The Police - Synchronicity (1983)

Label: A&M

1. Synchronicity I (3:22)
  2. Walking in Your Footsteps (3:36)
  3. O My God (4:02)
  4. Mother (3:05)
  5. Miss Gradenko (1:59)
  6. Synchronicity II (5:01)
  7. Every Breath You Take (4:13)
  8. King of Pain (4:58)
  9. Wrapped Around Your Finger (5:13)
  10. Tea in the Sahara (4:12)
  11. Murder by Numbers * (4:34)
  12. Truth Hits Everybody [Remix] * (3:49)
  13. Man in a Suitcase [Live] * (2:18)
  14. Someone to Talk To * (3:04)
  15. Message in a Bottle [Live] * (4:50)
  16. I Burn for You * (4:53)
  17. Once Upon a Daydream * (3:31)
  18. Tea in the Sahara [Live] * (5:04)
  19. Every Breath You Take [Backing Track] * (4:07)
  20. Roxanne [Backing Track] * (3:12)
  21. Wrapped Around Your Finger [Live] * (5:25)
  22. Every Bomb You Make * (3:22)
  23. Walking on the Moon [Live] * (5:01)
  24. Hole in My Life [Live] * (3:52)
  25. One World (Not Three) [Live] * (5:33)
  26. Invisible Sun [Live] * (4:45)
  27. Murder by Numbers [Live] * (4:37)
  28. Walking in Your Footsteps [Derangement] * (3:52)
  29. Tea in the Sahara [Derangement] * (3:35)
  30. Synchronicity I [Demo] * (3:33)
  31. Synchronicity I [Alternate Mix] * (3:52)
  32. Synchronicity I [Instrumental] * (3:22)
  33. Walking in Your Footsteps [Alternate Version] * (4:37)
  34. Walking in Your Footsteps [Alternate Mix] * (4:02)
  35. O My God [Demo] * (4:37)
  36. O My God [Outtake] * (5:14)
  37. O My God [OBX Version] * (4:25)
  38. O My God [Alternate Mix] * (3:44)
  39. Mother [Alternate Version] * (3:06)
  40. Mother [Instrumental] * (3:12)
  41. Miss Gradenko [Alternate Mix] * (2:00)
  42. Synchronicity II [Demo] * (5:06)
  43. Synchronicity II [Outtake] * (4:33)
  44. Synchronicity II [Extended Version] * (5:48)
  45. Synchronicity II [Alternate Mix] * (4:54)
  46. Synchronicity II [Instrumental] * (5:04)
  47. Every Breath You Take [Demo] * (4:00)
  48. Every Breath You Take [Outtake] * (4:03)
  49. Every Breath You Take [Alternate Mix] * (4:03)
  50. King of Pain [Demo] * (4:14)
  51. King of Pain [Alternate Version] * (4:48)
  52. King of Pain [Alternate Mix] * (4:58)
  53. Wrapped Around Your Finger [Demo] * (4:45)
  54. Wrapped Around Your Finger [Alternate Mix] * (4:54)
  55. Wrapped Around Your Finger [Instrumental] * (5:15)
  56. Tea in the Sahara [Demo] * (4:23)
  57. Tea in the Sahara [Alternate Mix] * (4:13)
  58. Murder by Numbers [Demo] * (3:25)
  59. I'm Blind [Demo] * (3:29)
  60. Loch * (2:00)
  61. Ragged Man * (2:41)
  62. Goodbye Tomorrow * (3:12)
  63. Truth Hits Everybody [Remix - Outtake] * (4:03)
  64. Three Steps to Heaven * (2:48)
  65. Rock and Roll Music * (1:55)
  66. Synchronicity I [Live] * (2:56)
  67. Synchronicity II [Live] * (4:53)
  68. Walking in Your Footsteps [Live] * (4:09)
  69. Message in a Bottle [Live] * (4:23)
  70. Walking on the Moon [Live] * (4:23)
  71. O My God [Live] * (3:46)
  72. De Do Do Do, de da da Da [Live] * (4:49)
  73. Wrapped Around Your Finger [Live] * (5:29)
  74. Tea in the Sahara [Live] * (4:33)
  75. Spirits in the Material World [Live] * (3:09)
  76. Hole in My Life [Live] * (4:58)
  77. Invisible Sun [Live] * (5:35)
  78. One World (Not Three) [Live] * (5:34)
  79. King of Pain [Live] * (6:23)
  80. Don't Stand So Close to Me [Live] * (3:52)
  81. Murder by Numbers [Live] * (4:40)
  82. Every Breath You Take [Live] * (4:34)
  83. Roxanne [Live] * (5:52)
  84. Can't Stand Losing You [Live] * (8:35)
beaster1256
de eerste kant van de plaat trekt op niets , de tweede is zeer goed, maar al bij al een zwakke plaat heb hem ook op cd , en totaal niet geremasterd, zwak van klank en volgens mij gemaakt in het oostblok, als je iets wil van de police koop dan hun greatest hits

avatar van dynamo d
Beste Police album (4,5*) met niet alleen de klassieker 'Every Breath You Take' maar ook met geweldige songs als 'Wrapped Around Your Finger', 'King of Pain' en 'Synchronicity II'.

avatar van c-moon
Los van de hits, die ook wel heel erg goed zijn natuurlijk, bevat dit album, tevens zwanezang van The Police, enkele echte pareltjes. Luister maar eens naar Murder By Numbers en Tea In The Sahara. Gewoon schitterend. Of ook niet te vergeten Miss Gradenko. Prachtige popsong.

Van de meer rockende nummers zijn wat mij betreft zowel Synchronicity I, maar toch vooral II zéér de moeite. De nachtmerrie van Mother, "every girl I go out with becomes my mother in the end", klinkt ook zo...

Klasseplaat. Echt een afscheid in schoonheid...

Ben het trouwens met Beaster helemaal niet eens... Dit is een absloute aanrader als je iets kopen wil van The Police. Trouwens de Police platen zijn onlangs nu toevallig WEL geremasterd (als ik me niet vergis in 2002, niet lang nadat dit ook gebeurde door Virgin met de Simple Minds albums). En die kwaliteit mag er zijn...

ik snap niet waarom het gemiddelde van deze CD zo laag ligt, want het is een prachtplaat. Deze cd bewijst maar weer is dat The Police stopte op hun hoogtepunt

avatar van Janz
joost88 schreef:

Jammer alleen dat Andy Summers zonodig Mother op de plaat wilde hebben. Wat een kolerenummer. Sting heeft terecht gedacht: als het zo moet dan kap ik ermee.

avatar van orbit
Deze plaat is overthetop. Je hoort hier duidelijk dat ze geen duidelijke richting kunnen vinden in hun sound. Waarschijnlijk waren de artistieke meningsverschillen tussen sting en copeland hier op het hoogtepunt. Desalniettemin staan er een aantal juweeltjes op, zoals wrapped around your finger, every breath en king of pain

avatar van monique
ik sluit me aan bij de woorden van janz het nummer van andy summers (mother) past totaal niet op deze zeer goede cd.

avatar van Hans Brouwer
joost88 schreef:
De dvd "synchronicity concert", een registratie van hun tour uit 1983, is ook van harte aan te bevelen!! Voor niet te veel € te koop bij FRS. Bij mijn weten de enige concertregistratie van The Police op dvd. Geluid en Beeld van een zeer acceptabel niveau. Policefans, kopen die dvd!!

Stel je voor; al die jongelui met jaren 80-matjes in de nek die voor het eerst Andy Summer's Mother horen....

Ik vind het wel gezond dat kant 1 zo afwijkt van kant 2. Als dat niet het geval zou zijn geweest werdt het te poppy en voorspelbaar. Dat is het niet, en zo moet het ook zijn.

beaster1256 schreef:
als je iets wil van de police koop dan hun greatest hits

Nah, ben ik het toch niet mee eens. Veel van hun muziek is evenredig goed, zowel de singles als de albumtracks.
Zaken als Fame in Amsterdam houden wel eens uitverkoop op boxsets en op die wijze ben ik aan Message In A Box gekomen. Het voldoet aan alle verwachtingen zowel voor fans als niet-zo fans, en ik raad het iedereen die ook maar enigszins geinteresseerd is in The Police aan.

avatar van orbit
Ben het helemaal met je eens, onzinnig om te stellen dat greatest hits van deze band ook maar enigzins de lading dekt.. wat zijn sommigen toch oppervlakkig.

orbit schreef:

Inderdaad.
Luister bv. maar eens naar die vroege live-opnames van hun. Klinkt als een totaal andere band als op Synchronicity, maar absoluut energiek en opwindend.
Dat was ook The Police, en die Police hoor je bv. niet echt op een van de verzamelaars!

EVANSHEWSON
Na het erg teleurstellende Ghost in the Machine (die zal ik niet gauw nog een keer draaien !) herpakt ons groepje zich toch met dit redelijk album.
Het vreselijke Miss Gradenko (was niet van de hand van Sting, ik dacht van Andy Summers ?) moet ik skippen, kan daar echt niet naar luisteren. Zo ook Mother (bweurk).
Maar dan hebben we het ergste gehad !

De titelsong is een flinke rocker, zo ook zijn vervolg !
Every Breath You Take is geen liefdesliedje, maar een nummer over stalking - dixit Sting - en is een voltreffer zoals we allen weten !

Maar voor mij is KING OF PAIN het pièce de résistance ; wàt een opbouw, wat een kippevel-nummer !
Tea in The Sahara is een erg sfeervol nummer om stilaan af te ronden !
De zwanezang van The Police - het was toch eindigen in schoonheid !
4 sterren ****

Mother is echt verschrikkelijk!! Om te janken!! en nu druk ik me nog zachtjes uit....echt zonde. Dit album ga ik nooit kopen, vanwege dat kutnummer dus....

Maar King of Pain is prachtig! Synchronicity 2 rockt heerlijk, Whrapped around your Finger is ook mooi en met die clip erbij is het al helemaal een magisch nummer. Every Breath You Take...hmm...iets te vaak gehoord denk ik, haha!

Voor nu geef ik 4 sterren voor Synchronicity. Gezien enkele meesterlijke nummers kan ik echt begrijpen dat de 3 heren hiermee op een commerciëel hoogtepunt waren.

Jaap_4_always schreef:

Je gaat dit album nooit kopen, maar geeft het wel 4 sterren, euh ???

Maar je kunt Mother ook gewoon skippen hoor. Of programmeren, dat moet je in deze tijden dat ceedees gewoon vaak veel te lang duren - en dus onvermijdelijk ook veel zooi bevatten - toch vaker doen, toch ?

Mother maakt dit natuurlijk nog geen slechte plaat,

Getekend,
de King of Pain!

Jaap_4_always schreef:

Je gaat dit album nooit kopen, maar geeft het wel 4 sterren, euh ???

Mother maakt dit natuurlijk nog geen slechte plaat,

Getekend,
de King of Pain!

avatar van Peter88
Erg goed album. Bevat twee nummers die ik persoonlijk de 2 beste Police songs vind: King Of Pain en Wrapped Around Your Finger. De rest van het album is ook erg goed.

avatar van rudiger
met dit album trad het verval eigenlijk in bij de police .
dit kan absoluut niet tippen aan hun eerste 2 albums .

avatar van Ghans
rudiger schreef:
met dit album trad het verval eigenlijk in bij de police .
dit kan absoluut niet tippen aan hun eerste 2 albums .

met dit album werd eindelijk de potentie in muziek voor gevorderden omgezet
tja, iedereen zijn ding, maar synchronicity staat voor de toevalsfilosofie waar jaren later De Celestijnse Belofte op geschreven is

Dieper dan diep en gestopt op hun hoogtepunt, dat is nog het knapste.

avatar van orbit
Je weet er een fantastische draai aan te geven Ghans.
Maar ik vind inderdaad dat The Police hier kwamen op een gebied van muzikale wasdom, en tegerlijkertijd blijkbaar ook gestoei en richtingloosheid.. want in weze zijn het wel teksten en muziek die een beetje opbollen, maar nergens naartoe gaan. Daarom vind ik dit ook de meest gedateerde Police plaat, het experiment maakt het namelijk nogal gedateerd in mijn oren. Evenzoals zoveel andere experimentplaten. Het moet er niet zo duimendik opliggen.

avatar van Ghans
orbit schreef:
Je weet er een fantastische draai aan te geven Ghans.

een afscheid. En ik ben het met je eens dat er nummers op staan die nergens toe leiden, maar blijkbaar moest ieder lid nog even zijn ding doen, zoiets als " ik wil ook nog even wat zeggen, nu iedereen naar mij luistert", dat maakte het een vergaarbox van niemandalletjes, en ik hoef die nummers niet te noemen .....

gelukkig bestaat er tegenwoordig zoiets als een rip-functie om er mp3's van te maken, nummers te deleten en opnieuw je eigen cd te branden

wat overblijft is van ongekende schoonheid

avatar van orbit
Begrijp me niet verkeerd, er staan hier zeker een aantal prachtige nummers op hoor. King Of Pain, Wrapped Around Your Finger, Walking In Your Footsteps, beide Synchronicities, Every Breath, Murder by Numbers.. hoog niveau!

avatar van monique
en wat dacht je van ''thea in the sahara'' een juweel van een plaat

avatar van STOOKERY
Het album gaat sowieso alle kanten op, hierdoor vind Mother niet misstaan. Mother is juist een verademing tussendoor.

avatar van weasel
Een prachtplaat.
Totaal onverwacht slaan ze een nieuwe richting in, met veel succes.

Hoewel ik verzot ben op hun vorige albums, is Synchronicity véél kleurrijker en een stuk gevarieerder dan de rest van hun oeuvre. Ze laten het vermaarde reggae-ritme achter zich en doen gewoon iets nieuws.

Synchronicity 1 en 2, King of Pain, Murder by Numbers, Walking in your footsteps.. Stuk voor stuk juweeltjes. En Mother is een lekker fel tussendoortje als je 't mij vraagt.

4,5 *

Zigstar
Dé beste plaat van the police. Ik heb ze hier allemaal thuis liggen, the police is een van mijn favoriete bands, en deze is zwaar hun beste!
Mother, geniaal! Miss Gradenko, brilliant in diens eenvoud! Synchronicity! Walking in your footsteps! Every Breath! Alleen king of pain is misschien een minder nummer, en wrapped around your finger kan vervelen, maar de rest is gewoonweg brilliant! Een dikke vijf sterren.

Zigstar schreef:

Daarnet bij Alice Cooper en nu hier ; Mother vind je geniaal, terwijl iedereen (of de meesten!) dat als het meest irritante en onbeluisterbare nummer vinden (terecht trouwens) en King of Pain, een nummer dat door merg en been gaat, dat vind jij iets minder ?

Waar stond jij, toen de oren uitgedeeld waren ? Niet vooraan, dat is me ondertussen op ontzettend korte tijd wel duidelijk!

Mààr het is je volste recht om "rare" nummers gewoon goed te vinden, je doet maar hoor, ik wil daar niet moeilijk over doen, ik begrijp alleen je wat afwijkend gevoel voor schoonheid niet zo...

Je toptien is echter ontzettend goed. raar...

avatar van c-moon
@Evan.... zullen we de bal ipv de man spelen, aub?
Trouwens: ik vind "Mother" ook een goed nummer, (zie mijn bespreking wat hoger) dat mag toch eh

Let wel: ik begrijp je opmerkingen/ annex bezorgdheid/ vraagtekens wel hoor, maar zoals je zelf eigenlijk zegt: ieder heeft natuurlijk het volste recht om goed te vinden wat ie goed wil vinden he

Zo, en ik ga meteen het album eens een halfje bijgeven se... dat wordt dan 4,5 !

c-moon schreef:
@Evan.... zullen we de bal ipv de man spelen, aub?

Ik geef toe dat ik wat overgereageerd heb, maar ja, ik speel meestal wel de bal hoor...
En ik vind dit ook een vrij goed album. Maar Mother blijf ik crap vinden, ook mijn recht natuurlijk...

EVANSHEWSON schreef:

zo is dat