Kronos schreef:
Bij mij gaat er terug een halve ster af. Met slechts 7 nummers, die bijna allemaal bestaan uit één idee dat uitgesponnen wordt tot een nummer, is het album wat songmateriaal betreft een beetje pover; lijkt eerder een EP. Uit de weinige ideeën wordt wel het maximum gehaald, maar na meerdere luisterbeurten doet dat denken aan te lang op een stukje kauwgom knabbelen.
Als je het zo bekijkt dan zou je het kunnen zien als een concept album, maar dan eentje met een (te) korte speelduur. Het gaat immers het hele album over het nederend afscheid van Bowie. In het moderne tijdperk van de cd kunnen albums gaan tot 1 uur en 15 minuten.
Persoonlijk vind ik in wat het concept te bieden heeft de lengte prima. Bowie wil gewoon in zijn naderend afscheid kwijt wat hij kwijt wil. Ik vind dat trouwens echt alles uit de kast gehaald is om alles tot in de puntjes verzorgd op plaat te krijgen, zowel qua zang als instrumentatie als de productie van de plaat. Alle nummers zijn goed en vormen een geheel over min of meer hetzelfde onderwerp.
Ik peins er niet over om er iets vanaf te halen qua beoordeling, daarvoor grijpt deze mij qua beleving en intensiteit gewoon teveel. Want wat er opstaat vind ik gewoon van begin tot eind super.
Maar kan me in jouw redenering ook wel vinden, teveel van hetzelfde over hetzelfde 40 minuten lang.