dEUS - Worst Case Scenario (1994)

Belgiƫ
Label: Bang!

1. Intro (0:24)
  2. Suds & Soda (5:13)
  3. W.C.S. (First Draft) (5:05)
  4. Jigsaw You (2:26)
  5. Morticiachair (4:23)
  6. Via (4:11)
  7. Let Go (2:01)
  8. Right as Rain * (4:26)
  9. Mute (3:56)
  10. Let's Get Lost (4:24)
  11. Hotellounge (Be the Death of Me) (6:23)
  12. Shake Your Hip (0:41)
  13. Great American Nude * (5:38)
  14. Secret Hell (4:59)
  15. Divebomb Djingle (3:02)
  16. Zea (Intro Replica) * (0:37)
  17. Zea * (4:59)
  18. Texan Coffee * (1:09)
  19. It. Furniture in the Far West * (0:53)
  20. Violins and Happy Endings * (4:59)
  21. Great American Nude [Strip Mix] * (3:43)
  22. Niche * (2:04)
  23. Jigsaw You [Live] * (4:16)
  24. Whose Vegas Is It Anyway * (3:52)
  25. Morticiachair [Live London Astoria II] * (4:29)
  26. Die Anarchistische Abendunterhaltung - Suds & Soda * (4:34)
  27. Kinderballade * (5:13)
  28. Zea [Demo] * (6:27)
  29. Suds & Soda [Demo] * (5:32)
  30. Secret Hell [Live] * (5:00)
  31. Mute [Live] * (5:03)
Soms heb je van die momenten dat je eigenlijk niks over dit album te melden hebt, maar er gewoon alleen maar naar wilt luisteren. En dan word je intens verdrietig vanwege het feit dat velen dit album nog niet ontdekt hebben, en niet begrijpen waarom je alleen maar wilt genieten van dit meesterwerk.

avatar van BlueVelvet
Ik word daar niet intens verdrietig van. Ik denk alleen: jullie moesten eens weten!

avatar van Reint
Vaak wil ik mensen in mijn vriendenkring zó graag willen vertellen hoe geweldig een plaat is, maar die kijken niet verder dan wat er op tv komt.

Lost Highway
Ach mensen, in België is er geen mens die dEUS niet kent, Tom Barman is zelfs verkozen tot persoonlijkheid van het jaar.
Steengoede band, maar niet onderschat hoor, daar komen helaas veel andere bands voor in aanmerking.
Ik heb deze (nog) niet, mss omdat die nieuwschierigheid er niet meer is aangezien ik zowat elk nummer ken van deze plaat, er staan er ook enkele in onze Tijdloze. Maar ik kan me voorstellen als je voor de eerste keer kleppers als Suds, Hotel Lounge en Via hoort dat dat fameus wat indruk maakt.
Ook nog even toevoegen dat Right as rain een prachtsong is.

Lost Highway schreef:

Mag ik dan even meedelen dat die songs na al die jaren nog steeds een verpletterende indruk op mij maken ?

Geniaal album, niets op aan te merken. Er zijn trouwens meer dan genoeg mensen in België die dEUS NIET kennen.

Ik mis alleen Zea op dit album, en als je naar de albumlengte kijkt was het theoretisch goed mogelijk om dit nummer er op te plaatsen, dan zou dEUS zichzelf nog overtreffen. Ja, zelfs dat zou mogelijk zijn. Blijft een vreemde zet dat die er niet op beland is.

avatar van Yak
Yak
Algemene dEUS-berichten verplaatst naar dEUS

deric raven schreef:

Het is inderdaad een doodzonde !

Zea vind ik 1 van de sterkste nummers van dEUS en deze song had WCS nóg beter kunnen maken. Al zou ik niet weten waar ik Zea zou moeten plaatsen op deze parel. Als afsluiter ? Vóór Via ?
Nu ja, maakt nu niet zoveel uit. Maar ik betreur het echt dat Zea er niet opstaat.

Ik denk inderdaad voor Via; ik zie tot mijn verbazing nu pas dat op de getoonde album hier boven Right As Rain ook niet op staat (alleen de live-versie). Dit is anders toch ook een van de betere nummers van dit album. Nu krijg je een vertekend beeld.
Anders had Zea tussen Via en Right As Rain gepast.

deric raven schreef:

Als jij mijn stuk nu had gelezen wist je precies hoe dit zat

Ik ken de oerversie ook wel Eric, maar de versie met Right As Rain is de meest gangbare. Ik heb de uitgave van Island Records omdat ik niet meer aan die andere kon komen. Ik geloof dat die maar 2 maanden in de rolatie is geweest. Misschien moet je Right As Rain wel vermelden met een * er achter.

Trouwens wel een mooi stuk.

deric raven schreef:
Misschien moet je Right As Rain wel vermelden met een * er achter.

Staat ie toch ook?!

Ik ben overigens zo'n gek die de latere versie alsnog heeft aangeschaft (waar anderen juist met terugwerkende kracht de oerversie zoeken).

Jawel maar alleen bij de live versie; ik bedoel de studioversie.

Right As Rain is toch alleen maar een live versie, weliswaar zonder publiek waardoor je nauwelijks hoort dat het een studioversie is, of ben ik nu gek??
Dus toen de latere versie werd uitgebracht voegden ze Right as Rain toe (die dus alleen maar in een live versie bestaat)???

"Right as Rain" schreef Barman naar aanleiding van de dood van zijn vader. Het werd live opgenomen in een Antwerps café waar geen publiek aanwezig was. Op de oorspronkelijke uitgave stonden "Great American Nude" en "Right as Rain" er niet op, maar wel het nummer "Let Go". "Great American Nude" en "Right as Rain" werd tenslotte van de moeilijk te vinden EP "Zea" gehaald en mee op "Worst Case Scenario" gezet.

Aldus de bio...
Over welke versie heb jij het dan? Er is er toch maar eentje, of begrijp ik het nu niet en zijn er twee?

Ik heb de versie van WCS en van Zea. Dit zijn inderdaad dezelfde versies blijkt. Ben ik voor niks op zoek gegaan naar een andere versie van Right As Rain. Nooit geweten dat dit de bewuste live versie was. Dan ken ik alleen Let Go niet.

Mysterie opgelost

aERodynamIC schreef:

Toch écht vreemd dat ze de Zea EP er eigenlijk wel opgezet hebben maar Zea zelf niet.

Nu goed, genoeg geluld en gezaagd over Zea

Kga nu even de dvd 'no more video' opleggen en genieten van de leuke (en soms mooie) videoclips

Feeder schreef:

Inderdaad merkwaardig, en waarom moest Let Go er dan weer van af?

Nu goed, genoeg geluld en gezaagd over Zea

Ik zal er ook niet meer over doorzagen

13. dIVEBOMB dJINGLE 3:06
14. Right as Rain [live] * 4:32
15. Great American Nude * 5:45

* = niet op elke versie van dit album aanwezig

Dat klopt niet! Daar hoort hij niet te staan.

Reint schreef:
13. dIVEBOMB dJINGLE 3:06
14. Right as Rain [live] * 4:32
15. Great American Nude * 5:45

* = niet op elke versie van dit album aanwezig

Dat klopt niet! Daar hoort hij niet te staan.

Absoluut wel: lees mijn review en je hebt het antwoord!
De eerste 13 nummers zijn weergegeven zoals het oorspronkelijke album is (ik heb het in bezit), Let Go is er van af gehaald en Right As Rain en Great American Nude zijn er tussen gevoegd. Hier zijn ze als 2 extra tracks toegevoegd om die originele lijst in tact te houden en Let Go heeft daardoor ook een * gekregen omdat de meesten deze niet hebben op hun album.

avatar van Reint
Hmm. Je zal wel gelijk hebben. Ik heb natuurlijk de 'nieuwere versie', vandaar.

Reint schreef:
Hmm. Je zal wel gelijk hebben.

Ik heb ze beiden

(Op de 'nieuwe' versie hebben ze het de titels ook niet meer met kleine d en HOOFDLETTERS geschreven, wat op de oude wel het geval is).

aERodynamIC schreef:
HOOFDLETTERS

HOOFdLETTERS

Hehe.
Ik vind die Hoofdletters eigenlijk maar lelijk staan. Maar dat is maar een mening natuurlijk.

Laat ik vandaag mijn 600ste bericht eens spenderen aan een van de vele hoogtepunten van dit met hoogtepunten overspoelende album .

Namelijk het prachtige W.C.S.-Jigsaw You-Morticiachair drieluik.

W.C.S. (first draft) is voor mij een van de beste nummers van dEUS, het is iets onbeschrijvelijks wat dit nummer zo mooi maakt (of het is de meesterlijk baslijn).
Jigsaw You is lekker vlot gespeeld en dat toch zo breekbaar. Nog niet zo ingetogen als right as rain, maar toch komt het over als een wonderbaarlijk mooi liedje. Er is iets met dit liedje dat het zo mooi maakt, de combinatie van dat lekker vlotte en het breekbare .. perfect.
Morticiachair vind ik het nummer dat synoniem staat voor de magie die verschuilt gaat in de muziek van dEUS. Het is zeker niet hun beste nummer (het wordt in die zin gelijk weer overschaduwd door Via), maar het heeft wel dat grillige, directe dat mij van dEUS heeft laten houden.

avatar van Reint
Klopt, het is allemaal verschrikkelijk rommelig, heel lo-fi. En toch kloppen de liedjes helemaal.

EVANSHEWSON
De eerste van dEUS en toen was ik vooral gegrepen, overrompeld door het geweldig aparte Suds & Soda, met die vioolintro.
Verder hoor ik graag Via (2de single)
en Hotellounge vind ik een klein meesterwerkje, die opbouw!
Maar voor de rest stelt dit album me redelijk teleur.
Maar het zou beter worden.

3 sterren dan maar***

Joy
doe mij de live versie van hotellounge maar, pinkpop, jaar 19 honderd nogwat:)

naar aanleiding van de dEUS K.O. deze nog eens beluisterd en moet zeggen dat dit akelig mooi blijft, zelfs de laatste 3 nummers zijn stilaan aan het ontpoppen, vond deze songs altijd wel al mooi, maar zo verdomd moeilijk, het deel tot hotellounge vond ik altijd het beste van de cd, maar ik moet toegeven dat deze laatste 3 er eigenlijk niet voor onderdoen, en heel soms vraag ik mij dan af welke ik nu de beste dEUS vind, deze of The ideal Crash. in ieder geval hij krijgt een dikke 5* en mischien in de toekomst een eigen top 10 plaatsje.