John Legend - Once Again (2006)

Soul / R&B
Label: GOOD

1. Save Room (3:56)
  2. Heaven (3:35)
  3. Stereo (4:12)
  4. Show Me (5:01)
  5. Each Day Gets Better (3:49)
  6. PDA (We Just Don't Care) (4:40)
  7. Slow Dance (4:43)
  8. Again (5:04)
  9. Maxine (4:30)
  10. Where Did My Baby Go? (5:07)
  11. Maxine's Interlude (1:52)
  12. Another Again (4:03)
  13. Coming Home (5:04)
  14. King & Queen [Duet Version] * (3:51)

met Mary J. Blige

avatar van Niek

John Legend is gewoon de #1 rapper op dit moment

John Legend de nummer 1 RAPPER van dit moment? Ik reageer er maar niet op.

avatar van MJ_DA_MAN

John Legend is gewoon de #1 rapper op dit moment

Gelukkig praat jij wel normaal .

nice album gewoon hoe het hoort te zijn, vind het niet heel spectucalair maar gewoon goed, Heaven & Again zijn uitermate goeie nummers

Ehhhh Bow Wow...

Ehhhh John Legend een rapper ?!?!?!

Tja

avatar van Discoverme
Relax schreef:

Ehhhh Bow Wow...

Ehhhh John Legend een rapper ?!?!?!

Tja

Ja, man...hoe die rapt in Coming Home, dat is toch master

* Zet weer even een plaatje van de populairste schlagermuzikaten Red Hot Chilli Peppers op...

fredpit
ehhh....JA...best groovy allemaal en zo

maar zonder ge.ut.....dit is gewoon een erg goed en lekker stukje muzikaal genot

avatar van AUDRIEKE
heb m gewonnen, ik vind PDA en save room de leukste nummers, de rest is een beetje saai..

In de Volkskrant vertelde hij dat muziek van Once Again gebaseerd is op de Soul uit de Amerikaanse kerken, en dat hij vroeger bij zo'n kerkkoor zat...
Save Room is iig echt te gek!!, lekker rustig enzo
ik ga die cd wel kopen denk ik!

avatar van Tsjo-Wi
ik vind dit toch echt een super relaxt album. Over zijn vorige album was ik niet heel positief, ik vond het een beetje saai allemaal. Maar dit album heeft alleen maar goede relaxte nummers. Mijn favoriete nummers zijn Save Room, Stereo, PDA en Where Did My Baby Go?
ik doe er een halfje bij naar 4*

Pauper

Ja "homie" praat is normaal

avatar van FunkStar
De cd 'Once Again' van John Legend is meer dan simpele popmuziek, maar gevoelige soul met betekenis. John zingt over de dingen in het leven die voor velen herkenbaar zijn, maar voor ieder op een andere manier. Het pianospel brengt de songs op een hoger niveau dan een simpele beat zou doen. Save Room is een nummer waarop je verliefd word....

0,5
Ten eerste is John Legend altijd nog een zanger en ten tweede heb ik maar 1 opmerking voor zijn muziek

DaShy schreef:

En waarom vind je het slaapverwekkend?

We Just Don't Care. Mooi. Om week van te worden.

avatar van Peter88
Heerlijke relaxte CD

Het begin van de cd is top, met safe room als enige echt opvallend liedje. Maar snel daarna zakt hij ongelooflijk in, het verveelt en het lijkt allemaal op elkaar. Zonde.
2* omdat safe room toch een erg leuk liedje is.

Lekker album! Rustig, maar niet zwijmelend! Ondanks de rust, ook geen nare dramatische toontjes. Heerlijk!

Normaal ben ik niet zo'n liefhebber van dit soort cd'tjes, maar deze klinkt wel lekker moet ik zeggen..

Ja, ik ook

Al is hij natuurlijk heel erg goed, dat zal ik niet ontkennen.. Alleen kan ik niet zo goed tegen die overdreven "ëuhrrr".. Zoals bij het refreintje van ordinairy people.. Voelt alsof die het niet meent..

avatar van jowietje
Stem van 1,5 naar 3,5 verhoogd. Toch een heerlijk album, ik had hem eerst alleen gedownload en snel beluisterd. Nu had ik hem gekocht en wat meer aandacht aan besteed en er dus achter gekomen dat er heerlijke nummers opstaan. Vele van jullie zeggen dat de R&b invloeden veel minder zijn als bij Get lifted, daar ben ik het niet mee eens. Ik hoor nog steeds herkenbare beats. Alleen heeft deze CD iets relax/rustgevend, wat je ook terug vind in het boekwerk. Zelfs het papier is natuurlijk en de foto's alles klopt. De lekkere nummers zijn trouwens Save room, Heaven, Stereo en PDA.

Niet zo goed als zijn vorige, maar wel lekker. *3,5

0,5
Ik kan echt tegen vele soorten muziek en zeker houd ik van soul, nusoul en balads en zo, maar zoals "Kaik" hierboven meld, voel ik hem niet zo. Het komt er idd allemaal zo niet gemeend uit. Ik moet zeggen dat hij zeker wel een talentvolle zanger is, maar die hele hype om hem heen vind ik een beetje te ver gaan. Er zijn ook wel heel veel vrouwelijke fans en niet zozeer het algemeen publiek. The boy got talent, but sure never gonnan be a legend!!!

DaShy schreef:

Niet gemeend.. kom op als hij 1 van de lastigste mensen is om mee te werken, omdat hij zo'n perfectionist is.. is dit juist allemaal gemeend..

avatar van Reijersen
DaShy, sorry dat ik het zeg. Maar al je redenaties in je post kloppen van geen kant.

- Niet gemeend? Dit is één van de meeste gevoelig gezongen albums die ik de laatste 10 jaar gehoord heb. Juist deze cd staat vol met kippenvel-ballads.

- Hype? Ik vind John Legend totaal geen gehypede artiest. Waar haal je deze bewering vandaag. Een artiest als Marco Borsato is gehyped, John Legend niet.

- Vrouwelijke fans? Kom nou. Ik ben bijvoorbeeld naar zijn concert geweest. Het verschil tussen vrouw en man was 50-50. En geloof mij, ik heb zeker gekeken hoeveel vrouwen er waren
Daarnaast spreekt John juist geen algemeen publiek aan omdat hij geen muziek maakt voor het algemen publiek. Dit album is daar het onomstotelijke feit van. Dit is alles behalve mainstream muziek.

- Geen Legend? Juist wel. Ten eerste zijn artiestennaam. En tweede ook de durf en het talent waarmee hij dit album vol heeft gestopt. De nieuwe soullegende is naar mening met deze cd opgestaan. Zijn naam? JOHN LEGEND

ik vind het een heel goede cd maar sommige nummers zijn niet meer gewoon relaxte nummers maar egt TE SLOOM er zijn maar een paar nummers die ik egt goed vind:Save Room,Heaven,Sterio,Maxine en P.D.A de rest vind ik eigenlijk te sloom en daardoor ook eigenlijk een beetje saai

Reijersen schreef:

Dan heb jij nog nooit van Bob Marley gehoord. Heeft natuurlijk niets met John Legend te maken, maar qua bezieling en gevoeligheid is dit niet erg hoogstaand.. Hij heeft zeker veel talent, absoluut, maar ik heb toch niet het gevoel dat hij voor 'gevoel' heeft gekozen..

avatar van MJ_DA_MAN
Kaik schreef:

Dan heb jij nog nooit van Bob Marley gehoord.

Welk deel van de laatste 10 jaar begrijp jij niet?

Heb ik het verkeerd gelezen.. Je kan in tien jaar heel veel muziek luisteren.. Dacht meer in die zin. Foutje.

Kaik schreef:

Je zegt het zelf al, heeft niks met John Legend te maken. Ligt sowieso totaal niet in het genre. Met dit album heeft John Legend juist WEL voor 'gevoel' gekozen. Anders was het wel weer een 'Get Lifted' album geworden. Dat is het niet, het staat vol met gevoelige soulnummers.

Relax
Heeft Kanye West nog iets op dit album aangeklooid ? geloof het niet heh ?
Want hij met zijn opgefokte drums passen niet op een geweldig muzikaal gespeeld nummer, kijk, daarom vinden mensen het ook niet mooi

avatar van Reijersen
Kanye is executive producer, samen met John Legend zelf.
Kanye heeft Heaven geproduceerd als nummer. Daar bleef het bij.