Slayer - Christ Illusion (2006)

Label: American

1. Flesh Storm (4:14)
  2. Catalyst (3:07)
  3. Skeleton Christ (4:22)
  4. Eyes of the Insane (3:23)
  5. Jihad (3:31)
  6. Consfearacy (3:07)
  7. Catatonic (4:54)
  8. Black Serenade (3:16)
  9. Cult (4:42)
  10. Supremist (3:51)
  11. Final Six * (4:10)
  12. Black Serenade [Alternative Version] * (2:58)
  13. Disciple [Live] * (3:44)
  14. Mandatory Suicide [Live] * (4:04)
Charles Manson
Stan, hoewel ieder recht heeft op een mening, kun je niet stellen dat dit "alleen schreeuwen" is.

Dat is toch echt te kort door de bocht.

Slayer geldt als een legende op metalgebied.
Onder andere Slayer heeft de standaard gezet voor de (thrash)metal.

Hun drummer is bijzonder goed, evenals hun gitaristen.
Slayer is een autoriteit op metalgebied, een begrip.
Veel drummers, gitaristen willen leren spelen zoals Slayer.
Het is een van de meest inloedrijke metalbands ooit.

Dus jij mag het absoluut kut muziek vinden, tuurlijk.
Maar het is zeer zeker meer dan "alleen schreeuwen".

stan_music schreef:

hetzelfde als jou denk ik ?
ik heb deze cd geluisterd omdat hij zoveel goede reacties kreeg, maar ik vind het niks meer dan een partij schreeuwen, maar goed zoals ik al zei ieder z'n eige smaak

Ik hou niet van Hip-Hop, ik heb er niets mee, en ik heb er niets aan. Dus waarom zou ik dan Hip-Hop gaan luisteren als ik weet dat ik er niet van hou, zélfs als dat specifieke Hip-Hop album heel goede reacties krijgt op MuMe.
Logisch, toch?

en wie niet van Slayer houdt, is een homo, hahahahahahaha

hier ga ik niet eens verder op in, zo triest

en wie niet van Slayer houdt, is een homo, hahahahahahaha

Ik snap best dat je dit voor de grap doet, echter bij je inschrijving op deze site heb je kunnen lezen dat MuM een site is waar serieus over muziek gesproken wordt en geen site is waar dit soort onzin thuishoord.

Necr0ph0biC
Charles Manson schreef:

Dat is toch echt te kort door de bocht.

Slayer geldt als een legende op metalgebied.
Onder andere Slayer heeft de standaard gezet voor de (thrash)metal.

Hun drummer is bijzonder goed, evenals hun gitaristen.
Slayer is een autoriteit op metalgebied, een begrip.
Veel drummers, gitaristen willen leren spelen zoals Slayer.
Het is een van de meest inloedrijke metalbands ooit.

Dus jij mag het absoluut kut muziek vinden, tuurlijk.
Maar het is zeer zeker meer dan "alleen schreeuwen".

en wie niet van Slayer houdt, is een homo, hahahahahahaha

Amen, en Eddie als het goed is werd dat op een DVD gezegd hoor, vandaar denk ik

avatar van Eddie
nee op die die DVD werdt gezegt "Anyone who is not into slayer should just fucking die" (komt van de 'fans Rull' sectie van War at the warfield) das veel zieker, maar je hebt gelijk eddie zal niet zo zeiken

Necr0ph0biC
Whaha oja is ook zo En het was: If you don't listen to Slayer you just need to fucking die''maar ik zal ook niet teveel zijken

Charles Manson
weet je welke ook cool was?
die dikke, niet al te snuggere gozer die zei van:
soms heb je gewoon de drang om keihard SLAYER!!!!!!! te gillen en als gasten dat van elkaar zien dan weet je van elkaar "They know man, they know"
hahahaha, en die andere:
How does a Slayer song sounds for you?

wwwwrwgwgwgtwgwgwgwgrgrgrgrgrgr!!

and how does that make you feel?
WRRRRROOOAOAOAOAOAOAOAOAOAAGAHAHAHAA

and is that good or bad?
hahahahahaha

avatar van tomthumb
Charles Manson schreef:

die dikke, niet al te snuggere gozer

Wie? Jeff Hanneman?

avatar van Metalhead88
heb em nu aanstaan, buiten kloteweer, in mijn hoofd kloteweer, et pept me behoorlijk op moet ik zeggen, gewoon heerlijk knallen met dit album...

Geweldig album. Eindelijk weer boeiende metal. En wat geeft het dat het niet net zo goed is als RIB. Slayer kan tenminste elke keer weer een behoorlijk niveau halen. De metalbandjes van tegenwoordig brengen een keer wat leuks uit en zakken daarna gelijk weer door het ijs met die geweldige vooruitstrevende ideeën van ze.
Het moet hard, snel en strak zijn want daar is metal voor bedacht. En wie kunnen dat beter?

avatar van Eddie
Eddie sluit zich aan bij Dom-Djon

Heb 'm nu 'n stuk of vijf keer gehoord en heb 'm dan toch maar besteld

slaemperayreon
Hulde aan hun MySpace waar het gehele album te beluisteren valt en ik ook die gelegenheid heb aangegrepen. Laat ik meteen maar met de deur in huis vallen: wat een ernstige goede plaat is dit! Dit is nou gewoon echt een typische thrashplaat: rauw, snel en smerig. Na het misschien ietwat tamme "God Hates Us All" is dit zo'n verademing. Tuurlijk zijn er hier en daar wat langzamere stukjes te bekennen, maar over het algemeen wordt dat dan weer goed gemaakt door snel daarna het gaspedaal weer even in te drukken. "Skeleton Christ" is daar een prima voorbeeld van. Het begint midtempo, maar mondt dan in het midden uit in een lekker opzwepend stukje met een felle tekst, die bovendien ook heerlijk wordt geschreeuwd en zo een nog agressiever randje krijgt. Maar zoals ik al zei, de hele plaat staat eigenlijk weer bol van de agressie. Daarnaast vind ik dat er ook meer aan is gedacht om de songs interessant te houden qua opbouw, zoals in "Cult". Erg zeker durf ik het niet te zeggen, aangezien Slayer natuurlijk een groot aantal klassiekers op zijn naam heeft staan, maar misschien vind ik dit wel een van de betere. Nog even nadenken over de score, maar het is waarschijnlijk dat het de volle zal zijn.

avatar van HammerHead
Hoewel ik het niet meer verwachtte heeft Slayer het toch voor elkaar gekregen... een echte thrash plaat maken. Zo doe je dat dus: terug naar je roots gaan (Metallica anyone?)

Vanaf Flesh Storm knallen ze er direct ongenadig hard en snel in. Misschien wel het beste Slayer nummer sinds War Ensemble. Ook de rest van het album blijft van een hoog niveau, misschien niet zo hoog als dat van halverwege de jaren 80, maar dat lijkt me dan ook een schier onmogelijke opgave.
Enige minpuntje is misschien het tekstuele niveau. Wat dat betreft heeft Slayer in ruim 20 jaar tijd geen greintje ontwikkeling laten zien. Je moet het lef maar hebben om anno 2006 nog met 666 in je lyrics op de proppen te komen.

Het zij ze vergeven, voorlopig bevalt deze plaat me uitstekend.

Charles Manson
het is ronduit ontluisterend Hammerhead, maar ik ben het zowaar met je eens.

Bobiej
Qua muziek en stemmengemiddelde is dit de beste Slayer sinds "Seasons In The Abbyss".

avatar van Klumpie
Bobiej schreef:

avatar van c-moon
Ik heb 'em net in huis gehaald! (samen met 'god hates us all', 'reign in blood', 'south of heaven' en nog onderweg: 'seasons in the abyss') en na nog maar twee luisterbeurten had ik al zoiets van 'jezus christus!!!'

Uiterst verantwoord geweld is dit!!! Een zeer goede trashplaat, met als voorlopige favorieten "Cult", "Consfearacy"...

Had tot voor kort nog niets van Slayer in huis - jaja: shame on me - en ben volop mijn schade aan het inhalen.. dus dra post ik wat meer, ook bij de andere Slayer-CD's... ik kan wél al kwijt dat ik NIET de afkeer van sommigen top "God Hates us all" deel....

Zo.. binnenkort (nu ja, november) Slayer (& co) live in de Brabanthal in Leuven!

c-moon schreef:

en waarom zou je ook?
God Hates Us All is GEWELDIG!

avatar van xangadix
Voor € 75,- ja. Daar moet ik nog eens even goed over nadenken...

avatar van xangadix
Wat is dat trouwens voor onzin? De hele unholy alliance mag wat mij betreft opdonderen, ik hoef alleen Slayer maar te zien.

avatar van twin
xangadix schreef:
Voor € 75,- ja. Daar moet ik nog eens even goed over nadenken...

Ongelofelijk wat een geld

xangadix schreef:

groepen als In Flames, Children of Bodom, die mogen opdonderen van jou...

(en die tickets zijn inderdaad veeeeeeel te duur)

Ok, heb 'm nu eindelijk ook in huis en nog eens geluisterd (voordien ook al een paar keer via de illegale manieren geluisterd) en nu ben ik wel klaar voor commentaar en (voorlopige) score.

Christ Illusion is, zoals voorheen al overvloedig gezegd is, geen 2e Reign in Blood, maar toch wel een voorbeeld van hoe een echte, rauwe trash-plaat moet klinken.
De lyrics hebben geen extreme make-over ondergaan en zijn zoals we ondertussen al gewend zijn van Slayer, weer lekker anti-Christelijk en verheerlijken Satan. Het gitaarspel van King en Hanneman is ietsje melodischer, al ontbreken de trashy riffjes uiteraard niet.
De drums van Lombardo hebben ook geen veranderingen ondergaan, behalve dat hij in Supremist experimenteerd met blastbeats.
Al bij al een echte Slayer (en trash) plaat die naast de anti-christelijke teksten ook geen enkel zwak nummer heeft.

Voorlopige favorieten zijn: Eyes of the Insane, Black Serenade, Cult en Supremist.
4.5*

xplorer schreef:

groepen als In Flames, Children of Bodom, die mogen opdonderen van jou...
(en die tickets zijn inderdaad veeeeeeel te duur)
Ik ken ze (nog) niet, dus als ze de prijs opdrijven mogen ze wat mij betreft wegblijven.

Bobiej
xangadix schreef:

Luister "Hate Crew Deathroll" en "Follow The Reaper" van Children Of Bodom eens. Prima kennismaking met CoB. CoB is trouwens een prima live band.

xangadix schreef:

Ok, ik zeg niet dat de prijs niet te hoog is, maar die andere bands zoals In Flames, Cildren of Bodom, Mastodon, zij toch wel heel goede bands hoor.

Charles Manson
ik denk aleen persoonlijk dat de liefhebber die van agressieve metal houdt misschien wat minder kan met de melodischere muziek van Children of Bodom en In Flames.

ik merk althans aan mezelf dat ik niet van die melodische muziek hou en ik hoor mezelf dan dus ook juist zeggen: nee, ik juist meer van Slayer enzo.

Voor mij is deze bill echt 2 voorprogramma's afzien voordat de METAL begint.
maar da's smaak he, no offense.

avatar van Eddie
75.- vind ik echt schofterig duur, zeker met de wetenschap dat slayer niet langer dan 75 minuten zal spelen.