sxesven schreef:
Verder is het natuurlijk wel degelijk zo dat Ys veel aandacht krijgt (en terecht), maar hype vind ik een typering die niet goed past.
Wat is dan wel een hype? Arctic Monkeys? Want die zijn toch niet goed en dan mogen we het daar wel noemen?
Een hype is in mijn ogen een enorme belangstelling van muziekliefhebbers die groter is dan aanvankelijk verwacht.
Zelf ben jij, met alle respect, denk ik zelfs wel de grondlegger van de 'hype' (belangstelling zo u wilt) op
deze site.
En waarom is dat negatief? Je mag er trots op zijn dat je dit album zo onder de aandacht hebt weten te brengen. Gevolg daarvan is ook dat een aantal mensen het op een gegeven moment een beetje too much vinden en allerlei opmerkingen gaan plaatsen (of die nu terecht zijn of niet, en of de woordkeuzes nu zo nodig zijn idem).
Het is een sneeuwbal effect: en ik vind dat wel degelijk een hype te noemen.
Dat 'hype' een wat negatieve bijklank heeft gekregen is voor eenieder om dat zelf te beslissen.
Maar Ys van Joanna Newson een musicmeter-hype? Jazeker.
Positief of negatief? Daar zullen we nooit uitkomen. Maar meer dan 100 stemmen in zo'n korte tijd had niemand verwacht, inclusief jijzelf mag ik aannemen en daar heeft een 'gebrek aan kennis van feiten' helemaal niks mee te maken (zelfs de nieuwste cd van b.v. een Madonna mag je nog steeds een hype noemen...)