My Chemical Romance - The Black Parade (2006)

Rock / Punk
Label: Reprise

1. The End. (1:52)
  2. Dead! (3:15)
  3. This Is How I Disappear (3:59)
  4. The Sharpest Lives (3:20)
  5. Welcome to the Black Parade (5:11)
  6. I Don't Love You (3:58)
  7. House of Wolves (3:04)
  8. Cancer (2:23)
  9. Mama (4:39)
  10. Sleep (4:43)
  11. Teenagers (2:41)
  12. Disenchanted (4:55)
  13. Famous Last Words (4:59)
  14. Blood (2:53)
Ik hou van hun nieuwe single!!

Ik ben benieuwd. Hun vorige cd heb ik grijs gedraaid. Echt een lekkere cd.
Maar deze is wel erg kort maar 10 nummers.
hoop dat ze ook weer snel in Nederland komen nadat ze lowlands hebben afgelast.

Welke is trouwens hun nieuwe singel ?

handsome_devil
Ik was ervan overtuigd dat deze band uit elkaar was, dat had ik ergens gelezen, maar blijkbaar haal ik weer eens dingen door elkaar

Jaaaaaaaaaaaa
Bijna nieuw album

16 OKTOBER @ PARDADISOOOOOO

avatar van VanDeGriend
Ben benieuwd

@ VanDeGriend; naar 't album of naar 't concert?

Waarschijnlijk naar de cd.
Op cd klinkt MCR meestal wel erg gelikt en prettig.
Live is het helaas een ander verhaal. Ik wens je dus veel plezier in Paradiso.

avatar van VanDeGriend
.renate schreef:
@ VanDeGriend; naar 't album of naar 't concert?
De cd. Goede dingen over gelezen

avatar van chansadres
De single is in ieder geval meesterlijk!
DIe intro vindt ik zo geweldig.
Alleen wat een kort albumpje. Hoop toch wel op een paar extra tracks...

chansadres schreef:
De single is in ieder geval meesterlijk!
DIe intro vindt ik zo geweldig.
Alleen wat een kort albumpje. Hoop toch wel op een paar extra tracks...

Gelukkig klopte de info niet
Dit ziet er hoopvol uit

avatar van chansadres
Nu zie ik ook dat Welcome to the black parade niet meer de opener is. Raar, want dat nummer bevat een geniale opening!

avatar van mvdw89
De zanger doet mij in de clip van Welcome to the black pararde echt denken aan Freddie Mercury.

.renate schreef:
Jaaaaaaaaaaaa
Bijna nieuw album

16 OKTOBER @ PARDADISOOOOOO
13 bedoel je....

My Chemical Romance live, wat een drama. Veel 'plezier'. De vorige CD was aardig. Dat nieuwe nummer (Welcome To The Black Parade) krijg ik echt niet uit m'n kop; beetje oude MCR meets Ramones meets Queen, tot m'n grote verbazing trek ik het wel. Ben ineens benieuwd naar de nieuwe cd.

is ie nu van 13 of van 23 oktober te koop?

wat je ook veel op internet leest is dat ze met bijv dit nummer teruggaan naar hun 1e cd ik moet zeggen dat ik de 2e cd (three cheers for revenge) meer heb gedraaid door paar echte pakkers..

maar vind wel gaaf dat ze weer even terug gaan ze kunnen nu echt doen wat ze willen denk ik terwijl het 2e album ook voornamelijk was om de aandacht te trekken (wat ook terecht is gelukt )

kan niet wachten tot album uit is!

Ik kan echt niet wachten op dit album! Het duurt nog te lang.. Gelukkig vrijdag het concert in paradiso!

Wat ik alleen wel vreemd vond is dat toen ik naar het album googlede ik op een site zag staat bij het nr. Mamma featuring Liza Minelli.

Lijkt me toch wel apart..

Ik heb MCR bij de VMA op tv gezien... en ze zongen welcome to the black parade net zoals het nummer op het album.. en het was zeker NIET geplaybackt!
Ik vond het geweldig, dus ik ben erg benieuwd naar het album!

Voor mensen die niet kunnen wachten:
Hier kun je het HELE album luisteren.

het album is inmiddels gelekt en ik moet zeggen, my chemical romance heeft weer een stevige plaat gemaakt
4/5

avatar van chansadres
Hij klinkt inderdaad erg lekker. Een combinatie van Queen en Green Day. Na een paar luisterbeurten geef ik mijn oordeel

avatar van KampF
Dit begint goed!

het album is toch niet 'gelekt' als het op de officieele site staat..
(en het komt toch al over 4 daagjes uit)

Hoe dan ook, het is echt een super album.. Ik verander steeds van favoriet maar momenteel is het even Famous last words. Zelfs het liedje Mama, met Liza Minelli, waar ik eerst wat huiverig tegenover stond is geweldig!

Ik vraag me alleen af waarom Heaven help us, niet op de cd staat als die wel op de single staat, samen met welcome to the black parade.

Heeeey!!
Ik heb het album vandaag gekocht
Het is dus al eerder dan verwacht!
Ik kan alleen maar zeggen dat ik m nu al grijs gedraaid heb en hem muzikaal en qua zang veel beter vind dan het eerste album.. Ik hoop dat ze op Rock am Ring 2007 komen! Ik heb inderdaad gehoord dat ze live niet erg goed waren (paar maanden geleden) maar goed, als ze met dit album al zo vooruit gegaan zijn zal dat live misschien ook wel zijn, we zullen zien..
Groetjes!

inmiddels stem verhoogt naar 5

0,5
lekkere plaat,zeker halen

Wederom verrast. Had ik na de single nog het idee dat het een opleving was, maar de hele cd blijkt buitengewoon goed te zijn. MCR schudt bij deze het simpele emo-imago van zich af. Af en toe bombastisch, soms simpel, dan weer wat chaotisch, maar constant met goede melodielijnen, gitaar- en drumpartijen. De eerste 6 songs zijn echt geweldig, daarna kakt het geheel met tracks 7, 8 en 9 wat in om zich vanaf 'Sleep' weer op te richten. Mijn favoriete nummer op dit moment: This is how I disappear. Heerlijke gitaren en de bassdrum die af en toe een beat overslaat, met daaroverheen een mooie zangpartij.

Voorlopig 4 sterren!

Waar hebben jullie het album dan gekocht?

Want hij is nog niet officieel uit.. ik weet wel dat je hem kon voorbestellen maar dan zou hij toch pas na de 23e uit zijn.

En is de limited edition ook al ergens te krijgen? (/niet internet/)

jerona schreef:
Waar hebben jullie het album dan gekocht?

En is de limited edition ook al ergens te krijgen? (/niet internet/)

Hij ligt gewoon al in de winkel! Rennen dus!

avatar van chansadres
Ik zit te luisteren en woorden schieten te kort! Zoals ik al eerder zei. Ze hebben alle rockinvloeden gemengd en er komt deze heerlijke cd uit. Scheut punk, tikkeltje Queen en een beetje Emo. Heerlijk!

Album van het Jaar!