Rolling Stones - Blue & Lonesome (2016)

Blues / Rock
Label: Polydor

1. Just Your Fool (2:16)
  2. Commit a Crime (3:38)
  3. Blue and Lonesome (3:07)
  4. All of Your Love (4:46)
  5. I Gotta Go (3:26)
  6. Everybody Knows About My Good Thing (4:30)
  7. Ride 'Em on Down (2:48)
  8. Hate to See You Go (3:20)
  9. Hoo Doo Blues (2:36)
  10. Little Rain (3:32)
  11. Just Like I Treat You (3:24)
  12. I Can't Quit You Baby (5:13)
Hier kijk ik naar uit! Eerste single klinkt in ieder geval erg lekker.

avatar van Poles Apart
Wat een afschuwelijke hoes, doet pijn aan de ogen. Je zou zeggen dat een band van dit kaliber toch met iets beters en originelers op de proppen kan komen... Maar goed, die tong verkoopt!

avatar van Lontanovicolo
Na de laatste CD van Keith ben ik wat "huiverig" geworden omtrent deze plaat

Poles Apart schreef:

Nee, een coveralbum is lekker origineel...
Het enige waar ik benieuwd naar ben is het 'live gevoel' op deze plaat. Het zou een spontaan ingespeeld geheel worden, in slechts drie dagen opgenomen in de British Grove Studios.

avatar van heartofsoul
Heb het even nagezocht, maar de originelen zijn van de volgende artiesten:
1 Little Walter - Just Your Fool
9 Lightnin' Slim - Hoodoo Blues
10 Jimmy Reed - Little Rain
11 Howlin' Wolf - Just Like I Treat You
12 Otis Rush - I Can't Quit You Baby

Ik ga -uiteraard- voor de originelen en ben nauwelijks geïnteresseerd in wat de Stones ervan hebben gemaakt, zeker nu ik lees dat Don Was bij het project betrokken is.

avatar van Jelle78
Als hardcore Stonesfan ben ik, uiteraard, zeer geïnteresseerd in wat de Stones ervan gemaakt hebben en het eerste nummer stemt mij zeer positief. Een heerlijk relaxte en spontane live-sfeer, zoals alleen de Stones die kunnen creëren. Ik kan dan ook niet wachten tot 2 december!

Ik ben hier ook wel benieuwd naar; zou zo hun laatste album kunnen zijn (maar dat wordt al zeker 30 jaar geroepen), ze gaan hier wel terug naar hun begintijd, toen brachten ze ook covers uit van bluesnummers.
Ik denk dat het voornamelijk afhankelijk is van hoe goed Keith in vorm is.

avatar van musician
vincentcorjanus schreef:
Hier kijk ik naar uit! Eerste single klinkt in ieder geval erg lekker.

Wat is de eerste single?

avatar van devel-hunt
De eerste Stones plaat in 11 jaar, de opvolger van het zwakke A bigger bang. Ik denk dat het slim is om een pure blues plaat uit te brengen met obscure materiaal. Dan moet het alleen niet zijn dood geproduceerd zoals zo'n beetje alle Stones platen van de afgelopen 30 jaar.

kistenkuif
Een plaatje met bluescovers, daar kun je je geen buil aan vallen. Lijkt mij. Niet dat ik er reikhalzend naar uitkijk. Misschien verstandig als ze hiermee hun handel afsluiten. Tenzij ze me compleet verrassen...

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
musician schreef:

Wat is de eerste single?
"Just Your Fool"

avatar van musician
Ah, dank! Dan kan ik het mooi overwegen voor het 2016 topic!

avatar van bikkel2
Slimme zet denk ik, dit initatief.
Terug naar waar het allemaal begon.
Een juiste productie is essentieel in deze.
Zou leuk zijn om The Stones weer echt puur en sleazy te horen.
En laten we wel wezen, de tijd dat Mick en Keith nog echt goede liedjes schreven, ligt al een tijd achter ons.
Geen verwijt, maar wel waar.

Ben benieuwd.

avatar van iggy
Die oude rockers weten maar niet van ophouden, ha.
Ik ben het wel eens met Bikkel. Het is inderdaad te hopen dat er gekozen is voor de juiste productie. Dan kan dit best eens geinig gaan uitpakken.

avatar van luigifort
Eens in de 10 jaar een album en dan nog covers ook dan ben je echt wel een "has been", maar goed dat waren ze toch al decennia
Benieuwd of ze ermee gaan scoren.

avatar van bikkel2
Er is altijd wel publiek voor The Stones.
Feitelijk zijn ze artistiek idd al jaren niet meer interessant.
Echt een gevalletje van dioorgaan tot we er dood bij neervallen.

avatar van pmac
Een bluesplaat die in drie dagen is opgenomen. Dat klinkt mij als muziek in de oren. Dat kan nooit overgeproduceert zijn. Ik had wel verwacht dat er wat eigen nummers bij zouden staan. Ik kan echter de kritiek niet goed begrijpen dat een band niet door zou mogen gaan. De Stones hebben toch een geweldige sound? Dat ze zich niet meer in bochten wringen om nog hip te zijn siert ze en dat is precies wat ik hoopte. Niks geen conformatie naar het grote publiek maar een plaat met liefdevolle bluesnummers die ze zelf graag spelen. Ik kijk er erg naar uit. En ach die hoes... who cares.

Hendrik68
Wat Bikkel zegt. Zelf goede nummers schrijven lukt al decennia lang niet meer. Dan maar een coverplaat als je vindt dat er toch iets in de winkels moet verschijnen. Dat het bluescovers zijn en niet eens de meest uitgekauwde en ik lees dat het in een paar dagen is opgenomen, dan zou het me zomaar eens kunnen bekoren. Zou wat zijn, zijn ze bijna dood koopt Hendrikje zijn eerste Stones CD, maar zoveel verwacht ik er nou ook weer niet van. Benieuwd ben ik wel.

avatar van lennon
De hoes vind ik prachtig.. dat is één.

De single vind ik erg prettig, dat is twee

Als de Stones blues spelen vind ik het eigenlijk nooit vervelend. Het derde punt om gewoon uit te zien naar een nieuwe plaat van deze mannen die hun sporen allang verdiend hebben, en niks meer hoeven te bewijzen.

avatar van bikkel2
"En iedereen die loopt te zeuren snapt het gewoon niet zo goed. Gewoon genieten van wat ze nog brengen...."

?????

Met andere woorden: Er mag niet kritisch geoordeeld worden ??

Dus omdat The Stones al zo lang bestaan en ze toch nog een plaat maken, moet er niet gezeurd worden.
In mijn geval ga ik het album luisteren, maar zal zeker mijn eerlijke menig geven. Positief, negatief, of iets er tussen in.

avatar van heartofsoul
De single Just Your Fool klinkt best fijn. Alleen mis ik het vintage geluid dat m.i. bij de oude blues hoort wel heel erg. Zoals die drums klinken bijvoorbeeld, dat doet pijn aan mijn oren. Maar wat wil je ook met Don Was als producer.

kistenkuif
lennon schreef:

Er wordt hier toch helemaal niet gezeurd. Hooguit met enige scepsis vooruit gekeken naar een plaat van een band die de laatste decennia geen echt goede albums meer heeft afgeleverd. Dan is enige reserve voor de hand liggend. Daarom ben ik benieuwd of ze met de nodige bezieling de blues nog kunnen zingen, spelen en met bijpassend gevoel weten te produceren. Gezien hun status ligt de lat hoog. Adel verplicht.

avatar van bikkel2
Ik heb mij er ook al over verbaasd.
Het zal wel door de euforie komen denk ik.

avatar van lennon
Sorry mensen...ik doelde niet op jullie..meer de reacties in t algemeen...

Tuurlijk mag je kritisch zijn...

Ik heb domme opmerking gehoord als: in 3 dagen opgenomen? "Die gasten hebben echt geld nodig"... Dan wordt ik toch wel een beetje verdrietig van het lage denk niveau van mensen

avatar van jurado
Niet dat ik een groot Stones liefhebber ben, integendeel zelfs. Luisterend naar Just your Fool wordt dit waarschijnlijk het beste Stones album sinds pak hem beet Tattoo You.

lennon schreef:
Sorry mensen...ik doelde niet op jullie..meer de reacties in t algemeen...

Tuurlijk mag je kritisch zijn...

Het album is ook in drie dagen opgenomen. Dat is geen 'domme opmerking' maar gewoon een feit.

Mark17 schreef:

Nog een keer goed lezen denk ik...

lennon schreef:

Nog een keer goed lezen denk ik...

Laat maar zitten. Mijn denkniveau is te laag.

Mark17 schreef:

Laat maar zitten. Mijn denkniveau is te laag.

ach ja, het is maar net hoe je je zelf inschat denk ik dan.. Maar serieus.. lees die zin nou eens goed, dan valt 't allemaal best wel mee..

Of heb jij zoiets ook geroepen? Dan snap ik je opmerking wel

Of heb jij zoiets ook geroepen? Dan snap ik je opmerking wel

Dit schreef ik:

Nee, een coveralbum is lekker origineel...