Zigstar schreef:
Haha.. ik vind dit zo grappig... met name die opmerking over synthesizers: het eerste lied begint, en na die eerste aantal (zeer irritante) drumslagen is de synthesizer - weliswaar samen met de piano - het eerste instrument dat ik hoor. En later in dit lied wordt het instrument nog gebruikt om 'violen' voor te stellen. En ik geloof dat een deel van die 'sax-solo' wordt duidelijk ook door een ander instrument dan de sax uitgevoerd.
Bij het tweede: zelfde verhaal, het lied zit verwrongen van de synth-samples....
1. Happiness Is Easy
- drumpartij opent nummer met een subtiel tikje op de claves om een gaatje in het patroontje op te vullen
- een elektrische bas glijd er in met de nadruk op de hoogste noot
- de piano valt in gevolgd door een contrabas
- een zacht tapijtje word er onder gelegd met een orgel (gespeeld door Steve Winwood)
- de strijkers moet ik je nageven komen waarschijnlijk wel uit een kastje en de sax/trompetsolo kon inderdaad ook wel iets van een elektronisch bewerkte originele opname zijn gemaakt door Mark Hollis zelf.
2. I Don't Believe In You
vol met synth-samples? Er zit in het begin een klein effectje maar voor de rest is het echt allemaal op 'normale instrumenten (voor zover een synth al geen normaal instrument is eigenlijk) gespeeld. Je beseft toch wel hopelijk dat een beetje creatieve gitarist de meest wonderlijke geluiden uit zijn gitaar kan krijgen bijv.?