My Chemical Romance - The Black Parade (2006)

Rock / Punk
Label: Reprise

1. The End. (1:52)
  2. Dead! (3:15)
  3. This Is How I Disappear (3:59)
  4. The Sharpest Lives (3:20)
  5. Welcome to the Black Parade (5:11)
  6. I Don't Love You (3:58)
  7. House of Wolves (3:04)
  8. Cancer (2:23)
  9. Mama (4:39)
  10. Sleep (4:43)
  11. Teenagers (2:41)
  12. Disenchanted (4:55)
  13. Famous Last Words (4:59)
  14. Blood (2:53)
Maar de limited edition ook? Want die wil ik

Wel vaag dattie nu toch al in de winkel ligt.. Ik ga morgen maar even kijken. 8D

chrismusic
niet mijn muziek

avatar van tom broshuis
erg goed album met veel afwisseling, met af en toe wat queen invloeden.
ik hou normaal meer van metalcore en heavy metal enzo maar dit vind ik ook heeeeeeel leuk. de teksten vind ik ook heel grappig, een beetje zwarte humor, maar ook af en toe heel emo.
Dead! vind ik heel erg goed en MAMA en Sleep. zeker een plekje in mijn top 10.

ik kan niet wachten op hun volgende album

Heyhey!!

Kan iemand mij vertellen wat er in die Limited Edition zit aangezien de prijs best wel een verschil is dan de Cd zelf..

Alvast bedankt!

X Shannon

avatar van mvdw89
Ik kan me helemaal niet vinden in de kant die ze op muziekgebied in zijn gegaan. Dit klinkt al bijna niet meer als Rock maar meer als Metal. Met de single "Welcome to the Black Parade" keek ik super uit naar dit album. Maar helaas de beloftes die deze single deden worden (tot nu toe) niet in gelost. In vergelijking met hun vorige cd zijn er hier maar 2 nummers die ik goed vind, Welcome en Dead. Geef mij die Emo/Punk muziek maar, hier kan ik niet naar luisteren.

Kwa kleding en uiterlijk zijn ze terouwens wel de goede kant ingeslagen.

handsome_devil
mvdw89 schreef:

Kwa kleding en uiterlijk zijn ze terouwens wel de goede kant ingeslagen.

Ja, dat is natuurlijk ook een belangrijk aspect

Ik moet eerlijk zeggen dit ik tot nu toe de beste cd vind! Dus daar ben ik alleen maar blij mee
Dit is nou echt MIJN Muziek
dit wordt tot nu to een 4! misschien wordt het nog hoger?

avatar van Jochempie
Er wordt hier beneden een aantal keer gezegd dat ze meer metal zijn gaan maken maar zelf hoor ik geen enkele invloed van metal in deze cd.
Het is wel een aardig concept alleen vind ik het een werkelijk afschuwelijke cd. De zang is afschuwelijk, echt daar heb ik geen positief woord over. En de beelden die ik bij de teksten krijg zijn erg naar en gay wat ik vaak bij Emo heb. Ik moet wel zeggen dat qua instrumentatie het redelijk goede muziek heb alleen dan kan ik beter Queen op zetten aangezien het er redelijk op lijkt. Nee dit is niet mijn cd en ik heb ook echt geen flauw idee waarom zelfs Emo-haters dit een goede cd kunnen vinden aangezien het gewoon hetzelfde gezeik als altijd is. Blegh 2,5*

1,0
Niet weer...

De titels van nr. 1 en 2 lijken veebelovend, maar ze blijven nog minstens 11 nummers in leven blijkbaar...

Niet mijn muziek...

yoeridedeygere
en er zijn er alweer 4 die hem in hun top 10 zetten. vroeg

Jochempie hoort geen metal? Heeft Jochempie wel geluisterd? Er zitten een flink aantal metal-riffjes in en wat solootjes. Daar zul je het dus moeten zoeken. Queen lijkt hier in de verste verte niet op, behalve dan in de titeltrack. Plaat wordt sterker en stem is verhoogd naar 4,5. Dit soort positieve verrassingen maken muziek zo leuk

Ach weet je hè.. ik vind zelf emo helemaal geweldig.. dus ik kan tegen de teksten.
Je moet er gewoon niet te veel bij nadenken! Dat doen sommige dus weer net iets te veel.
En hoe vaker ik hem luister, hoe leuker hy wordt:D
Btw zitte er echt wel metal invloede in.

avatar van Jochempie
Casa, ik heb geen idee wat jij onder metal verstaat maar ik dus dit in ieder geval niet. Meshuggah, Opeth, In Flames, Dio, Megadeth. Dat is metal, niet My Chemical Romance. Dan kan je bijna zeggen dat Linkin Park metal is.

Toen ik dit album luisterde wist ik weer waarom MCR mijn favo band is. Het is wel iets anders dan Three Sweets for Revenge maar zeker niet slechter. en zo Emo vind ik ze niet eigelijk, niet dat ik me zo bezig hou met hoe emo MCR is. Ik luister het omdat ik het goed vind. vooral Mama vind ik een geweldig nummer btw.

Jochempie, ik doelde op enkele metalinvloeden, ik zeg niet dat het een metalplaat is. Verre van dat zelfs.

0,5
'Famous last words' zal video-clip nummer 2 worden.

avatar van mvdw89
Het is zeker geen Metal plaat, maar ook zeker geen standaard Rock plaat.

Er zitten zeker Metal invloeden in, die je vooral in riffs vind ja.

avatar van snarf349
goeie plaat

avatar van Bert Wasbeer
Ben hier eigenlijk te oud voor maar vind het stiekem toch best cool.Green day meets Foo fighters en Queen.
Als ik 16 was was ik waarschijnlijk fan voor het leven

MUS
Jochempie schreef:

Linkin Park is wel ontstaan uit metal invloeden Maar MCR is zeker geen metal.

Veder is het echt een goed album, het is muzikaal zeker een stuk beter dan zijn twee voorgangers. Sleep en Disenchanted zijn heerlijke nummers. My Chemical Romance is ouder geworden en dat is goed te horen.

alsof emo al niet een onoverzichtelijk genre was maakt mcr er op deze plaat helemaal een potje van door te flirten met classic rock bands als cheap trick, queen, aerosmith, david bowie, slade, boston, ELO, Pink floyd, beatles.

Muzikaal zit het allemaal zo goed in elkaar: de gitaarsolo's, de opbouw van de plaat, het concept, de meerstemmige koortjes, onverwachte breaks, details als trompetjes, een weimar-republiek cabaret echtig sfeertje in mama, geniaal geintregeerd met het mcr geluid.

Dan is de zanger ook nog 's 1 van de beste die ik ooit gehoord heb.

het lijkt wel alsof deze band heeft besloten om in elk segment binnen het rock-genre het perfecte nummer te maken, en dat is ze nog gelukt ook.

Elke noot is raak, elke seconde is genieten geblazen, Dit is met afstand de beste plaat die OOIT gemaakt is...

Zo.

MarcvanMossel schreef:

Zo.

okeeeeeeeee. Dat is wat overdreven niet. Ik bedoel, om dit album binnen een maand hoger aan te slaan dan platen die hun eeuwigheidswaarde al hebben bewezen (pet sounds, sgt peppers, OK computer, a night at the opera, Master of puppets, etc)

Heeel overdreven... Vooralsnog komen ze ietwat plastic (Amerikaans) over... Maar ik heb ook nog niet zo goed geluisterd..

Ik hoorde gister die single op Kink.FM en ik moet zeggen dat ik toch wel aangenaam verrast was. Lekker nummer.

Bert Wasbeer schreef:

Bert, in zoverre heb je gelijk dat een vergelijking tussen deze magnifieke plaat en een gedrocht als ok computer behoorlijk scheef gaat.

en om de artic monkeys, die je itt de door jouw genoemde klassiekers wel in je top 10 hebt staan, nu al een eeuwigheidswaarde toe te kennen lijkt mij op z'n minst een beetje inconsequent.

MarcvanMossel schreef:

Ahum:
a)Je hebt gelijk, ieder zijn eigen smaak. Als JIJ dit album het beste album OOIT vindt, dan is dat prima. Dat mag. Ik heb echter ook het recht om me daarover te verbazen. Ik kan me gewoon niet voorstellen dat je daar binnen een maand al achter bent, dat je nooit in je leven iets beters hebt gehoord dan my chemical romance. Veel platen groeien namelijk (of blijken achteraf juist toch iets tegen te vallen)

b) De platen in mijn top tien vind ik niet de beste klassiekers ooit maar hangen (deels) samen met mijn favoriete smaak rond een bepaalde leeftijd (sentimentele waarde zeg maar). Sommige vind ik nog steeds super, op dit moment vind ik de arctic monkeys bijv briljant (al ken ik ze (nog ?)geen eeuwigheidswaarde toe). Andere zijn toch wat versleten in de loop der tijden; als ik alleen op mijn smaak van nu af zou gaan, zou Roxette er heus niet meer in staan. Ik ben sinds 1992 minstens 200 platen tegengekomen die ik beter vind dan Tourism.

c) er zijn nu eenmaal ook bepaalde platen die, of ik ze nou geweldig vind (zoals Sgt Pepper) of kut (zoals Master of puppets), zo'n invloed hebben gehad op de rest van de muziek dat het classics zijn met voor wat dat in de popmuziek waard is, eeuwigheidswaarde. Naar mijn mening mag my chemical romance zich daar (voorlopig) nog niet mee meten. Tijd zal uitwijzen of je gelijk krijgt

tijd voor ene beetje nuance..

a, je hebt gelijk, tis nog maar afwachten of ik dit album over 10 jaar nog steeds op 1 heb staan, maar zoals je kunt zien aan m'n top 10 ben ik niet iemand die over 1 nacht ijs gaat, aangezien ik een album als operation mindcrime van queensryche al 15 jaar draai.

b1, het was ook een beetje een flauw trucje om je op die artic monkeys te gaan pakken, maar jouw manier van redeneren vroeg er wel een beetje om

b2, ik ken dat album van roxette niet, toch maar 's een paar nummers van luisteren, aangezien ik je top 10 best ok vind voor de rest

c, ik wil ook niet beweren dat mcr een enorme invloed zal gaan hebben op de komende generatie bands, (hoewel ik denk van wel) maar dat is voor mij geen criterium om iets wel of niet in m'n top 10 te zetten.

avatar van Torch
beste plaat ooit............ *???*

welnee, gewoon een behoorlijk infantiele mix van Floyd, Queen, Linkin Park, Green Day, enz.
Bij vlagen luisterbaar (al is de zang ronduit slecht) maar de band weet nergens zijn overduidelijk aanwezige invloeden te overstijgen, hetgeen dan ook de doodsteek is voor deze plaat.

2 sterren.

ps. schattige pakjes; dat dan weer wel!

avatar van ZERO
MCR is in mijn ogen echt zo'n band waar je voor of tegen bent. Op het eerst gehoord vond ik deze minder dan zijn voorganger, maar nu heb ik beide platen op 4,5* staan. Dit is echt nog eens punk die mij enorm aanspreekt. Goede gitaren, teksten die prachtig gezongen worden, prachtige deuntjes, enz.

Alleen jammer dat de groep het live niet waarmaakt (zie youtube...).

Voor de rest vind ik alles wat deze band doet gewoon geweldig! Iemand die de 1e cd kent?

Improvision
In dat geval ben ik eerder tegen, ik vind ze op sommige momenten nogal "leeg" klinken en wat voor de hand.