Van Halen - 1984 (1984)

2. Jump (4:04)
  3. Panama (3:33)
  4. Top Jimmy (3:02)
  5. Drop Dead Legs (4:15)
  6. Hot for Teacher (4:45)
  7. I'll Wait (4:45)
  8. Girl Gone Bad (4:36)
  9. House of Pain (3:19)
HaHaHa!!! Jump blijft toch een van de coolste der foute nummers!

Van alle cd's van VH vind ik deze toch wel het beste(op de voet gevolgd door"balance"&"van halen"),deze cd staat vol met prachtige riffs en lekkere songs vooral "hot for teacher" en "panama", vooral dankzij Eddie zijn unieke gitaarstijl die vaak is geimiteerd maar nog nooit is geevenaard laat staan overtroffen.

Jaap
Goede cd. De beste nummers zijn Panama, Jump, Top Jimmy en natuurlijk I'll wait. I'll wait is ook het beste nummer van de hele cd. Goede combinatie van uitdagende, spannende keyboardsounds en het unieke gitaarwerk van Eddy van Halen. Een aanrader!

Down_By_Law
Met dit album hebben de heren van Van Halen zichzelf overtroffen, en dus ook hun fenomenale debuut uit 1978. 'Jump' mag dan inderdaad een vrij 'fout' nummer zijn, maar het zit op zich heel goed in elkaar en is zeker leuk om te beluisteren. Toch zijn de overige nummers de echte knallers. Wat te denken van het hilarische, maar ook geniale 'Hot For Teacher'? Of het mooie 'I'll Wait'? Misschien geen tijdloze plaat, maar zeker wel een van de beste uit de jaren '80. 5/5

avatar van orbit
Ze hebben hier helemaal niets overtroffen

Hun debuut en Fair Warning schoppen dit commerciële werkje helemaal naar kingdom come.

avatar van steven
dit is de beste Van Halen plaat , hands down . Alles klopt de riffs de songs , de productie. Vaak geprobeerd te kopieren , nooit gelukt. Laatste plaat met david lee roth , maar een geweldig afscheid. De synths voegen hier daadwerkelijk iets toe , misschien gedurfd voor de echte rockfans, maar het klinkt natuurlijk. Qua songs veel consistenter dan de rest van de VH albums. En Orbit is een zeurpiet

En een hoes waar je U tegen zegt.

steven schreef:

Orbit is geen zeurpiet, orbit is iemand die deze band een warm hart toedraagt en toevallig iets meer van ze kent dan de oppervlakkige commerciële breakthrough.
Als je van de heavier kant van deze band houdt (veruit hun beste tijd!) kan je niets met een 1984.
En ga jij als de wiedeweerga het debuut eens luisteren voordat je mensen zeurpiet noemt, want over consistentie gesproken is dat niet meer getopt door de mannen hoor

avatar van Mart
Ik hoorde 'Eruption' en 'Hot For Teacher' in de lijst met de 100 beste gitaarsolos. Ik was helemaal weg van die nummers en wou graag wat meer van Van Halen horen.
Ik ben verkocht na het beluisteren van dit album. Echt een geweldig album dit! Mijn favoriete tracks zijn Hot For Teacher, I'll Wait en Jump. Het oudere werk van Van Halen moet ik echter nog ontdekken, maar ik vind dit alvast een goede kennismaking met Van Halen

Mad Dog
Dit is natuurlijk een prima album maar ik vind hem persoonlijk iets te glad. Jump, Panama, Hot for Teacher blijven natuurlijk wel krakers.

avatar van monique
jump blijft een geweldig nummer,de rest van dit album ken ik niet

avatar van Tribal Gathering
Slechtste Van Halen plaat van allemaal (misschien uitgezonderd die met Gary Cherone, deze ken ik niet).

Panama, Drop dead legs en Hot for teacher redden de boel nog enigzins, maar verder is het zeer matig allemaal.

avatar van Oalegek
Dat mensen het nummer "Girl gone Bad" niks vinden. Een van mijn favorieten van dit VH album. Dit jaar staat een tour gepland met David Lee Roth als zanger en Wolfgang Van Halen als bassist. 1984 is in mijn ogen het beste album wat ze maakten. De voorgaande albums waren ook goed maar er werd veel in geëxperimenteerd en er stonden veel covers op. Met Sammy Hagar (hun beste zanger) werd het wat strakker, wat meer hitpotentie (gelukkig werd dit niet het geval) en wat meer lijn. Komen ze ooit nog back to their roots? Ik hoop het maar denk het niet. Organisatie van Arrow Festival; als er al contact was; pappen en nathouden. Wat ook nog ff gezegd moet worden; Eddie is een fenomeen

avatar van Epitaph
Had 'm vroeger op een cassette, nou op CD aangeschaft. Nadat ik de meeste nummers al z'n 20 jaar niet meer gehoort had heeft 1984 nog niets aan kracht verloren. 4****

avatar van Rickepick
Goed album!
erg gave nummers, met "Panama" als fvrietje

4 * * * *

avatar van ozwald
dacht dat dit onomstreden een wereldplaat was; op deze site weet een aantal mensen het echter toch weer minder te waarderen.... Enige minpuntje is de wel erg korte speelduur van 33 minuten.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Hier onthoud ik drie nummers van: Jump, Panama en Hot for Teacher.
De rest ken ik niet.

avatar van sdr
sdr
Hot For Teacher is een uitstekend nummer, de rest vind ik maar zeer middelmatig en Jump vind ik gewoon erg slecht.

Kijk, Oalegek die snapt 't. Girl Gone Bad, wat een nummer. Dat is nou precies het mooie van dit album. Het bevat eddie op z'n meest luchtig: Jump en eddie op z'n meest donker: girl gone bad.

Panama en Hot for Teacher zijn 2 van de beste nummers die Van Halen ooit heeft gemaakt.

Daarbij moeten mensen echt heel gauw ophouden met zeuren dat dit album commercieel is. Van Halen is een super commerciele band, zeker met David. Check hun geniale debuut, allemaal catchy pop-tunes van onder de 4 min.

stuart
Prachtig album (allen de hoes al). Weliswaar 'Poppier'" maar het is na het debuutalbum en WACF wat mij beteft hun meest consistente album. (andere VH met DLR zijn wisselvalliger).

avatar van James Douglas
Laatste VH plaat met Diamond Dave aan boord. Een heel stuk beter dan 'Diver Down' maar de heftige intensiteit van de eerste VH platen wordt hier niet gehaald. Ik vind het met name vanaf 'Hot for Teacher' erg aangenaam worden, kant b dus.

avatar van kaztor
Haalt lang niet het niveau van het debuut, maar vind het toch alleraardigst te doen. Panama, I'll Wait, Jump en Hot For Teacher zijn pareltjes. Verder vind ik Top Jimmy erg goed en Drop Dead Legs een lekker bluesy stompertje met een goede riff.

Evil_Tim schreef:
Van Halen is een super commerciele band, zeker met David.

Zeker met Sammy bedoel je zeker?

avatar van James Douglas
Krijgen we dat geleuter weer. Het ‘commercieel bezig zijn’ is nogal een stokpaardje onder muziekliefhebbers, met name die in de (harde) gitaarkring. Volgens mij is ‘commercieel bezig zijn’ toch gewoon proberen zoveel mogelijk platen te verkopen? Of dat met muzikale concessie gebeurd is toch een heel ander verhaal?

avatar van kaztor
Het heeft niet met 'hard, harder, hardst' te maken, maar meer met 'gevoel'.
Het kan gewoonweg niet worden ontkend dat de meeste mensen van 'makkelijkere' muziek houden dat minder inlevingsvermogen van je vergt.
Het ontkennen vind ik weer zo'n anti-houding van fervente fans tegen de mensen die het gewoon nou eenmaal zo ervaren, zoals ik, en dat hoeft helemaal geen negatieve lading te hebben, want daarmee wordt het altijd geassocieerd
Iedereen is z'n eigen mening toebedeeld.

En dat kan je leuk vinden en dat kan je niet leuk vinden. Maakt niet uit; Het is zoooooooooooooooooooooooooow.

We moeten toch weer terug on-topic:

Ik vraag me af wat er eigenlijk nou zo slecht is aan Jump? Okee, het wordt gedreven door synthesizers, maar het klinkt alleszins oppeppend en lekker.
Ik denk dat velen dan denken 'synths = 80's, 80's = fout'.

fastpulseboy
kaztor schreef:
Ik denk dat velen dan denken 'synths = 80's, 80's = fout'.

nee hoor, als het nu gemaakt zou zijn zou het nog verschrikkelijk klinken! en oppeppend? neeh... ik moet ervan naar de wc rennen om mijn antiperistaltische reactie de vrije loop te kunnen laten.

Joy
als je dat nu zei bij de laatste cd van paris hilton, ok, maar het likt me in dit geval wat overdreven

het is het populairste numer van van halen en toevallig of niet juist niet gebaseerd op eddy van halen zijn gitaarspel

een slecht nummer is het zeker niet, het valt wel uit de toon bij de rest van het ouvre maar het klinkt lekker

avatar van orbit
Ken wel slechtere nummers uit de jaren 80.. maar voor VH-begroppen is het niet veel nee.

Overdreven reactie weggehaald.

Father McKenzie
Tribal Gathering schreef:

Ik weet het ook wel, een typische band die met een magistraal eerste album uitpakte en dan keer op keer op keer.... wegzonk in het moeras van ongespireerdheid.