[uitwijdingsmode]
Metadatering - aanbrengen van metadata - is waar we het over hebben. Metadata bepalen niet alleen de vindbaarheid, maar ook zaken als combineerbaarheid.
Simpele vragen als "met hoeveel drummers heeft Miles Davis ooit gewerkt" en "op welke albums heeft Duane Allman slidegitaar gespeeld in als studiogitarist in Muscle Shoals"zijn alleen terug te vinden als die metadata in een gestructureerde, overzichtelijke vorm zijn aangebracht.
Dat zoiets vergaande consequenties kan hebben bewijst het relatie falen van het 'sofi-nr' a.k.a. "burgerservice-nummer". Dat zou ook een toepassing hebben moeten krijgen in de zgn EPD-discussie.
Nee LastFM was niet waar ik aan dacht toen ik had het over "tags" - ik denk eerder in termen van "semantisch web". Alle elementen heb ik genoemd; het is een tijdrovend en intensief proces. Onderschat de problemen niet van het opstellen van een taxonomie (het wereldbeeld waarin gebruikers zich herkennen). Ik ga verder geen verhandeling houden over genre-indeling etc. Wasted time hier

[/uitwijdingsmodus]
Het grote verschil tussen Zappa en Hollis is: extravert vs introvert, barok vs minimalistisch, impressie vs expressie. Waar Zappa's muziek regelmatig iets ostentatiefs ejaculatoir heeft is die van van die van Hollis intrensiek, reflectief. Zo'n GYBE sluit eerder aan bij Zappa dan bij Hollis - de gitaar als pretstengel die lang wordt uitgemolken.