0 sterren.