Duran Duran - Duran Duran (1993)

Alternatieve titel: The Wedding Album

Label: Capitol

1. Too Much Information (4:56)
  2. Ordinary World (5:40)
  3. Love Voodoo (4:58)
  4. Drowning Man (5:14)
  5. Shotgun (0:52)
  6. Come Undone (4:38)
  7. Breath After Breath (4:57)
  8. UMF (5:31)
  9. Femme Fatale (4:21)
  10. None of the Above (5:17)
  11. Shelter (4:24)
  12. To Whom It May Concern (4:22)
  13. Sin of the City (7:15)
  14. Falling Angel * (4:36)
  15. Stop Dead * (4:32)
  16. Time for Temptation * (4:10)
  17. Come Undone [12" Mix - Comin' Together] * (7:22)
  18. Ordinairy World [Acoustic Version] * (5:08)
  19. Too Much Information [David Richards 12" Mix] * (4:14)
avatar van luigifort
Moet je aan wennen, vond ik eerst ook. Nu vind ik het een heerlijke versie, heeft iets charmants. Ook de eerste versie die ik leerde kennen!

Dit album is verreweg mijn fave van ze btw. Ondanks al die klassiekers uit het verleden, die hier niet opstaan.

avatar van vigil
luigifort schreef:

Ik draai dit album niet heel vaak en als ik m draai valt die vreemd genoeg altijd een klein beetje tegen. Vaak reflecteer ik t album naar de 2 bekendste singles en die zijn wel zo goed dat de rest dan wat achterblijft. Voor mij komt enkel Love Voodoo bijna op dat zelfde niveau. Too Much vind ik overigens ook nog best goed en ook Femme Fatale kan ik nog wel aardig hebben maar een nummer als Drowning Man vind ik dan weer helemaal niets.

avatar van luigifort
Ja, Femme Fatale valt toch een klein beetje tegen ivm met de rest wat daarvoor kwam.

Voor mij zijn uiteraard Too Much Information, Ordinary World en Come Undone 3 wereldtoppers.

Love Voodoo zit daar net onder, maar ook een erg fijn en groovy topnummer!

Drowning Man kon ik in het begin weinig mee. Maar nu vind ik 'm wel erg lekker schurend ofzo. Beetje Madchester?

Breath After Breath vond ik vroeger wat jolig, maar nu een tamelijk goed en lekker nummer

UMF is lekker funky en groovy, best goed nummer ook wel.

None of the Above vind ik ook tamelijk werelds eigenlijk. Zo lekker, zo smooth.
Zelfde geldt voor Sin of the City, ook een ijzersterk nummer. Deze 2 dus samen met Love Voodoo net onder de 3 wereldtoppers.

Shelter vind ik ook gewoon erg lekker. Apartig nummer met heerlijke beats en electronica en een zeer fijn refrein.

To Whom It May Concern vond ik vroeger de minste van het stel. Maar nu gewoon een erg fijn en leuk nummer.

Shotgun is wel geinig

Je hebt van die albums die als geheel meer zijn dan de som der delen. Waar je bij die albums de songs afzonderlijk beoordeelt zou je bv op een 4,5 uitkomen. Maar bij deze dus of The Queen Is Dead en Zooropa voelt het als een geheel en doen de iets mindere elementen daar niet aan af. 5 sterren dus voor al deze albums. Bij Manifesto heb ik dat bv niet. Daar halen de mindere elementen voor mij het geheel wel naar beneden.

avatar van vigil
luigifort schreef:

Vaak zijn dat de albums uit "jouw" tijd zoals Zooropa en Wedding Album dus. Toen je die ontdekte in die periode daar kan eigenlijk nauwelijks nog een album tegenop nu we jaren verder zijn. Zeker voor de gevoelige mensen onder ons

avatar van luigifort
Haha, ja precies, zo werkt het
Dit was ook het eerste hele album dat ik van ze leerde kennen
Queen is Dead en NGD is dan niet mijn tijd, maar ook 5 *
Maar inderdaad, wat je zegt. De albums uit jouw tijd hebben wel vaak een streepje voor

Over het algemeen mooi album, met Ordinary World en Come Undone uiteraard als hoogtepunten. Ook Too Much Information, Love Voodoo en Sin of the City mogen er zeker zijn. Zit echter ook een hoop nummers tussen die mij niet zoveel doen. Zit zeker niet in mijn top 5 van de heren

avatar van bert114
Sluit mij aan bij het gros van de commentaren hierboven. Toch nog een keer extra benadrukken, dat “Zjie issuh Vemvetaal” is echt slecht. Mevrouw Päffgen draait haar om in haar graf

avatar van milesdavisjr
Het album duurt wat lang maar er zitten toch genoeg krenten in de pap om van dit plaatje te genieten. Een van de betere platen van de band in mijn ogen.

milesdavisjr schreef:

Helemaal eens. Dit album behoort tot een van de top 5 platen (wat mij betreft) van de band.

En Femme fatale vind ik beter dan het zeikerige origineel.... (hoe kan je nou een Engelse native beschuldigen van een slechte uitspraak?)

[quote]lennon schreef:

De zinsnede Femme fatale is nou niet echt Engelstalig

Smaken verschillen Lennon, maar het origineel, zeker in combinatie met het album waar het vandaan komt, de schrijver (Lou Reed), Warhol’s ideeën en Nico (overigens gaat dit nummer niet over haar) zijn mijns inziens toch van een ander niveau dan deze cover.

avatar van gaucho
Coveren is nooit DD's sterkste punt geweest. Ze hadden zo'n coveralbum gemaakt dat ik ooit eens gekocht heb, maar die sneuvelde al bij de eerstvolgende opruimbeurt. Femme fatale vind ik hier nog wel meevallen trouwens, al ben ik ook niet super-vertrouwd met het origineel, dat scheelt misschien.

Per saldo is dit nog altijd een van de betere DD-albums, al wordt-ie wel in hoge mate gedragen door de twee fantastische singles. Ik wou dat het hele album van dat niveau was, dan was het een vijfsterrenplaat. Niettemin gaat The Wedding Album sterk van start, want de eerste vijf nummers mogen er allemaal zijn. Helaas zakt het niveau daarna wat in, maar gelukkig zakken ze nergens door de ondergrens. Iets waar ik de band helaas op latere albums (en ook op enkele eerdere trouwens) regelmatig moest betrappen...

avatar van bert114
Mijn eerste DD kennismaking was met Rio, in 1982. Dat album staat als een huis, heeft een bepaalde energie en het monumentale The Chauffeur. Wedding album is geen slecht album maar heeft gewoon wat zwakkere momenten

avatar van gaucho
Ja, het niveau van Rio, daar komen ze nooit meer overheen. Geeft ook niet, maar daarmee legden ze de lat wel meteen erg hoog voor zichzelf. Een vijfsterrenplaat, met gewoon negen topnummers achter elkaar. Ach, aan deze kan ik altijd nog wel 3,5 sterren kwijt. Maar hierna werd het naar mijn mening echt minder, met uitzondering van All you need is now; dat was een opzienbarende 'return to form'. Alleen jammer van die vreselijke hoes...

bert114 schreef:
De zinsnede Femme fatale is nou niet echt Engelstalig

Haha goed punt, maar de 1e 2 woorden wel

gaucho schreef:
Ja, het niveau van Rio, daar komen ze nooit meer overheen.

Naar mijn mening, hebben ze dat toch redelijk aangetikt met Duran Duran - All You Need Is Now (2010) - MusicMeter.nl

lennon schreef:

Nou ja, dat schrijf ik ook min of meer. Wat mij betreft staat die niet op hetzelfde niveau als Rio, maar dat het hun beste is van deze eeuw, daar zijn we het volgens mij wel over eens.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Ja, Arcadia, de beste plaat die Duran Duran nooit heeft gemaakt!

avatar van bert114
Gewoon in het algemeen, niet naar jou persoonlijk Lennon, dit is jouw top 5, maar ik begrijp niet zo goed wat “Seven” misdaan heeft, gelet op de lage waardering op MuMe. Vond het destijds in 1983 een waardige opvolger van Rio en ook na 40 jaar klinkt het nog steeds goed

Als ik een MuMe ranglijst maak van DD studioalbums staat Seven op plek 12 van de 16. Dat gaat nergens meer over, ook al weet ik dat “stemmen” een objectief iets is en het aantal uitgebrachte stemmen op sommige latere albums ook stukken lager is waardoor er een vertroebeld beeld ontstaat.

Wordt het tijd voor een Seven steunactie ?

bert114 schreef:

Wordt het tijd voor een Seven steunactie ?

Ik persoonlijk vind dat ook een fijne plaat. Absoluut. Die schuurt ook tegen die top 5 aan,. Maar ik vind zelfs Liberty ook een fijne plaat, en daar sta ik toch vaak alleen in.
Het is uiteindelijk allemaal persoonlijke smaak natuurlijk.

De band haalde met dit album uit 93 hun populariteit weer een beetje aan, nadat ze natuurlijk in de vergetelheid waren geraakt, Hiermee lieten ze wel zien er nog te zijn, ook in de 90s. En het is nooit te vergelijken met Rio, of een ander album. De sound is anders, de bezetting is anders. Andere tijden, andere invloeden.
En daarom vind ik dit een goed album, ik hoor het los van de 80s platen die ze maakten.