Gommans schreef:
hier kwam voor mij dan ook wel de voorkeur voor de Engelse rock naar boven. Die was wat rauwer en dus wat echter dat de wat meer gepolijste en gladde Amerikaanse rock.
Ik kan het me helemaal voorstellen. Hoewel het in dit verband natuurlijk grappig is dat Def Leppard een Engelse band is, voortgekomen uit de NWOBHM, die gaandeweg steeds Amerikaanser ging klinken. Al vertel ik je daar ongetwijfeld niks nieuws mee.
Ik heb altijd het gevoel gehad dat Def Leppard zich op - en vanaf - dit album altijd een beetje heeft laten 'inpakken' door dat Amerikaanse geluid, ingegeven door de samenwerking met John 'Mutt' Lange. Aan de andere kant: het klonk als een klok, het was het geluid dat op dat moment populair was op met name de Amerikaanse radio en ze boekten er dan ook een megasucces mee dat hen, in elk geval qua mega-verkopen, deed uitstijgen tot veel van hun Britse metal-collega's.
Tegenwoordig heb ik ook meer op met Britse hardrock- en metalgroepen, maar destijds, midden jaren tachtig, vond ik dit soort producties fantastisch. En tot op zekere hoogte nog steeds. Hoewel het klinkt alsof de muziek in een laboratorium in elkaar is gezet, met heel veel - ook vocale - overdubs - kan ik niet ontkennen dat het ook anno 2022 nog uit de speakers knalt zonder dat de instrumenten elkaar in de weg zitten. Kom daar bij een hedendaagse hardrock- of metalproductie nog maar eens om...