Frenz schreef:
Simpeler gesteld: wat maak je je druk over en sterretje meer of minder
Ik heb het gevoel dat ik jou absoluut niet begrijp. Net omdat ik geen belang hecht aan cijfers (in dit geval dan) stem ik niet, zo eenvoudig is het. Wie maakt zich nu eigenlijk druk?
Van mij mag iedereen zoveel stemmen uitdelen als ze zelf willen. Ze mogen zelfs stemmen zonder het album te hebben beluisterd, mijn opinie over het desbetreffende album zal er niet door veranderen. Dit neemt niet weg dat ik vind dat je pas na geruime tijd waarachtig kan oordelen over een album. Hoeft dit te betekenen dat men pas na 5 jaar mag beginnen stemmen en reviews schrijven? Natuurlijk niet! Ook ik durf na enkele luisterbeurten een mening poneren.
Laten we het echter terug over het album hebben want ik begrijp niet hoe deze discussie tot stand kwam. Het laatste waarover ik ga beginnen discussiëren is het stemgemiddelde.
De finale van het tweede nummer doet me telkenmale de oren spitsen, ik kan er zo gauw de vinger niet opleggen wat het is dat me zo aanspreekt. De saxofoon die als een roofvogel rond z'n prooi blijft slingeren en af en toe uithaalt? Ik heb altijd een zwak gehad voor tegen elkaar opbotsende ritmes. 'Tis a Pity She Was a Whore voldoet ook perfect als bindmiddel tussen de 2 nummers met de duidelijkste eigen smoel - wat niet automatisch betekent dat ik ze verheven vind boven hun broertjes. Blackstar en Lazarus wijken muzikaal en gevoelsmatig echter wat af van de rest. Geen probleem trouwens, het geeft dit album wat extra schwung. Eigenlijk zou ik niet zo gauw een favoriet kunnen aanduiden, ik zie het album als 1 geheel en heb -een uitzondering daargelaten- nauwelijks een nummer eens apart beluisterd.