Raekwon - Only Built 4 Cuban Linx... (1995)

Label: Loud

1. Striving for Perfection (1:43)
  2. Knuckleheadz (4:05)

met Ghostface Killah en U-God

3. Knowledge God (4:27)
  4. Criminology (3:49)

met Ghostface Killah

5. Incarcerated Scarfaces (4:30)
  6. Rainy Dayz (5:17)

met Ghostface Killah en Blue Raspberry

7. Guillotine (Swordz) (4:21)

met Ghostface Killah, Inspectah Deck en GZA

8. Can It Be All So Simple [Remix] (4:10)

met Ghostface Killah

9. Shark Niggas (Biters) (1:39)
  10. Ice Water (4:02)

met Ghostface Killah en Cappadonna

11. Glaciers of Ice (4:54)

met Ghostface Killah, Masta Killa, Blue Raspberry en 60 Second Assassin

12. Verbal Intercourse (3:31)

met Ghostface Killah en Nas

16. Wu-Gambinos (5:09)

met Ghostface Killah, Method Man, RZA en Masta Killa

17. Heaven & Hell (4:57)

met Ghostface Killah

18. North Star (Jewels) * (3:58)
CaliLove

Is de St.Ides commercial van Wu-Tang Clan die je hoort in het begin of de intro van "Spot Rusherz" .

Raekwon the chef
Erg vet nummer vind ik zelf. Ghostface en RZA stelen de show daar

avatar van Zjapp
Ik verwacht nooit dat het tweede luik van Only Built 4 Cuban Linx dit kan evenaren. Het zijn de kleine details die de bedoeling achter dit album extra kracht en geloofwaardigheid bijbrengen. Zoals die sirenes en gierende banden die een achtervolging moeten voorstellen in Knuckleheadz. Of het cocaïne-gesnuif tijdens het begin van Knowledge God in contrast met die hoge full strings, die zorgen voor een ijskoud maffiosi sfeer. Het zijn maar enkele van de belangrijke elementen die deze plaat een extra dimensie geven.

Word.
mooi bewoord man

avatar van MurryMusic
weetje ik vind eigenlijk die laatste 2 nummers alleen minder..north star jewelz en heaven & hell. Ik stop het altijd als die start. muja. de rest vind ik wel top!

MurryMusic schreef:

Heaven and Hell vind ik ook minder, maar North Star (Jewels) vind ik echt een mooie track, die beat + intro en dan na een tijdje Raekwon The Chef die begint te rappen.

MurryMusic schreef:

waarom geef je het dan een 5?

anyway, ik vind Heaven and Hell ook een goed nummer, ontzettend mooie beat, net als Northstar inderdaad

Raekwon the chef schreef:

waarom geef je het dan een 5?

Ja als je enkel albums waarvan je echt àlle tracks goed vindt een 5 kan geven, kan ik aan geen enkel album een 5 geven
Enter The Wu-Tang (36 chambers) gaf ik bv een 5 en is nr 1 in me top10 maar tracks als Can It Be All So Simple en Tearz skip ik regelmatig...

Raekwon the chef
Dan ben ik blijkbaar de vreemde eend in de bijt, want alles wat ik 5,0 stem, vind ik ook echt alles steengoed en skippen komt daar niet aan te pas

_2M
Die beat van Glaciers Of Ice.. ongekend vet.

eazyfan
North Star is maar bonus-nummer, dus die kan je achterwege laten. Heaven & Hell vind ik topnummer, eigenlijk gewoon erg goed, mooie afsluiter van een geniaal album. Dit album is en blijft top op alle vlakken. Rae en Ghost op de toppunten van hun carrieres, vergezeld door Wu en RZA's beste producties. Beter wordt het niet. Criminology blijft voor mij het toppunt hier, veruit het beste nummer en een van de 25 beste Rap-nummers ooit als je het mij vraagt. Alleen vind ik persoonlijk Wisdom Body een ongelooflijk mislukte track, daardoor geen 5*.

North Star vind ik trouwens zeker geen slecht nummer, een van de mooiste RZA-samples ooit erin gebruikt en die tekst van Rae is echt briljant, alleen jammer dat er teveel gepraat is.

eazyfan schreef:

Dat vind ik juist mee van de betere tracks op dit album, Ghostface Killah die met z'n vette stem over een dope beat rapt, beter kan bijna niet

CaliLove schreef:

avatar van MurryMusic
Ik besluit hem maar idd maar geen 5* en dat komt simpelweg door de laatste 2 tracks, die vind ik echt minder. Dat is dus al snel 1/9 van het album dat ik niet goed vind

avatar van wouter-d
beste wu-solo album (hoewel ik wel vindt dat een album van reakwon en ghostface killah is en dus misschien een duo album?)

lekkere beats en alleen al door wat het veroorzaakt heeft aan maffioso rap al een plaats in de cd kast van iedere hip hop liefhebber.

(hoewel al die bagger van jay-z hebben we dus ook aan raekwon te danken en bedankt!!)

nog net in mn top 10, beste nummer knuckleheadz

wouter-d schreef:

Ja en op sommige momenten vind ik Ghostface Killah gewoon beter dan Raekwon The Chef (Criminology, Verbal Intercourse, Ice Cream).

word

avatar van LapraS
Ik kan de clip van Wu Gambinos nergens vinden.

LapraS schreef:
Ik kan de clip van Wu Gambinos nergens vinden.

Daar bestaat (jammer genoeg) geen clip van.

LOL PHAIL.
Had RZA wel

The grand exquisite imperial wizard oh is it
The Ryzarector come to pay your ass a visit
Local bio-chemical, universal giant, the black general
Lickin shots to Davy Crockett on the bicentennial
Happen millenium two thousand microchips two shots of penicillin
goes up your adrenalin son it's time for boutin

Zien willen uitspreken.

avatar van snoopy
Hij is niet echt mijn favoriete Wu-Tang member maar dit album was zeker een groot succes, man ik denk gewoon dat Old School Hip-Hop overheerst .

Jamaican
Vorige week samen met Liquid Swords van GZA beluisterd. Raekwon bewijst hier één van de beste MC's van de Wu te zijn en RZA laat zien dat hij sinds het debuut van de Wu alleen maar verbeterd is in het maken van beats. Luister Incarcerated Scarfaces : wat wil je nog meer? Nas steelt hier de show op Verbal Intercourse, best flow ooit!

4,5* net als Liquid Swords van GZA. Ik vind de Wu solo's beter dan de groep zelf, ook al heeft ieder lid hier ook z'n bijdrage.

CaliLove
Iedereen zegt dat Nas Verbal Intercourse ript etc. akkoord, ie heeft ille rhymes en een vette flow op die track, maar Ghostface Killah bewijst dat ie een Killa is en killt die track gwn met z'n flow + stem en z'n rhymes.

rico-bballer
Ze komen allemaal ziek maar die verse van Nas blijft me eeuwig bij.

avatar van FunkyMonk
Live on the run, police paying me to give in my gun
Trick my Wisdom, with the system that imprisoned my son

Zó perfect...

avatar van LapraS
Die beat in 't begin van Knowledge God ( paar seconden na dat coke gesnuif ) is echt meesterlijk. Zoals Jordy als zei, The Godfather op CD.

avatar van wouter-d
Ik vindt master killah op wu-gambino's ook echt vet meestal vindt ik hem niet zo tof maar dit is zeker zijn beste verse wat mij betreft.

ook inspectah deck (normaal al behoorlijk vet en soepel) gaat echt los wat mij betreft op guillotine [swords]

en GZA aan het einde van hetzelfde nummer...gruwelijk

dat vindt ik misschien wel het vetste van dit album dat de andere wu leden ook zo gruwlijk er op staan. Jammer dat ODB er niet op staan (zo langzamerhand heb ik wel door dat niet iedereen dit deelt)

CaliLove
Ik deel het nochtans wel met je hoor, jammer dat ODB er niet opstaat.

avatar van Zjapp
Zat ODB ten tijde van OB4CL niet behind bars?

CaliLove
Nee, volgens mij toch niet, heb er in ieder geval nog nooit iets van gehoord.