Raekwon - Only Built 4 Cuban Linx... (1995)

Label: Loud

1. Striving for Perfection (1:43)
  2. Knuckleheadz (4:05)

met Ghostface Killah en U-God

3. Knowledge God (4:27)
  4. Criminology (3:49)

met Ghostface Killah

5. Incarcerated Scarfaces (4:30)
  6. Rainy Dayz (5:17)

met Ghostface Killah en Blue Raspberry

7. Guillotine (Swordz) (4:21)

met Ghostface Killah, Inspectah Deck en GZA

8. Can It Be All So Simple [Remix] (4:10)

met Ghostface Killah

9. Shark Niggas (Biters) (1:39)
  10. Ice Water (4:02)

met Ghostface Killah en Cappadonna

11. Glaciers of Ice (4:54)

met Ghostface Killah, Masta Killa, Blue Raspberry en 60 Second Assassin

12. Verbal Intercourse (3:31)

met Ghostface Killah en Nas

16. Wu-Gambinos (5:09)

met Ghostface Killah, Method Man, RZA en Masta Killa

17. Heaven & Hell (4:57)

met Ghostface Killah

18. North Star (Jewels) * (3:58)
|Joël|
Ja precies GZA komt hier wel op voor als gastartiest op het nummer Guillotine (Swordz).
Verder klinkt dit album inderdaad anders dan Liquid Swords. Only Built 4 Cuban Linx... is inderdaad minder duister en Raekwon en Ghostface Killah hebben een hele andere stem dan GZA daardoor alleen al heeft dit album een hele andere sound.
Ik vind zelf Liquid Swords beter dan Only Built 4 Cuban Linx... maar het zijn wel allebij hele goeie albums die zeker het luisteren waard zijn

CaliLove
Raekwon the chef schreef:
en guillotine dan?

LoL, ja vergeten, komt mss ook omdat ik die track een van de mindere vind wegens die wacke beat....

MattDamon2
Verbal Intercourse

avatar van Zjapp
Vroeger lag dit album me niet echt, misschien lag de oorzaak ook een beetje bij Liquid Swords, dat vond ik namelijk echt fantastisch, en ik stond daardoor ook misschien een beetje minder open voor dit album. De laatste maanden luister ik dit album geregeld als ik tijd heb en ik kan er gewoon niet meer om, net zoals Liquid Swords is dit een onvervalst meesterwerk. Elke track is een beetje een stuk van een samenvatting van wat een maffioso/bendelid op een dag/week/maand zoal meemaakt. Raekwon heeft een erg rauwe stem en dat kon ik ook op de Wu-platen al waarderen, maar hier benadert hij soms de perfectie op basis van flow, stemgeluid e.d. Bovendien mocht hij rekenen op een RZA die duidelijk aan de hoogdagen in zijn carrière bezig was. Alles klopt hier gewoon, de beats stralen exact de sfeer uit die Raekwon dit album wou geven. En ook de gastartiesten zijn hier niet onopgemerkt gebleven natuurlijk, buiten zijn Wu-maatjes kan Rae hier ook rekenen op een sublieme Nas. Het is voor mij erg moeilijk om hier 4 verschillende tracks te kiezen als favorieten omdat ik het album vooral als geheel erg sterk vindt. Het zijn de volgende dan maar geworden: Knuckleheadz, Guillotine Swordz, Verbal Intercourse en Ice Cream. En voor ik het vergeet, ik gaf Rae 4,5*

avatar van Zjapp
Wel spijtig dat Knowledge God zo weinig stemmen krijgt. Behoort tot mijn 4 favo's, gewisseld met Knuckleheadz. Rae is hier echt top, en die beat is zoooooo rauw.

ik vind Knowledge God ook best ondergewaardeerd

avatar van Zjapp
En dit album heeft eindelijk een plek in m'n top 10 gekregen.

KSPR
Zjapp schreef:
En dit album heeft eindelijk een plek in m'n top 10 gekregen.

Guillotine Swordz heeft echt een té vette verse van Inspectah Deck:

Rhymes runnin wild like a child in a walker
I scored from the inner slums abroad
And my thoughts are razor sharp I sliced the mic from the cord

avatar van herbertwest
Wat ik persoonlijk ook een licht voordeel vind van Liquid Swords en Enter The Wu is dat ze 13, 14 tracks zijn. Deze is in sommige buien voor mij net iets te lang.

avatar van Zjapp
Album een trapje hoger gezet in m'n top 10. De sfeer die dit album uitstraalt is volledig mijn stijl. Ik betwijfel het of deze ooit nog mijn top 10 zal verlaten. Momenteel ben ik zwaar verslaafd aan Knowledge God, Ice Cream en Wu-Gambinos.

MattDamon2
Ik ken nog steeds geen woorden toevoegen aan dit album..

Het is alsof je naast een maffiabaas heb gezeten zodra je je cd uit de radio hebt geplukt..

Ice Cream vond ik ietsjes minder,

avatar van Chrisseh
Chill, ik begin eindelijk dit album te waarderen. De Wu-albums hebben bij mij altijd tijd nodig totdat het ineens klikt (zie GZA's Liquid Swords, eerst vond ik er weinig aan, nu in m'n top10). Nou, deze lijkt nu eindelijk ook een beetje te klikken. Ben zoinzo een beetje de Wu-solo's aan het uitproberen, ook Ghostface's Supreme Clientele namelijk.

eazyfan
North Star (Jewels) heeft naar mijn mening de mooiste RZA-beat ooit, die beat vind ik erg erg mooi, alleen jammer dat die track niet compleet is, daarmee bedoel ik dat er teveel gezongen wordt en Rae maar eventjes rapt. Anders was dat wel veruit mijn 4de favo op deze Cd geweest.

eazyfan
Ik heb de alternatieve titel bij deze Cd laten verwijderen, dat was de orignele titel van de Cd maar werd dan aangepast. Deze Cd stond op geen enkele site behalve MusicMeter vermeld onder die naam.

eazyfan schreef:

Dan zul je Mellow Mood, Part 1 van Barry White ook wel mooi vinden denk ik, die track is daarin gesampled.

nice trouwens dat ie in je top 10 staat

avatar van MurryMusic
echt een goed album ik vind hem beter dan liquid swords. Dit spreekt me meer aan, die beats vind ik ook beter. Rae komt goed en ghost heeft op dit album een paar van zijn beste verses. Ik vind alle nummers goed, maar mijn favo track is Guillotine (swords) en dan vooral vanwege inspectah's verse zijn begin is kenmerkend voor dit album:
Poisonous paragraphs, smash ya phonograph
in half, it be the Inspectah Deck on the warpath
First class leavin mics with a cast
Causin ruckus like the aftermath when guns blast
Run fast, here comes the verbal assaulta
Rhymes runnin wild like a child in a walker
I scored from the inner slums abroad
And my thoughts are razor sharp I sliced the mic from the cord
First they criticize, but now they have become
mentally paralyzed with hits that I devise
Now I testify, the rest is I.

deze gaat cker me top 1o in

avatar van Statiegeld
Samen met de verses van Nas en Inspectah Deck vind ik Ghostface op Rainy Dayz ook wel een vermelding waard. Hoe hij daar komt vind ik echt geweldig. Die overgang van de dramatisch zingende vrouw naar die geweldige beat en dan direct Ghostface eronder. Geweldig.

CaliLove
Incarcerated Scarfaces vind ik beste track van Raekwon The Chef solo. Ghostface ript het op Criminology en Ice Cream waar ik hem duidelijk de betere vind. Verder heeft Method Man (wie anders? ) ook een vette flow op Wu-Gambinos.

eazyfan
Incarcerated Scarfaces blijft idd dopste Raekwon-solo Ik vind Rae en Ghost gelijk aan elkaar op Criminology en hun verzen zelfs gelijk aan die van Nas en INS hierop, ene Wu-Gambinos-refrein vind ik zo geniaal! Verder is Cappadonna in Ice Water ook gewoonweg heerlijk, zelfde voor Masta Killae in Glaciers of Ice. Ice Cream vind ik gewoon overschat, leuke track maar niks meer of minder en soms vraag ik me toch af waar Mobb Deep was toen deze Cd opgenomen werd Nas wel, maar Mobb Deep niet?

J. Dilla Donuts
Bij "Enter The Wu-Tang" had raekwon al een belangrijke rol met zijn lekkere flow en goede teksten maar dat zijn 1ste solo album zo goed zou zijn wist ik ook niet, het is nu 12 jaar geleden dat dit album uitkwam en nog steeds passeerd deze dagelijks. Met nummers als Criminology, goede beat, goede tekst, top nummer. Ice Cream doet mij altijd weer verlangen naar de zomer, you know why, wederom een sublieme beat en goede MC's. Verbal Intercourse, en zo kan ik ieder nummer wel behandelen.
Helaas is Wu-Tang niet meer wat het geweest is, toch hoop ik iedere keer dat we ooit nog een echte Oldfashin Wu-Banga krijgen.

avatar van MurryMusic
woowww dit album staat lager dan fiddy cent's the massacre...

Social_Mask
Duuhh dats een geniaal album! Stupid..

hahaha jij weer...

respect G jij bent overal

Raekwon the chef
Laten we het bij dit heilige album alsjeblieft niet over die malloot hebben

avatar van J.M.
Niet te geloven dat ik dit album op een 3,5 had staan. Ik heb hem nou een paar dagen in mijn CD speler zitten en het is echt geweldig. Nu is het een mooie 4,5* geworden. Echt geweldig hoe Raekwon rapt en ook hoe je er niet op uitgekeken kan raken. Elke keer weer merk hoe geniaal dit album eigenlijk is. De beats vind ik ook erg goed verzorgd. De uitschieter van het album vind ik toch wel Verbal Intercourse, die verse van Nas is denk ik één van z'n beste uit z'n carièrre, echt genieten keer op keer.
Ook Criminology vind ik echt top.
Ik ben toch blij dat ik me eindelijk wat meer heb verdiept in dit album .

avatar van LapraS
Is Ice Cream gesampled?

avatar van MJ_DA_MAN
Kerel, 99% van de hiphop bevat een of meerdere samples .

avatar van LapraS
Juuu, maar is die beat gesampled ?

avatar van MJ_DA_MAN
Op Wiki staat van niet, maar zal ongetwijfeld een sample inzitten.

Voor zover ik weet is Ice Cream niet gesampled