Poeh, hier heb ik wel moeite mee. Met name October en War vond ik al zeer overtuigend. Maar deze mini-LP bracht ze daarna wel weer een stukje dichter bij de wereldroem, een status die verzilverd werd met de twee hierna volgende albums.
Ik heb het altijd jammer gevonden dat deze werd uitgebracht als mini-LP (zie het hoekje rechts bovenin de hoes). Dat was tenminste het opschrift op de hoes waarmee de plaat aan de man gebracht werd. Een dubbel-LP zat er destijds wellicht niet in, omdat ze nog niet die status hadden die dat - in de ogen van de platenmaatschappij - zou rechtvaardigen. Maar een volwaardig plaatje van ruim 40 minuten had met twee extra nummers wel zo aardig geweest. Aan de andere kant: hij was ook iets goedkoper. Volgens mij betaalde je er destijds iets van 14,95 gulden voor. Net zoveel als een maxi-single...
Het was wel een mooi moment om U2 live te 'vangen': nog genoeg jeugdig enthousiasme en passie, op de rand van een wereldwijde doorbraak. Dat maakt hem toch anders dan latere live-opnamen, al vind ik dat de band er ook later best goed in geslaagd is om die passie op het podium nog lang vast te houden.
Met name Gloria en I will follow spatten hier werkelijk uit de groeven. Die twee nummers krijgen dan ook mijn sterretjes.