lennon schreef:
Over MOV zijn de meningen verdeeld. Ik vind die versie op lp echt wel ok overigens. Maar ben dan ook een audiofiel
Weer wat nieuws geleerd
Ben zelf nogal huiverig voor de MoV persingen - heb een tweetal gekocht die ronduit k* waren. Krijg het gevoel dat de kwaliteitscontrole echt een probleem is - ze persen continu. Daarnaast constateer ik: 'wazige' hoezen, ontstaan door te herdrukken obv een kopie, en ontbrekende inlays (waardoor gegevens over meespelende musici, teksten etc geraden moeten worden).
Nee MoV staat hier niet echt goed aangeschreven, al ben ik misschien wel audiofiel (als dat besmettelijk is). Snap het wel de oorspronkelijke versie is zeldzaam, en MoV zit meestal rond de 20,- Desalniettemin zou ik never nooit jamais - wat zeg ik - niemals een MoV release meer kopen als 'placeholder'. Laatst nog wat Creation-releases opgeduikeld waarvoor ik dieper in de buidel moest tasten, maar iedere cent was welbesteed.
Overigens blijft het voor mij bizar om Bowie releases van na de eeuwwisseling op vinyl te willen hebben, na 1994 heb ik zelden lp's van Bowie in de winkel aangeboden gezien. Ik denk ook dat bij het masteren van het album meer rekening is gehouden met cd dan met lp; en dat kun je horen, net zoals andersom (de voorbeelden zijn duidelijk: bijv Roxy Music - Manifesto). Dat je dit laatste album dan weer wél op vinyl koopt, is eigenlijk de begrijpelijke uitzondering. Ook The Next Day heb ik niet op vinyl.