Bloc Party - A Weekend in the City (2007)

Rock / Pop
Label: Wichita

1. Song for Clay (Disappear Here) (4:50)
  2. Hunting for Witches (3:31)
  3. Waiting for the 7.18 (4:15)
  4. The Prayer (3:44)
  5. Uniform (5:33)
  6. On (4:45)
  7. Where Is Home? (4:54)
  8. Kreuzberg (5:29)
  9. I Still Remember (4:35)
  10. Flux * (3:38)
  11. Sunday (5:01)
  12. SRXT (4:50)
  13. Secrets * (4:06)
  14. The Once and Future King * (3:20)
  15. England * (4:15)
  16. We Were Lovers * (4:12)
  17. Emma Kate's Accident * (5:38)
  18. Version 2.0 * (3:19)
  19. Rhododendrons * (4:49)
  20. Atonement * (3:46)
  21. Cain Said to Abel * (3:24)
  22. Selfish Son * (4:59)
avatar van yeahyeahyeah
Mij doet het allemaal nog niet zo veel. De eerste twee nummers zijn veelbelovend, maar daarna valt mijn aandacht snel weg. Wat ik vooral mis ten opzichte van het fantastische Silent Alarm zijn die geweldige slogan-achtige minirefreintjes ("it's so cold in this house!", "... and your nose is bleeding!", etcetera) die je zo lekker kon meeschreeuwen. A Weekend in the City klinkt op het eerste gehoor veel minder aanstekelijk, maar misschien komt het nog. Voorlopig 3 punten.

Al verassend goede album dit, maar debuut blijft nog even beter. introverted en wat verstild, ik denk dat ze deze richting al wilden gaan als je sommige materiaal live hoorde. maar ik ga nog vaak luisteren!

avatar van Tsjo-Wi
ik heb netjes gewacht tot ie in de winkel lag en heb em gisteren ook gekocht. Heb em nu 3 keer geluisterd en ik ben best positief. Het doet me in ieder geval deugd dat ze niet gewoon precies hetzelfde als hun debuut gedaan hebben, maar echt een beetje vernieuwend bezig zijn geweest. De nummers zijn wat ingetogener en hebben volgens mij wel een paar luisterbeurten nodig voor ze goed tot je door dringen. Bij Silent Alarm had ik bij de eerste luisterbeurt al gelijk zoiets van: ''dit gaat een 5* worden!'', bij dit album had ik dat helemaal niet, maar ik ben zeker niet teleurgesteld. Silent Alarm vind ik wel nog een stuk beter, maar ik ben erg blij dat ik deze cd gekocht heb. Voorlopig 4*

Kid A(cid)
Ik durf voorzichtig een *4 te geven nu.

Na numero 7 wordt het rete saai. Tot dat moment een geweldige plaat.

Ik geef (ook al) 4*. Goed album!

avatar van MartinoBasso
Ik heb deze gisteren gekocht, ik verwachtte er eigenlijk niet veel van maar ik ben zeer aangenaam verrast! Na enkele luisterbeurten durf ik concluderen dat ik deze beter vind als 'Silent Alarm'. Voorlopig geef ik een 4 maar dit kan nog stijgen!

avatar van Raydo
Leuk om te zien dat veel mensen het album goed vinden

Wel jammer, dat er allerlei verschillende bonus-tracks in omloop zijn...Atonement, Version 2.0, Emma Kate's Accident, The Once And Future King, Cain Said To Abel, England en Secret, die gewoon niet gereleased worden in Europa.

England is een Japanse exclusive, de rest zijn allemaal bonustracks (van verschillende versies van het album) voor de USA

Het frustrerende is, dat ook als ik er voor wil betalen, ze hier gewoon niet te krijgen zijn...

Kid A(cid)
Silent Alarm is langs mij heen gegaan, dat moet ik wel zeggen. Maar dit album is tof.

avatar van cbokhove
Ten opzichte van Silent Alarm tegenvallend. 2*

Echt veel sterker album dan silent alarm vind ik. Hoewel ze allebei toch wel verschillen. Silent alarm sleurde je direct mee, maar veel nummers daarvan blijven niet hangen. Bij deze plaat zijn de nummers echt beklijvend. Vooral de opener greep bij mij direct naar de keel. Voor mij toch wel 4,5*

Want Where is Home? and Kreuzberg vind ik toch effe iets minder. Maar al de rest, straf spul.

ik snap niet iedereen dit zo goed vind er zijn veel betere bands in het genre zoals arctic monkeys, hot hot heat en the young knives

avatar van luc011190
SOAD schreef:

Ik vind Bloc Party eerlijk gezegd onvergelijkbaar met de meeste Britste indiebandjes. Waar bands als Arctic Monkeys, Kaiser Chiefs en Franz Ferdinand associates oproepen met The Jam, The Clash en Gang of Four, moet ik hier meer aan bv. Joy Division en The Cure.

Lost Highway
luc011190 schreef:

Idd kwestie van appels en peren te vergelijken. Voor mij staat deze band stukken hoger aangeschreven dan pakweg arctic monkeys of hot hot heat, tiens nu begin ik zelf al met onzinnige uitspraken te doen
Ik kan me nog steeds niet volledig uitlaten over dit album, heb hem deze week besteld bij cd-wow (hoop dat ze daar wat snel zijn , is mijn eerste bestelling daar). Achteraf gezien had ik hem beter gewoon gekocht, een album die door sommigen als mijlpaal in de muziekgeschiedenis gezien wordt, en geassocieerd wordt met Nevermind en OK Computer wil ik liefst zo snel mogelijk eens beluisteren.
Er wordt zoveel verteld over dit album, van geniaal tot uiterst saai, de nieuwschierigheid blijft.

avatar van Tsjo-Wi
Louis2703 schreef:
Ik moet Silent Alarm ook maar eens hebben... Dit album smaakt naar meer!

alleen zou ik silent alarm niet meer van dit willen noemen... Maar dat je hem moet checken is zeker waar, meesterwerkje naar mijn bescheiden mening..

avatar van Raydo
Heeft iemand de limited edition al? Zo ja, wat staat er op de DVD?

avatar van Ward
Ik heb de limited edition versie. Op de DVD staan de clips van The Prayer en I Still Remember. Plus wat beelden van hoe ze zijn aan het opnemen en waar met veel muziek en weinig gepraat. Niet echt heel erg de moeite waard vind ik, maar de gewone versie hadden ze niet.

avatar van Glurp
Louis2703 schreef:
Ik moet Silent Alarm ook maar eens hebben... Dit album smaakt naar meer!

Silent Alarm is zoveel beter dan dit... eigenlijk vind ik dat je ze niet echt kan vergelijken. Deze plaat is toch anders, minder dan Silent Alarm, minder dan waar ik op gehoopd had...

HedKandi
Ward schreef:

Ow ja das waar ook er zit nog een dvd bij ook, zou je door de cd bijna vergeten

Silent Alarm was een briljant album, één van de beste albums van de voorbije twee jaar naar mijn mening, maar door een tweede Silent Alarm te maken, zou Bloc Party zijn eigen doodvonnis getekend hebben. Ik vind dit een zeer logische stap en vooral een ijzersterke opvolger van een fantastische debuutplaat. Het is een andere sound dan Silent Alarm, maar toch ook nog voldoende herkenbaar. Ik beluister hem nu al van in december, heb hem deze week gekocht en de plaat blijft mijns insziens groeien, net als Silent Alarm.

Ward schreef:

Al die opname beelden zijn in 6 korte filmpjes ook gratis te krijgen via I-tunes. Het slaat overgens op (bijna) niks, en het is heel amateuristisch gefilmt allemaal.

Dit album staat me niet zo op Silent Alarm staan 2 leuke nummers Helicopter en Banquet, ik vind het wat te traag en te zacht een 2,5

Van hetzelfde laken een pak, maar wel positief bedoeld.
Veel verschil met Bloc Party's debuut hoor ik niet, maar dat album klonk lekker, dus "A weekend in the city" vind ik ook goed luisterbaar.
Kunnen ze deze zomer de festivals weer warm spelen, waar ze dan ook geboekt mogen zijn.

pimmopim schreef:
Op Silent Alarm staan 2 leuke nummers? Ik zou de cd nog maar eens gaan luisteren als ik jou was.

avatar van frankvankesteren
Raydo schreef:

Nou.. dat zou ik doen als hij nu juist niet die 2 nummers op had genoemd, dordat je Banquet en Helicopter noemt krijg ik al meteen het idee dat je geen Bloc Party fan zal worden zolang ze niet keihard gepromote worden, het zijn namelijk wel de meest bekende nummers die je opnoemt..maar goed

avatar van orbit
Wat me vooral opvalt aan dit plaatje is de bijna dance-georienteerde en gevarieerde drums en het vluchtige karakter van de songs, alsof steeds een hint van een interessant denkbeeld of sfeerschets wordt gegeven.. soms werkt dat goed, soms irriteert het me een beetje. Het is zeker geen bagger wat deze mannen uitspuwen, maar misschien ben ik verwend. Ik kan er nog niet helemaal warm voor lopen. Echte klassiekers zitten er ook niet tussen vooralsnog. Ik vind het laatste nummer eigenlijk het sterkst. Waiting For The 7.18 is ook een mooi nummer. Maar de zang wordt me toch wat te vervelend op andere nummers zoals Hunting For Witches bijvoorbeeld("ooorniar man with ooordinar desar"). Ik hou het even op een 3,5* Met een voorzichtige optie naar boven..

avatar van Ploppesteksel
[quote]orbit schreef:
Maar de zang wordt me toch wat te vervelend op andere nummers zoals Hunting For Witches bijvoorbeeld("ooorniar man with ooordinar desar").quote]

Ik vind de zang net iets anders dan gewoonlijk, net als bij Wolfmother het geval is, je vindt het barslecht of je vindt het goed. Ik vind het in beide gevallen wel goed (passen bij de muziek).

avatar van luc011190
Ik vond The Prayer maar een totaal mislukt experiment en mijn verwachtingen voor dit album slonken nogal.
Een paar dagen later hoor ik Hunting for Witches, kijk zo'n nummer bevalt me! Tof intro, zo heeft electronica echt een meerwaarde. Lekkere gitaarriff en Kele zingt echt op zijn Kele's, lekker dus

avatar van orbit
[quote]Ploppesteksel schreef:

Bij dat nummer viel dat zinnetje me in negatieve zin op, zijn uitspraak vind ik een beetje vervelend (sowieso geen sterke tekst). En dat gaat dan jeuken bij beluistering. Andere nummers heb ik er minder last van moet ik zeggen.