U2 - Under a Blood Red Sky (1983)

Ierland
Label: Island

1. Gloria (4:47)
  2. 11 O'Clock Tick Tock (4:41)
  3. I Will Follow (3:45)
  4. Party Girl (3:06)
  5. Sunday Bloody Sunday (5:18)
  6. The Electric Co. (4:38)
  7. New Year's Day (4:36)
  8. "40" (3:46)
Eigenlijk vind ik dit de beste plaat van U2, jammer dat ie zo kort is. Heeft iemand wellicht die video wel ns gezien? En is ie ergens op DVD te verkrijgen?

Ruby1966
Ik heb de video

avatar van twin
Top album, hier komt de live sensatie die u2 is ten volle naar voren
Kortom hele goeie herinneringen aan dit album, het was ook een van mijn eerste lp's

Ed
ja zeker een top cd,alleen wat kort.
ik weet wel,hij komt van lp af.
dus ze hadden maar 40 min. ongeveer.
daar hadden ze dus een dubbel lp van moeten maken.
we hebben nu 2 gigs,een uit denver en een uit duitsland.
ze zijn overigens wel compleet op bootleg uit.
en dan heb je de 2 concerten wel helemaal compleet.
ook vreemd en jammer is dat op de cd versie
het nummer the electric co het stukje send in the clowns dat er zo perfect in past,eruit is geknipt.
heel het nummer naar de klote!
maar dat zal wel met de rechten te maken hebben.

Ach hoe je het ook draait of keert, of het nu te kort is, of er zijn stukken uitgeknipt, het is zowiezo een goede cd, die weergeeft waar U2 op dat moment muzikaal was beland.

avatar van Eddie
Te kort of niet, het is mijn faviriete U2 album, ik ben niet zo'n U2 fan maar deze plaar vind ik bijzonder goed, vooral de life versie van Sunday bloody Sunday this is not a rebel song.... vind ik erg mooi. 4*

bono
met Sunday bloddy Sunday toch meteen een schot in de roos hoor. Ze waren fantastisch in Brussel, man man man, enorm fascinerend!

Iets over War, want ik vind die nergens terug op de site. Het is het afsluitend derde deel van wat ik de U2-trilogie noem. Boy, October en War, één geluid, het U2-geluid. Steeds is een album iets beter en daarom dan ook een 4 hier. New Year's Day is een topnummer dat in de top honderd aller tijden hoort. Een en al passie, en dan is U2 op zijn best. Gedrevenheid tot op het been. Maar het album meer geven, wil ik niet, want hun sound is soms zo primitief en ruig.
En dan Under A Blood Red Sky: mooie, te korte verzamelaar met het mooie 11 o' Clock Tick Tock. Zo wil ik me U2 altijd herinneren: puur en pretentieloos. Jammer dat ze later zulke ego's zullen worden en dat Bono zonder zijn belachelijke zonnebril en neplederen pakje zich niet meer durft vertonen. Ook een 4 hier.
Zo'n live-registratie van Simple Minds uit de beginjaren heb ik altijd gemist, gelukkig dat de dvd uitgevonden is.

avatar van twin

Het album war staat wel degelijk op de site, even goed zoeken

avatar van c-moon
Overheerlijke liveplaat!!!!

Jammer dat er inderdaad niet meer songs op staan.. Maar tjonge, wàt er op staat.. wowow!

Eigenlijk de einige "echte officiele liveplaat" die de groep totnogtoe uitbracht, en dat is jammer.. (tenzij je de 'semi-live' "Rattle & Hum" en de live tracks op "Wide Awake In America" ook meerekent)

Top plaat...;

Heerlijk meebrullen met Glo-o-o-o-o-o-oo-r-i-a-a-a-aa, I Will Follow, Sunday Bloody Sunday, New Years Day...

Kippenvel bij 11 0' Clock Tick Tock (mijn favoriete U2 nummer).... genieten van het gitaar geweld van THE ELECTRIC CO... Wegdromen en genieten bij "40"..

O ja en het o zo mooie "Party Girl" !!!

Klopt het dat Party Girl op geen enkel regulier album staat?

avatar van VanDeGriend
rayman schreef:
Klopt het dat Party Girl op geen enkel regulier album staat?
Correct, zelfs niet op de verzamelaar

Schande!

avatar van Premonition
Ik hoop dat Veronica het Countdown concert van mei 1982 nog eens op CD en DVD uitbrengt. De geluidskwaliteit van dat concert is echt veel helderder en dynamischer dan van Under a Blood Red Sky. Vooral Electric Co is fantastisch! En ze speelden Celebration, een vergeten briljante single.

Premonition schreef:

Dat concert wat jij bedoelt heb ik nog ergens op een ondertussen ernstig vergeelde videoband staan. Een kleine twee uur topamusement.

rayman schreef:
Een kleine twee uur topamusement.

Absoluut, hoewel Red Rocks natuurlijk qua ambiance niet te evenaren is, vind ik 't Heem in Hattem qua sfeer (intiem) en geluid (dynamiek) stukker beter.
Ik heb 'm nog op een TDK D90 staan.

HA. Die ouwe trouwe cassettebandjes toch. Ik heb nog zo´n bandje met een concert vanaf de Nürnburgring, ooit uitgezonden door Rockpalast.

avatar van Premonition
Ach Ray, we worden oud...

Premonition schreef:
Ach Ray, we worden oud...

Ik hoop het.

avatar van EmDee
Premonition schreef:
Ik heb 'm nog op een TDK D90 staan.

Red Rocks is idd een niet te evenaren concertlocatie volgens mij.

En dat concert in Hattem heb ik ook nog ergens op een bandje staan. Om het kwartier lult er iemand één zin door heen om te voorkomen dat het geen illegale opname wordt.

Maar elke keer als ik weer langs dat veredelde sporthalletje rijdt, kan ik me nauwelijks voorstellen dat daar een band heeft gespeeld die nu met gemak Croke Park, Camp Nou, Coors Field, etc. vult.

Sunday bloody sunday doet gewoon iets met me als ik dat nummer hoor..die drums en de tekst zijn super sterk New year's day is ook een juweeltje!!

4.5 *

avatar van monique
top album,dit zijn stuk voor stuk sterke nummers

avatar van Irish
geweldig album!
11 o'clock tick tock staat hierop, hij staat op geen enkel andere cd.
de video van dit concert is ook geweldig!

avatar van Droid
Nooit begrepen waaron dit maar een EP was. Dit vraaagt om meer!
Wat mij betreft hét hoogtepunt van U2 live. "11 O'Clock Tick Tock" is wonderschoon.

En het Red Rocks contert moet nodig uitkomen op DVD!

avatar van Irish
Droid schreef:
Nooit begrepen waaron dit maar een EP was. Dit vraaagt om meer!

En het Red Rocks contert moet nodig uitkomen op DVD!

je hebt er een bootleg van dus die kan je zelf branden op DVD

avatar van Droid
Irish schreef:

je hebt er een bootleg van dus die kan je zelf branden op DVD

Ik wil dan natuurlijk wel een remastered, opgepoetste versie met 5.1 geluid en afgeladen met extra's. Da's toch niet teveel gevraagd?

avatar van BlueVelvet

avatar van c-moon
VanDeGriend schreef:
Correct, zelfs niet op de verzamelaar

Niet helemaal correct!

"Party Girl" staat - zij het in een lichtjes anders genoemde en enkel demo- versie op de verzamelaar 'The Best of 1980-1990-B-sides" , op CD 2 "B-Sides" onder de naam "Trash, Trampoline and The Party Girl"...

Maar de Live Versie is 10x beter en dynamischer.

avatar van VanDeGriend
c-moon schreef:

Niet helemaal correct!

Maar de Live Versie is 10x beter en dynamischer.

Ah juist ja...correct

Stonecoldcrazy