Amy Winehouse - Back to Black (2006)

Soul / Pop
Label: Island

1. Rehab (3:34)
  2. You Know I'm No Good (4:17)
  3. Me & Mr. Jones (2:33)
  4. Just Friends (3:13)
  5. Back to Black (4:01)
  6. Love Is a Losing Game (2:35)
  7. Tears Dry on Their Own (3:06)
  8. Wake Up Alone (3:42)
  9. Some Unholy War (2:22)
  10. He Can Only Hold Her (2:46)
  11. Addicted * (2:45)
  12. Valerie * (3:39)

met Mark Ronson

13. Cupid [Deluxe Edition Version] * (3:21)
  14. Monkey Man * (2:53)
  15. Some Unholy War [Down Tempo Version] * (2:25)
  16. Hey Little Rich Girl * (3:35)

met Zalon en Ade

17. You're Wondering Now * (2:33)
  18. To Know Him Is to Love Him [Live] * (2:26)
  19. Love Is a Losing Game [Demo] * (2:34)
  20. Close to the Front * (4:36)
  21. You Know I'm No Good [Remix] * (3:22)

met Ghostface Killah

22. Back to Black [The Rumble Strips Remix] * (3:48)
avatar van LucM
Tja, ik denk dat dit album over 10 jaar nog steeds staat als een huis. Of dat met Amy Winehouse zelf het geval is, betwijfel ik ten zeerste.

avatar van Lexicon Devil
HauteCouture schreef:
Verschrikkelijk......Ik snap de hele hype eromheen niet?

Haar stem is verschrikkelijk, de muziek slaat nergens op. Dit is een echt hate it or love it-album, of je moet er heel erg van houden of je vindt het net als in mijn geval niet om aan te horen.

1*, geen halve ster omdat rehab nog net te pruimen is.

er staat toch 0,5 linksboven?

avatar van musicfriek
LucM schreef:

Eens. Neem nou een nummer als Love is a Losing Game, man, man, man, wat een prachtig nummer is dat! Je voelt gewoon dat dat een hele grote classic is/gaat worden. Zoals zoveel nrs op dit album.

avatar van NewYorkCityLight
Love is a Losing Game is mijn favoriet (ik heb ze eindelijk allemaal beluisterd). Love Is A Losing Game is gewoon zo mooi! You Know That I'm No Good huppelt daar vrij snel achteraan en daarna komt er wel een kloof. Ben toch enigszins teleurgesteld in dit album. Met dieptepunten als Rehab en Me and Mr Jones.

NewYorkCityLight schreef:
Met dieptepunten als Rehab en Me and Mr Jones.

Soms val ik van de ene verbazing op de andere op MuMe. Ik dacht dat "Rehab" en "Me and Mr Jones" samen het het titelnummer de hoogtepunten op dit straffe album waren. Ik kan hier zelfs geen dieptepunten opnoemen.

avatar van NewYorkCityLight
Het spijt me . Voor mij ligt dat dan weer anders. Back To Black vind ik trouwens niet slecht.

avatar van douwens
LucM schreef:

Precies, wat een dijk van een stem en dat nog in combinatie met een aantal zeer sterke nummers. She's got soul baby! Een van de weinige top40 artiesten die ik zeer waardeer! Dit album lijkt mij ook zeker een blijvertje. Dat deze vrouw talent heeft is een understatement, haar karakter.. in combinatie met haar problemen, dat lijkt me echter een probleem. Blijkt wel eens te meer dat mensen die in de rats zitten de betere albums opleveren..

Lost Highway
LucM schreef:

Hier volg ik NYCL wel. Op basis van Rehab ( en dat dramatisch Werchter concert ) dacht ik dat dit echt niets was, maar nu ik ook een Back to Black of Love is a Losing Game voldoende ken, ben ik van oordeel dat hier wel degelijk kwaliteit aanwezig is.

Diann-92

Mee eens.

Social_Mask
Ik vind alleen Some Unholy War en He Can Only Hold Her wat minder. Voor de rest zeer zeer sterk allemaal. Die 'bonusnummers' kunnen mij ook niet echt heel erg boeien. Maar nummer 1-8 zijn allemaal geweldig (in mindere mate Love is a Losing Game). Heerlijk soul/jazz stem en ook zeer fijne producties die perfect bij haar passen. Mijn grote favoriet is toch het titelnummer, met zoveel gevoel gezongen en natuurlijk Rehab. Na al die keren nog steeds niet saai of vervelend, dus ook ik denk dat dit album over 10-20-30-40-50-60-70 jaar nog steeds geweldig klinkt. 80 jaar lijkt me nét iets te lang..

avatar van Mod77
please step away of the chardonnay.....
zoals ze zeiden bij 'never mind the bullocks'

Dan krijgen we hopelijk meer van dit mooi's

Father McKenzie
Toch maar eens de verbeterde versie aanschaffen met dat lekkere Valerie, ik heb toch enkel een copietje genomen van deze, dus de aanschaf van een originele cd dringt zich op, haar eerste kocht ik wel en die vind ik eigenlijk toch een tikkeltje doorleefder en jazzier dan deze, maar deze dame blijft een klasbak, jammer van dat gezuip en die drugs, zucht...

avatar van HauteCouture
1,0
Lexicon Devil schreef:

er staat toch 0,5 linksboven?

foutje, kan gebeuren toch...

avatar van bramenstruik
HauteCouture schreef:
Verschrikkelijk......Ik snap de hele hype eromheen niet?

1*, geen halve ster omdat rehab nog net te pruimen is.

Gezien de statistieken is dit zeker geen 'hate it or love it' album. Een keurige normale verdeling van de stemmen met een standaardafwijking van 0,77. Al met al dus gewoon een sterk album. Dit is meer een few hate it, many love it album. Me too overigens.

bramenstruik schreef:

Met een hate it or love it album word niet bedoelt dat de helft het leuk vind en de andere helft niet, het betekent gewoon dat je echt van de muziek of stem moet houden.

avatar van bramenstruik
Nee hoor. Met 'hate it or love it' wordt juist bedoeld dat veel mensen het OF slecht vinden (hate it=slechte beoordeling < 2.5) of juist heel goed vinden (love it= goede beoordeling > 3.5). Dat hoeft inderdaad niet 50/50 te liggen, maar de uitspraak duidt wel op een tweeledig beoordelingspatroon. Dit is met dit puike album zeker niet het geval.

HauteCouture geeft aan dat hij/zij het album haat, dus is de beoordeling buitengewoon laag. HauteCouture geeft daarna aan dat dit in het algemeen een 'hate it or love it' album is. Daar ben ik het dus niet mee eens.

....Hoe serieus kan je trouwens op een reactie reageren.

Bramenstruik 0.5*

avatar van LucM
De stemmen zijn bijna unaniem aan de hoge kant. Amy Winehouse is omstreden vanwege haar drugs- en alcoholmisbruik, niet vanwege haar artistieke prestaties.

DonDijk
Deze juffrouw heeft mijn aandacht sinds haar optreden op Glastonbury, ze staat inmiddels op mijn wannahave-lijstje.

avatar van itchy
DonDijk schreef:

De juffrouw zelf, of deze cd?

itchy schreef:

De juffrouw zelf, of deze cd?

Hehe, scherp.

Sstttt
Hehe, scherp.
Waarschijnlijk toch wel een goede opmerking. Als wij de krant mogen geloven zijn de dagen van Amy zo langzamerhand geteld (overmatig drugsgebruik).

DonDijk
Nee toch...Gebruikt zij drugs? Wat zonde!

avatar van itchy
Volgens de Telegraaf

DonDijk
Oh, onbetrouwbaar! Ik bedoel, ze ziet er toch ook niet uit alsof ze drugs gebruikt ofzo? Niet altijd geloven wat er wordt geschreven hoor!

avatar van Kos
Kos
En ze heeft gister alweer iemand uit het publiek voor z'n harses geslagen. hehehe.

Feeder
DonDijk schreef:

Voor deze ene keer geloof ik het wel hoor, met Amy is het allesbehalve goed gesteld.

Kos schreef:

Hehe..ja, zij is rock 'n roll man

DonDijk schreef:

...Dan moet je nog een keer kijken.

bikkel
De hele hype rond Amy Winehouse haar levensstijl is bekend.Je zou bijna haar muziek vergeten.
En die muziek blijft apart.Het is terug naar een periode dat soul nog soul was,en de nummers een heerlijke swing hebben.
Haar stem is perfect voor deze nummers.Al moet ik wel zeggen dat haar stem mij niet over de hele linie kan boeien.
Ik ben benieuwd naar haar volgende stap.Het zou ook zo maar van korte duur kunnen zijn.

Nicci
dat is wel het probleem met haar muziekkeuze: wat moet ze doen als ze dit een paar CD's heeft volgehouden?