My Chemical Romance - The Black Parade (2006)

Rock / Punk
Label: Reprise

1. The End. (1:52)
  2. Dead! (3:15)
  3. This Is How I Disappear (3:59)
  4. The Sharpest Lives (3:20)
  5. Welcome to the Black Parade (5:11)
  6. I Don't Love You (3:58)
  7. House of Wolves (3:04)
  8. Cancer (2:23)
  9. Mama (4:39)
  10. Sleep (4:43)
  11. Teenagers (2:41)
  12. Disenchanted (4:55)
  13. Famous Last Words (4:59)
  14. Blood (2:53)
ik ga ze live zien in November.

clutch
ik gelukkig niet

avatar van Astrid9017
Ik vind deze band erg overdreven overkomen. De nummers die ze maken zijn té. Na het nummer teenagers te hebben gezien op tmf werd ik wel nieuwsgierig en ben de rest van het album wezen beluisteren wat mij dus zwaar tegenviel. De teksten hebben eigenlijk geen betekenis en lijken zo in elkaar gezet te zijn. Sorry maar dit is zeker niet mijn band.

avatar van tvtje1
Astrid9017 schreef:

ik vindt teenagers eigenlijk het zwakste nummer.
maar ik dacht deze band niet echt beu te worden : DAT WAS DUS FOUT ik kan ze nu niet meer izen of horen (alleen als ik nog eens zin heb om de cd te beluisteren)

Genesis schreef:
Ik vind dit juist wel weer een zeer aardige plaat Ten eerste: mooie hoes ( weinig mensen zullen het hier met me eens zijn). De nummers zijn vrijwel allemaal erg leuk, origineel en de zanger bevalt me eigenlijk ook wel. Het blijft allemaal luchtig terwijl het toch een niet zo leuk onderwerp is. Dead! is echt een waanzinnig gaaf nummer en andere favorieten zijn: How I dissapear, Welcome to the black parade, House of Wolves en Mama. Jammer dat het na laatstgenoemde allemaal iets minder wordt en het nummer I don't love you had van mij ook mogen worden geschrapt. Maar desalnietemin, toch een lekker album: 4*

Helemaal mee eens!!!

Heerlijk album..!!

Ik draai hem vaak voordat ik uitga, tijdens aankleden, haren föhnen etc.. lekker meeblehhren

Superr 4 **

Kid A(cid)
Tja, ik ben al mijn Green Day periode ontgroeid, anders had ik hier ook naar geluisterd. Gelukkig heb ik op tijd Blur ontdekt, anders was ik nu totaal verneukt geweest.

avatar van ZERO
Ja, stel je voor...

avatar van xSarah
Welcome to the black parade en I don't love you zijn geweldig, Teenagers iets minder, net als nog enkele nummertjes op het album. Toch 4* en een plaatsje in mijn toptien.

Mama! We're all go to hell...
Maar deze plaat brengt je iets dichter bij de muzikale hemel!
5!

avatar van blunnie
Ik kan deze muziek wel waarderen ondanks dat ik misschien niet helemaal in de doelgroep val.Moet wel lachen om de cynische tekst van mama were all going to hell.Kan mij wel vinden in de uitgesprokenheid van het geheel.Het pakt allemaal lekker uit,heerlijk uitbundig en misschien wat" overdreven"?
3.5 ster durf ik wel te geven

avatar van NewYorkCityLight
Normaal gesproken vind ik deze muziek niet goed. Maar toen ik Welcome To The Black Parade op de televisie had gehoort was ik meteen verkocht. Prachtig mooi nummer en zo'n aparte clip. Ik heb toch eigenlijk nooit verder gezocht naar deze band. Toen ik een aantal maanden later I Don't Love You op tv hoorde vond ik dat zo'n leuk nummer dat ik maar meteen de cd heb gekocht. Deze cd is echt heel goed. Mijn beste vriend vind hem ook al geweldig

1. The End. 4.5*
2. Dead! 4.5*
3. This Is How I Disapear 5*
4. The Sharpest Lives 5*
5. Welcome To The Black Parade 5*
6. I Don't Love You 5*
7. House Of Wolves 5*
8. Cancer 5*
9. Mama 4.5* (jammer van dat MAMA, MAMA, MAMA, midden in het nummer)
10. Sleep 4.5*
11. Teenagers 3* (die vergeef ik ze dan maar, valt gewoon tegen vergeleken met de rest, maar ja, niet alle nummers kunnen even goed zijn)
12. Disenchanted 5*
13. Famous Last Words 5*
(14. Blood 2*, ach het is toch maar een hidden track, deze tel ik overigens niet mee met het eind resultaat)
= 4.69 = 5*. Deze CD heeft het dan ook echt verdiend hoor! Thumps up!

xSarah schreef:

Teenagers komt me verdacht bekend voor... Ze hebben het vast gejat

bro
nee, je hebt het vast al eens zonder dat je het doorhad op de radio gehoord, of tijdens het zappen op tv, of ergens in een winkel ofzo op de achtergrond waardoor je dat onbewust bijblijft en daardoor lijkt het gejat. (niet dat ik teenagers een goed nummer vind ofzo hoor).

avatar van tvtje1
ik had teenagers nog nooit gehoord en kwam me nog bekend voor,

(ik dacht eerst dat het een liedje van 3-4 jaar geleden was)

bro
awel, dat is nu juist wat ik zeg. als je iets onbewust hebt gehoort weet je niet dat je het al gehoort hebt é. whatever

Kid A(cid)
't doet me denken aan Come on Eileen, of hoe dat nummer ook mag heten

avatar van sdr
sdr
Een band die het meer van z'n imago moet hebben, maar Dead! blijft leuk..

avatar van leaatjee
Mooie hoes, hele leuke nummers, maar het gaat wel snel vervelen. Alleen famous last words, teenagers en welcome to the black parade vind ik nu nog leuk.

verder is blood ook wel grappig

avatar van vigonoah
Hey,
ik vind deze cd helemaal top,
maar ik kan niet veel muziek vinden die hierop lijkt.
Ik luister ook 30 seconds to mars, panic! at the disco, good charlotte, fall out boy, tokio hotel en yellowcard.
Iemand tips wat ik waarschijnlijk leuk zal vinden?

0,5
moedermaria91 schreef:
Ik vind dit persoonlijk minder maar de drummer z'n haar is wel leuk
Ga het ook zo es laten knippen denk ik:)

Ik denk dat deze quote mijn mening over My Chemical Romance, haar fans, en de hele mallcoreemo-scene wel samenvat.

"De muziek is matig, maar de kapsels zijn wel leuk".

0,5 ster.

0,5
vigonoah schreef:
Hey,
ik vind deze cd helemaal top,
maar ik kan niet veel muziek vinden die hierop lijkt.
Iemand tips wat ik waarschijnlijk leuk zal vinden?

Kortom: Fugazi, Rites of spring, Lifetime, Jawbreaker, Dag Nasty, en dan ben je al een heel eind op weg.

At the Drive-In, Drive Like Jehu

Jezus wat zijn hun ongelooflijk slecht live net een stukje op mtv brand new gezien, zowiezo geen fantastische groep maar op zijn tijd wel lekker al vind ik alles aan die ' zanger'' verschrikkelijk.

Cliché genoeg luister ik erg vaak Teenagers. Welcome to the Black Parade had ik eigenlijk als intro op het album verwacht, en omdat het op TMF kwam had ik een behoorlijke hekel aan dat nummer (ik heb drang om mijn eigen stijl te hebben)
Ik moet het album toch eens gaan luisteren hoe ik jullie (en anderen) erover hoor.

gewoon supergoed album, spijtig dat ze wat meer "mainstream" gegaan zijn tov hun vorige albums, maar het blijft gewoon een belevenis om hem helemaal te beluisteren.

En voor wie Werchter gemist heeft : ze zijn wel degelijk supergoed live !

MCR
Ik vond de teksten niet echt fijn, maar het is niet te overdreven, vooral als je weet waar ze het over hebben, en met het einde (Famous Last Words) maakt het ook niet meer veel uit.

Ik vind het echt een geweldig album.

avatar van berwt
Sta me toe dit epische skatepunk te noemen en het nog goed te vinden ook.
Er is duidelijk over nagedacht. Zonder de teksten goed gevolgd te hebben, heb ik de indruk dat we hier zelfs kunnen spreken van een conceptalbum..?

avatar van RockQueenx
Mooi album